Μαρτίνς: Πιθανότερη η 6η Αυγούστου για τη ρεβάνς με τη Γουλβς για τους «16» του Europa League

File Photo: Ο προπονητής του Ολυμπιακού στο ποδόσφαιρο, ο πορτογάλος Πέδρο Μαρτίνς. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ




Μετά την επέκταση της συνεργασίας του Πέδρο Μαρτίνς με τον Ολυμπιακό έως το καλοκαίρι του 2022, η πορτογαλική εφημερίδα «A’Bola» δημοσίευσε και το δεύτερο σκέλος της συνέντευξης που παραχώρησε στους συμπατριώτες του ο Πορτογάλος προπονητής.

Επισήμανε πως με βάση τα όσα έχει ενημερωθεί κι ο ίδιος (προφανώς από τους «ερυθρόλευκους») το πιο πιθανό είναι να πραγματοποιηθεί στις 6 Αυγούστου η ρεβάνς με τη Γουλβς για τους «16» του Europa League.

«Αυτό που γνωρίζουμε μέχρι τώρα είναι ότι η UEFA το πιθανότερο να ορίσει το ματς με τη Γουλβς στις 6 Αυγούστου. Θα δούμε…» τόνισε ο Μαρτίνς και πρόσθεσε για τον πρώτο αγώνα με τους «λύκους» που πραγματοποιήθηκε χωρίς κόσμο στο «Γ. Καραϊσκάκης» λόγω του ιού Covid-19: «Δεν μπορείτε να φανταστείτε τι ατμόσφαιρα δημιουργούν 35 χιλιάδες οπαδοί μας στο “Καραϊσκάκη” από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό.

Παιχνίδι χωρίς τον κόσμο δεν είναι το ίδιο. Το ποδόσφαιρο στην πραγματικότητα είναι οι ποδοσφαιριστές και ο κόσμος της ομάδας».

Ο Μαρτίνς αναφέρθηκε ακόμη και στα όσα άλλαξε στη ζωή όλων μας η πανδημία: «Υπάρχουν τόσες αμφιβολίες με τον ιό. Αν υπάρχει κάτι το οποίο έχουμε καταλάβει αυτό τον καιρό είναι ότι ο ιός μας έχει διδάξει πολλά. Για πρώτη φορά ζούμε καταστάσεις στις οποίες δεν έχουμε τον απόλυτο έλεγχο. Αυτό είναι ένα σπουδαίο μάθημα και ίσως πρέπει να αλλάξουμε κατεύθυνση στη ζωή μας.

Όλο αυτό τον καιρό ακούω πολλούς συναδέλφους μου, που μιλούν συνέχεια για το ποδόσφαιρο. Αυτό δεν θα γινόταν ποτέ χωρίς την κατάσταση με τον ιό. Δεν θα ήταν ποτέ έτσι. Αυτή είναι η καλή πλευρά. Πολλοί άνθρωποι του ποδοσφαίρου οι οποίοι είχαν ξεχαστεί για κάποιους λόγους, τώρα έχουν το ενδιαφέρον του Τύπου». Και πρόσθεσε για το διάστημα της καραντίνας:

«Δεν ήθελα να φύγω στην αρχή της καραντίνας χωρίς να έχω φτιάξει τα πάντα για την ομάδα. Έτσι έμεινα στην Ελλάδα μέχρι που έκλεισαν και τα αεροδρόμια. Μετά η ομάδα έδωσε άδεια διακοπών σε όλους, αλλά αποφασίσαμε να μείνω γιατί ήμουν σε διαπραγματεύσεις με τον πρόεδρο για το νέο συμβόλαιο.

Έτσι δεν πήγα στην Πορτογαλία. Πέρασα τις μέρες μου μέσα στο σπίτι και μιλώντας με την οικογένειά μου και με χρήση της τεχνολογίας. Προσπάθησα να κάνω βόλτες τις βραδινές ώρες και δεν ήταν κανείς στον δρόμο. Παρακολούθησα ταινίες και διάβασα βιβλία».

Όσο για τον τρόπο δουλειάς του στον Ολυμπιακό; «Κάναμε πολλές αλλαγές στην καθημερινή μας ζωή και φυσικά στην ομάδα. Κανένας παίκτης δεν έχει πρόσβαση στους κλειστούς χώρους των εγκαταστάσεων. Δηλαδή σε αποδυτήρια, γυμναστήριο, εστιατόριο και ξενώνες.

Δημιουργήσαμε ένα υπαίθριο γυμναστήριο με όλες τις ανέσεις. Το ίδιο ισχύει και με τα γεύματα. Μόνο ένας υπεύθυνος φαγητού εξυπηρετεί τους παίκτες στο τέλος της κάθε προπόνησης. Παίρνουν από ένα κουτί με το φαγητό για το σπίτι και συμπληρώματα.

Παίρνουν μεσημεριανό και βραδινό για το σπίτι. Επίσης κανένας δεν κολυμπά στην πισίνα του προπονητηρίου. Οι προπονήσεις είναι με γκρουπ έξι παικτών. Τώρα περιμένουμε τις οδηγίες από την Κυβέρνηση στις 18 Μαΐου για την συνέχεια του πρωταθλήματος. Επίσης θα γίνουν και άλλες εξετάσεις σε όλους τους παίκτες. Ο σύλλογος μας παρέχει σε όλους τα πάντα για να είμαστε ασφαλείς».

Εν συνεχεία αναφέρθηκε στις συνθήκες της καθημερινής προπόνησης στου Ρέντη: «Οι παίκτες φτάνουν στο γήπεδο με μάσκα, αλλά όταν μπαίνουν στο χορτάρι τη βγάζουν. Έχουμε για τον κάθε ένα ξεχωριστές θέσεις για να αλλάζουν παπούτσια, αλλά και φορεία για όποιον θέλει να κάνει μασάζ.

Εμείς οι προπονητές είμαστε χωρίς μάσκα στο γήπεδο. Δεν μπορούμε να δώσουμε οδηγίες με μάσκα, αλλά είμαστε μακριά ο ένας από τον άλλον. Τώρα δουλεύουμε με τους παίκτες της κάθε θέσης ξεχωριστά. Από εβδομάδα θα αρχίσουμε να κάνουμε συνδυασμό αμυντικών, μέσων, επιθετικών. Είναι επίπονη κατάσταση. Εμείς πηγαίνουμε στις 9 το πρωί και φεύγουμε το απόγευμα μέσα από το γήπεδο.

Και όταν ανέβει η θερμοκρασία θα πρέπει να προσαρμόσουμε την προπόνησή μας. Εμείς κάνουμε προπόνηση χωρίς μάσκες. Δεν μπορώ να προπονήσω με μάσκα, αλλά τηρούμε τις απαραίτητες αποστάσεις. Αλλά όταν αρχίσουμε τους αγώνες και θα υπάρχουν επαφές όπως καταλαβαίνετε δεν υπάρχει άλλος τρόπος. Προφανώς σε κλειστούς χώρους θα πρέπει να χρησιμοποιούμε μάσκες, αλλά στον αγωνιστικό χώρο δεν γίνεται. Θα πρέπει να υπάρχει επαφή».

Τέλος, έφερε και πάλι στο μυαλό, το πιο… ιστορικό ματς της εφετινής περιόδου, τη ρεβάνς με την ‘Αρσεναλ στο «Emirates» και τη μεγαλειώδη πρόκριση του Ολυμπιακού στους «16» του Europa League: «Αυτή η ομάδα έχει κάνει πολλά καλά ματς. Σπουδαία ματς στην Ευρώπη. Πέρσι αποκλείσαμε τη Μίλαν και φέτος την ‘Αρσεναλ. Προκριθήκαμε στο Champions League απέναντι στην Μπασακσεχίρ που απέκλεισε τη Σπόρτινγκ. Είχαμε την Κράσνονταρ η οποία απέκλεισε την Πόρτο, αλλά και τη Βικτόρια Πλζεν.

Ήταν δύσκολοι αντίπαλοι και καταφέραμε να φτάσουμε στους ομίλους. Εκεί κάναμε δύο καλά ματς με την Τότεναμ, με την Μπάγερν στην έδρα μας. Οι βαθμοί που είχαμε στο τέλος δεν ήταν ανάλογοι του επιπέδου και των εμφανίσεων που κάναμε. Περάσαμε έτσι στο Europa League όπου με την ‘Αρσεναλ είχαμε και την τύχη με το μέρος μας. Είναι όμως ένα από τα υπέροχα ματς που θα μείνει στην ιστορία του συλλόγου…».

Με πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Αλλάζει τα πλάνα της καλοκαιρινής προετοιμασίας ο ΠΑΟΚ: Δεν πάει Ολλανδία

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: