“Κόκκινο πανί” για τους Τούρκους ο Ζαράκογλου: Ταύτισε τον Ερντογάν με τον Μεντερές που απαγχονίστηκε

FILE PHOTO: Ο Τούρκος Πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε παλαιότερη ομιλία του στην Άγκυρα. Πηγή: Τουρκική Προεδρία




Αντιδράσεις προκαλεί στο κυβερνητικό στρατόπεδο της Τουρκίας άρθρο του γνωστού δημοσιογράφου Ραγκίπ Ζαράκογλου ο οποίος ταυτίζει τον Τούρκο Πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν με τον πρώην Τούρκο Πρόεδρο, Αντνάμ Μεντερές, ο οποίος είχε απαγχονιστεί μετά το πραξικόπημα του 1960.

  • Το δημοσίευμα υπό τον τίτλο “Δεν υπάρχει διαφυγή από την άτυχη μοίρα” στο οποίο τοποθετείται η φωτογραφία Ερντογάν δίπλα από Μεντερές, καταδικάζουν ο επικεφαλής του γραφείου επικοινωνίας του Τούρκου Προέδρου Φαχτετίν Αλτούν, ο εκπρόσωπος της Προεδρίας Ιμπραχίμ Καλίν και ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος ΑΚΡ Ομέρ Τσελίκ.

Στο άρθρο στην ιστοσελίδα ‘Artı Gerçek’ αναφέρεται ότι “ο ΡΤΕ (Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν) κουβαλά ένα τραύμα Μεντερές. Εν μέρει όπως ο Ντεμιρέλ. Για να μην γίνει Μεντερές, ο Ντεμιρέλ δεν έμεινε τούμπα που δεν την έκανε, δεν έμεινε συμμαχία που δεν την ίδρυσε. Συμβιβάστηκε ακόμη και με τον Ετσεβίτ, ακόμη και κυβέρνηση σχημάτισε με τον Ετσεβίτ. Τις μέρες του κορωνοϊού, όχι μόνο η Τουρκία, όλος ο κόσμος δίνει εξετάσεις. Ο ΡΤΕ και η παρέα του είναι αδύνατον να ξεφύγουν από αυτό”.

Σκληρή ήταν η αντίδραση του Φαχρετίν Αλτούν, ο οποίος από τον λογαριασμό του στο τουίτερ αναφέρει πως “είμαστε μέχρι τέλους στο πλευρό του ηγέτη μας, του προέδρου μας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ο οποίος ορθώνεται με σθένος για το εθνος του χωρίς να λυγίζει σε αυτές τις αρρωστημένες νοοτροπίες και απειλές”.

Ο Ιμπραχίμ Καλίν από τον δικό του λογαριασμό στο τουίτερ γράφει ότι “με τη ρητορική σας του πραξικοπήματος, της χούντας και της εκτέλεσης θα κατρακυλίσετε και θα χαθείτε στο κάδο απορριμάτων. Θα συντριβείτε με το μίσος σας για τον Ερντογάν, θα πνιγείτε στη χολή σας. Αυτό το έθνος δεν θα επιτρέψει κανένα μοχθηρό σας σχέδιο. Δεν θα επιτρέψουμε ποτέ να χαρίσετε αυτή την πατρίδα σε κανέναν”.

Ο Ομέρ Τσελίκ γράφει επίσης στο τουίτερ πως “εμείς τους γνωρίζουμε καλά αυτούς. Αυτοί που αποκαλούν το αξίωμα της προεδρίας ‘καθεστώς του παλατιού’ δεν θα καταφέρουν να αναβιώσουν το ‘πνεύμα του Γιασσίαντα’ στο οποίο επιθυμούν να οδηγηθούν με την συζήτηση για το πολίτευμα. Ό,τι έκαναν κατά την διάρκεια της ιστορίας προσπαθούν να το κάνουν και τώρα”.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ – Άννα Ανδρέου
Τουρκία/Κωνσταντινούπολη

Βρέθηκε ομαδικός τάφος σε φαράγγι της Ράκα της Συρίας: Έθαβε τα θύματά του ο ISIS [videos]

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: