Κλειστοί οι ναοί της Κοπτικής Εκκλησίας στην Αίγυπτο λόγω κορωναϊού: 1.367 νέα κρούσματα

File Photo: O Αιγύπτιος Κόπτης Πατριάρχης Ταουάντρος. EPA, EGYPTIAN PRESIDENCY HANDOUT, EDITORIAL USE ONLY
Η Κοπτική Εκκλησία της Αιγύπτου θα συνεχίσει να κρατά κλειστούς τους ναούς της μέχρι τις 27 Ιουνίου, λόγω αύξησης των κρουσμάτων του κορωναϊού.

Μέχρι τις 27 Ιουνίου θα παραμείνουν κλειστοί οι ναοί της Κοπτικής Εκκλησίας της Αιγύπτου που εκπροσωπεί τουλάχιστον το 12% του πληθυσμού της χώρας.

Την απόφαση αυτή πήρε σήμερα η Σύνοδος της εν λόγω Εκκλησίας, υπό την προεδρία του Κόπτη Πατριάρχη Ταουάντρος Β’, με το δεδομένο της αύξησης των κρουσμάτων του κορονοϊού που αυξάνονται μέρα με την ημέρα στη χώρα, με τους ειδικούς να μην μπορούν να προσδιορίσουν το πότε θα φτάσει και πού η κορυφή της καμπύλης. Μοναδική εξαίρεση για την τέλεση των ιερών ακολουθιών θα είναι η ημέρα της Πεντηκοστής, στις 7 Ιουνίου, όπου και αυτή θα εορταστεί μεν, αλλά με κλειστές τις πόρτες και μόνον με ιερείς καθώς και το απαραίτητο προσωπικό της εκκλησίας.

Οι ναοί της Κοπτικής Εκκλησίας παραμένουν κλειστοί από τις 21 Μαρτίου, όπως και τα μουσουλμανικά τεμένη της χώρας.

Για τρίτη ημέρα καταγράφεται ημερήσιο αρνητικό ρεκόρ κρουσμάτων

Με ανησυχία η αιγυπτιακή κοινωνία βλέπει να αυξάνονται μέρα με την ημέρα όλο και περισσσότερο τα κρούσματα από κορονοϊό στη χώρα, με το ένα αρνητικό ρεκόρ να καταρρίπτει το άλλο σε τρεις συνεχόμενες ημέρες. Έτσι, 1.367 επιβεβαιωμένα κρούσματα από Covid-19 καταγράφηκαν το τελευταίο 24ωρο, όταν να σημειωθεί ότι χρειάστηκαν πενήντα ολόκληρες ημέρες στην αρχή της πανδημίας για να συμπληρωθούν τα πρώτα χίλια κρούσματα. Τώρα, αυτά τα χίλια – και περισσότερα – καταγράφονται σε μία μόνον μέρα…

Συνολικά, μέχρι σήμερα, οι μολύνσεις από κορονοϊό στην Αίγυπτο έχουν φτάσει τις 23.449.

Υψηλός είναι και ο συνολικός αριθμός των θανάτων που φτάνει τα 913 άτομα, με 34 νέα θύματα σήμερα, αριθμός ίσος με το χθεσινό αρνητικό ρεκόρ. Εξάλλου, σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας της Αιγύπτου, 6.456 άτομα παρουσιάζονται πλέον αρνητικοί στον ιό.

Ειδικοί υποστηρίζουν ότι η αύξηση των κρουσμάτων από κορονοϊό στη χώρα θα συνεχιστεί μέχρι πιθανόν τα μέσα Ιουνίου.
Με πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ του Ν. Κάτσικα
Κάιρο, Αίγυπτος

Επιτυχής η εκτόξευση του Falcon 9 από το διαστημικό κέντρο Kennedy, στην Φλόριντα

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal