Κύμα αντιδράσεων κατά των φυλετικών διακρίσεων και της αστυνομικής βίας μετά τον θάνατο του George Floyd

Διαδηλωτές έξω από τον αστυνομικό τμήμα της Μινεάπολης δύο ημέρες μετά τον θάνατο του Τζορτζ Φλόιντ. EPA, CRAIG LASSIG




Κύμα αντιδράσεων κατά των φυλετικών διακρίσεων και της αστυνομικής βίας, έχει ξεσηκώσει η υπόθεση του George Floyd, κατά την διάρκεια σύλληψής του, από αστυνομικούς της Μινεάπολης.

Η Darnella Fraxzier, ήταν η γυναίκα που βρέθηκε μπροστά στο περιστατικό και τράβηξε με το κινητό της τηλέφωνο, τον βασανιστικό θάνατο του George Floyd, που προκλήθηκε από την ασφυκτική πίεση που δέχτηκε στον λαιμό του, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να αναπνεύσει.

Σύμφωνα με το ethnos.gr με δάκρυα στα μάτια και φανερά αναστατωμένη περιγράφει στην κάμερα όσα εκτυλίχθηκαν μπροστά της. «Ήμουν αυτή που κατέγραψα όλα όσα συνέβησαν, το είδα να πεθαίνει. Θεέ μου. Ανέβασα το βίντεο και έγινε viral. Με ρωτούν όλοι πως αισθάνομαι. Δεν ξέρω πως αισθάνομαι, είναι τόσο λυπηρό», αναφέρει η Darnella Fraxzier.

«Έβγαινα από το κατάστημα με τον ξάδερφό μου και τον είδα να κείτεται στον δρόμο. Αμέσως έβγαλα το κινητό. Ο άνθρωπος δεν μπορούσε να αναπνεύσει και φώναζε “δεν μπορώ να ανασάνω”», είπε η ίδια και συνέχισε την συγκλονιστική περιγραφή της, «Και αυτοί από πάνω του δεν του έδιναν σημασία, τον σκότωσαν κι εγώ ήμουν δίπλα».


 

Nύχτα συγκρούσεων με την αστυνομία στη Μινεάπολη μετά το θάνατο του Τζορτζ Φλόιντ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: