Καθοριστική η σημερινή μέρα για το μέλλον του κυπριακού πρωταθλήματος

File Photo: Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης. ΓΤΠ – ΣΤΑΥΡΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ




Σήμερα το πρωί η συνάντηση της κυπριακής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας, με την παρουσία των ιδιοκτητών των μεγάλων συλλόγων, με τον πρόεδρο της χώρας, Νίκο Αναστασιάδη κρίνεται ως ιδιαιτέρως κομβική για την τύχη του πρωταθλήματος.

Η κυβέρνηση τόνισε πολλές φορές πως δεν θα παρέμβει στην απόφαση της αρμόδιας ομοσπονδίας να συνεχίσει η διακόψει το πρωτάθλημα.

Εφόσον το πρωτόκολλο υγείας είναι εφαρμόσιμο τότε το διοικητικό συμβούλιο της ομοσπονδίας αύριο θα πάρει την απόφαση επανέναρξης της σεζόν. Στο πρωτόκολλο που σύνταξε η ομοσπονδία περιλαμβάνονται και οι ημερομηνίες διεξαγωγής των αγώνων στα χρονοδιαγράμματα που έχουν τεθεί από την κυβέρνηση μέσω διαταγμάτων.

Σύμφωνα με πληροφορίες των ΜΜΕ του νησιού, εφόσον καταστεί εφικτό να επαναρχίσει το πρωτάθλημα, αυτό θα γίνει το σαββατοκύριακο 13-14 Ιουνίου και θα ολοκληρωθεί στις 19 Ιουλίου με τον τελικό κυπέλλου.

Πάντως ο πρόεδρος Αναστασιάδης θα διαμηνύσει σήμερα ξανά προς την ηγεσία της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας, αλλά και τους προέδρου των ποδοσφαιρικών σωματείων που θα παρευρεθούν στη σύσκεψη, τη ξεκάθαρη θέση της κυβέρνησης ότι η απόφαση ανήκει στους ίδιους. Η κυβέρνηση δεν πρόκειται να εμπλακεί και ούτε θέλει να έχει λόγο στο ποια θα είναι η κατάληξη ως προς τη φετινή σεζόν. Η εμπλοκή της κυβέρνησης θα αφορά μόνο την υπόδειξη της ημερομηνίας κατά την οποία θα μπορεί να επαναρχίσουν οι αγώνες του ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος καθώς επίσης και σε ότι αφορά την τήρηση των υγειονομικών υποδείξεων από το υπουργείο υγείας. Απ’ εκεί και πέρα το εάν θα επαναρχίσει το πρωτάθλημα ή όχι είναι καθαρά θέμα απόφασης της ομοσπονδίας και των ομάδων, με την κυβέρνηση να μη θέλει να έχει καμία εμπλοκή.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
Λευκωσία, Κύπρος

«Επίθεση» Πλατινί σε Ινφαντίνο και Λομπέρ: «Είμαι το θύμα μίας μεγάλης συνομωσίας»

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: