Κατέβηκε από την σελίδα της επιτροπής “Ελλάδα 2021” ο “έρωτας του Καραϊσκάκη”

File photo: According to a relevant announcement by the Committee, the Athens-Macedonian News Agency will create of a special microsite on its website amna.gr, which will promote the work of the “Greece 2021” Committee by posting special reports, interviews and other journalistic content related to the Committee’s activities.@Greece2021




Αποσύρθηκε από την επίσημη ιστοσελίδα της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» ένα απόσπασμα άρθρου του καθηγητή Αριστείδη Χατζή για τον Γεώργιο Καραΐσκάκη, το οποίο είχε προκαλέσει αντιδράσεις.

Επρόκειτο για ανάρτηση τον ιστότοπο greece2021.gr η οποία ωστόσο παρέμεινε  για λίγο κι ήταν άρθρο αφιερωμένο στον Έλληνα επαναστάτη με τίτλο «Ο Έρωτας του Καραϊσκάκη», το οποίο – σύμφωνα με δημοσιεύματα – υπέγραφε ο καθηγητής Αριστείδης Χατζής, ειδικός στη Φιλοσοφία Δικαίου & Θεωρία Θεσμών και μέλος της Επιτροπής.

Ο κ. Χατζής έχει δημοσιεύσει και άλλα άρθρα κατά το παρελθόν στην επίσημη σελίδα, μεταξύ των οποίων, προσφάτως, κι ένα στο οποίο  είχε αποκαλέσει «δικτάτορα» τον Ιωάννη Καποδίστρια. Και τότε είχε δημιουργηθεί θόρυβος.

Όμως το συγκεκριμένο άρθρο προκάλεσε επικριτικά σχόλια συναδέλφων του, με τον Διευθυντή του Μουσείου της Πόλεως των Αθηνών, Στέφανο Καβαλλιεράκη, να το χαρακτηρίζει «γονατογράφημα» στο οποίο ο Καραϊσκάκης παρουσιάζεται ως «ο επιβήτορας του 1821».

«Το νέο άρθρο ( μάλλον για γονατογραφημα πρόκειται) του μέλους της Επιτροπής και μόνιμου αρθρογράφου στην ιστοσελίδα της επιτροπής για τον ερωτικό Καραϊσκάκη ο οποίος παρουσιάζεται ως ο επιβήτορας του 21 νομίζω δείχνει απλά ότι ο πάτος συχνά δεν υπάρχει απλά», έγραψε χαρακτηριστικά ο κ. Καβαλλιεράκης.

Πλέον το άρθρο δεν υπάρχει στην ιστοσελίδα και ο σύνδεσμος για το δημοσίευμα “Ο έρωτας του Καραϊσκάκη” [https://www.greece2021.gr/ellada-2021/2180-o-erotas-tou-karaiskaki] οδηγεί στο μήνυμα «λάθους 404», που ενημερώνει τον ενδιαφερόμενο ότι «το άρθρο δεν βρέθηκε».

Αργότερα, σήμερα, με ανακοίνωσή της στο Twitter η επίσημη σελίδα  «Ελλάδα 2021» ανακοίνωσε:

«Το άρθρο το οποίο εμφανίστηκε ως ανάρτηση στο site της επιτροπής, δεν έχει αναρτηθεί ποτέ από την Επιτροπή. Πρόκειται για κείμενο που έχει δημοσιευτεί παλιότερα σε άλλο site. Άρα, οποιαδήποτε συζήτηση για το θέμα είναι άκυρη. Ήδη, η επιτροπή ερευνά την αλλόκοτη αυτή υπόθεση».

 

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: