“Κάρφωσε” και στη δημοπρασία: Αναμνηστικά του Κόμπι Μπράιαντ πουλήθηκαν 8 φορές ψηλότερα

File Photo: Ο Κόμπι Μπράιαντ όταν έπαιζε στους Λος Άντζελες Λέικερς. EPA, PAUL BUCK SHUTTERSTOCK




Μια δημοπρασία προσωπικών αντικειμένων του Κόμπι Μπράιαντ, ο οποίος σκοτώθηκε τον Ιανουάριο, συγκέντρωσε χθες 202.590 δολάρια (185.000 ευρώ), οκτώ φορές περισσότερο από τις εκτιμήσεις, όπως ανακοίνωσε ο «οίκος Τζούλιαν» (House Julien’s Auctions).

Ανάμεσά τους, τα αποτυπώματα του Μπράιαντ σε μια πλάκα από τσιμέντο το 2011 στην αυλή του Κινεζικού Θεάτρου στο Λος Άντζελες, αντικείμενο που έφερε τα περισσότερα έσοδα με 75.000 δολάρια.

Επίσης ανάμεσα σε άλλα, η εμφάνιση που φορούσε κατά τη διάρκεια των τελικών του ΝΒΑ 1999-2000 με το επίσημο λογότυπο του ΝΒΑ κεντημένο κάτω από μια «μαύρη γραμμή» ως φόρο τιμής στον Ουίλτ Τσάμπερλέιν, αγοράστηκε περισσότερο από τέσσερις φορές της εκτίμησή της στα 43.750 δολάρια.

Ένα ζευγάρι παπούτσια Adidas που είχε υπογράψει έφτασε στα 25.600 δολάρια, σίγουρα πολύ μακριά από τα 560.000 δολάρια (απόλυτο ρεκόρ) που έφτασε την Κυριακή στο Sotheby’s το ζευγάρι Air Jordan 1 που φορούσε ο Μάικλ Τζόρνταν και έφεραν την υπογραφή του.
Η πώληση αναμνηστικών αντικειμένων του Μπράιαντ, που σκοτώθηκε στις 26 Ιανουαρίου σε συντριβή ελικοπτέρου που στοίχισε τη ζωή της 13χρονης κόρης του Τζιάνα και επτά άλλων, ήταν η δεύτερη που πραγματοποιήθηκε αυτήν την εβδομάδα.

Ένα από τα δαχτυλίδια πρωταθλητή του ΝΒΑ που κέρδισε με τους Λέικερς, το οποίο είχε δώσει στη μητέρα του, πωλήθηκε για 193.000 δολάρια από τον οίκο Goldin Auctions με έδρα το Νιου Τζέρσεϊ.

ΑΠΕ-ΜΠΕ-Γαλλ. Πρακτ.
Λος Άντζελες, ΗΠΑ

Διαιτητές οπαδοί ομάδων; Το 90% των ρέφερι υποστηρίζουν Ρεάλ και 10% Μπαρτσελόνα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: