Κανονικά …το ραντεβού με τη Μόστρα της Βενετίας τον ερχόμενο Σεπτέμβριο

File photo:Ο Ισπανός σκηνοθέτης Πέδρο Αλμοδόβαρ, φιλάει το χρυσό του Λιοντάρι, το βραβείο για το σύνολο της καριέρας του στην περσινή 76η Μόστρα της Βενετίας. EPA/CLAUDIO ONORATI




Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας, η γνωστή “Μόστρα” θα πραγματοποιηθεί όπως ακριβώς έχει προγραμματιστεί, στις αρχές Σεπτεμβρίου, δήλωσε σήμερα ο Λούκα Ζάια, κυβερνήτης της επαρχίας Βένετο που περιβάλλει την πόλη των καναλιών.

Το Βένετο και η Βενετία δοκιμάστηκαν σκληρά από την πανδημία, η οποία ωστόσο, σε ολόκληρη την Ιταλία, δείχνει πλέον να επιβραδύνεται σημαντικά.

Το φεστιβάλ της Βενετίας που διοργανώνεται από την εταιρεία Biennale di Venezia, είναι το αρχαιότερο ενεργό κινηματογραφικό φεστιβάλ του κόσμου. Τον περασμένο Ιανουάριο, η οργανωτική του επιτροπή ανακοίνωσε ότι στην φετινή 77η διοργάνωση πρόεδρος θα είναι η Κέιτ Μπλάνσετ.

Λόγω των περιορισμών και των lockdowns που έχουν επιβληθεί παγκοσμίως στις κινηματογραφικές βιομηχανίες για τον περιορισμό της διάδοσης του κορωναϊού, στο φεστιβάλ πιθανόν να πάρουν μέρος λιγότερες παραγωγές, δήλωσε ο Ζάια, ο οποίος είναι επίσης και μέλος της  Biennale di Venezia.

Mε πληροφορίες από Reuters
Ρώμη, Ιταλία

Η Μπελ Επόκ της Ομόνοιας: Καφενεία, άμαξες, πασατεμπάδες και πονηροί πολιτευτές

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: