Κανονικά προχωρά η αναβάθμιση των F-16 διαβεβαιώνει το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας

Σχηματισμοί μεγάλοι σε αριθμό, όπως αυτός της εικόνας πετούν όλο και πιο συχνά στο αν. Αιγαίο για την εκπαίδευση των ιπταμένων της Πολεμικής Αεροπορίας στο πεδίο που καλούνται να δράσουν ανά πάσα στιγμή. Αυτός είναι ένας από τους βασικούς λόγους που η Τουρκία “ξεσπά” στις υπερπτήσεις σε μια απέλπιδα προσπάθεια να πιέσει την ΠΑ να μην πετούν τα Ελληνικά φτερά πέραν του 25ου Μεσημβρινού. Πηγή εικόνας: Πολεμική Αεροπορία




Το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας με αφορμή πρόσφατα δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για προβλήματα και καθυστερήσεις στην αναβάθμιση των F-16 εξέδωσε σχετική ανακοίνωση, όπου διευκρινίζει τα ακόλουθα:

– Το πρόγραμμα αναβάθμισης των αεροσκαφών F-16 περιλαμβάνει την αναβάθμιση συστημάτων των αεροσκαφών σε διαμόρφωση VIPER, το οποίο θα διαρκέσει περίπου 8 έτη με τις τελευταίες παραδόσεις αεροσκαφών το 2027, ενώ οι εργασίες αναβάθμισης θα εκτελεστούν στην ΕΑΒ ΑΕ.

– Οι εργασίες στο πρώτο F-16 που θα αποτελέσει και το πρωτότυπο αεροσκάφος της αναβάθμισης έχουν ξεκινήσει τον Ιανουάριο του 2020 στις εγκαταστάσεις της ΕΑΒ και συνεχίζονται σύμφωνα με το προβλεπόμενο χρονοδιάγραμμα χωρίς αποκλίσεις.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ
Αθήνα, Ελλάδα 

Μία διαφορετική άποψη: Γιατί η Ελλάδα μπορεί να κοιμάται ήσυχα σε ό,τι αφορά στο τουρκικό μέτωπο της Λιβύης…

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: