Καλά νέα για τις ΗΠΑ: Υποχώρησε κάτω από τους 800 ο ημερήσιος αριθμός θανάτων εξαιτίας του κορωναϊού

Εν μέσω της πανδημίας του κορωναϊού ψήφισαν σε εκλογές στην Ατλάντα. Στο στιγμιότυπο διακρίνονται δύο ψηφοφόροι με μάσκες. EPA, ERIK S. LESSER




Στις ΗΠΑ καταγράφηκαν χθες Δευτέρα 759 νέοι θάνατοι εξαιτίας της COVID-19 σε 24 ώρες, με τον συνολικό αριθμό των θυμάτων της πανδημίας του κορονοϊού να φθάνει τους 90.309 νεκρούς, κατά την καταμέτρηση του πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς.

Ο ημερήσιος απολογισμός αυτός συγκαταλέγεται στους χαμηλότερους των τελευταίων εβδομάδων.

Η χώρα που θρηνεί τους περισσότερους νεκρούς στον πλανήτη εξαιτίας της πανδημίας σε απόλυτο αριθμό καταγράφει επίσης πάνω από 1,5 εκατομμύρια επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2, σύμφωνα με τα δεδομένα αυτής της σχολής ιατρικής ως χθες Δευτέρα στις 20:30 (τοπική ώρα· 03:30 σήμερα Τρίτη ώρα Ελλάδας).

ΣΤΟ ΜΕΤΑΞΥ: Ο Ντόναλντ Τραμπ αποκάλυψε ότι παίρνει υδροξυχλωροκίνη, ένα φάρμακο κατά της ελονοσίας το οποίο ο πρόεδρος των ΗΠΑ διαφημίζει ως πιθανή «θαυματουργή θεραπεία» για την ασθένεια Covid-19, παρά τις ιατρικές προειδοποιήσεις σχετικά με τη χρήση του ως προληπτικό φάρμακο κατά του κορονοϊού.

«Το παίρνω την τελευταία μιάσιμη εβδομάδα. Το παίρνω επειδή ακούω πολύ καλά πράγματα». δήλωσε ο Τραμπ σε δημοσιογράφους. «Ξέρετε την έκφραση: τι έχεις να χάσεις;» πρόσθεσε.

«Ένα χάπι κάθε μέρα. Κάποια στιγμή θα σταματήσω», πρόσθεσε, λέγοντας ότι έχει «μηδενικά συμπτώματα» από αυτό.

Παράλληλα είπε πως όλα τα τεστ που έχει κάνει μέχρι στιγμής για την Covid-19, έχουν βγει αρνητικά.

Πληροφορίες από AFP μέσω του ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ουάσινγκτον, United States

O Τραμπ αδειάζει τον Πομπέο: Λέει ότι αυτός του ζήτησε να αποπέμψει τον Στιβ Λίνικ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: