Καλά νέα ανακοίνωσε το Τζον Χόπκιν: Κάτω από 800 οι θάνατοι εξαιτίας του κορωναϊού σε 24 ώρες στην Αμερική

Εν μέσω του κορωναϊού οι κάτοικοι της Νέας Υόρκης βγήκαν από τα σπίτια τους και αγόρασαν λουλούδια και μπαλόνια για την Εορτή της Μητέρας. EPA, Peter Foley




Στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής διαπιστώθηκαν 776 θάνατοι εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού τις προηγούμενες 24 ώρες, αριθμός που είναι ο χαμηλότερος που καταγράφεται από τον Μάρτιο, με το σύνολο των θυμάτων να ανέρχεται πλέον σε 79.525.

Τα παραπάνω πιστοποιούνται σύμφωνα με τα δεδομένα που συγκεντρώνει και δημοσιοποιεί στον ειδικό ιστότοπο που έχει δημιουργήσει το πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς.

Εδώ και πολλές εβδομάδες, ο ημερήσιος απολογισμός θανάτων εξαιτίας της COVID-19 κυμαινόταν μεταξύ των 1.000 και των 2.500.

Σύμφωνα με το πανεπιστήμιο της Βαλτιμόρης, έχουν καταγραφεί 1.329.203 επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 στις ΗΠΑ, ωστόσο ο αριθμός αυτός ενδέχεται να είναι υποτιμημένος, όπως από λίγο ως πολύ σε όλο τον κόσμο, ελλείψει επαρκούς αριθμού διαγνωστικών εξετάσεων.

ΣΤΟ ΜΕΤΑΞΥ: Ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Μάικ Πενς έχει τεθεί προληπτικά σε αυτοαπομόνωση καθώς μέλος του προσωπικού του διαγνώστηκε ότι έχει προσβληθεί από τον κορονοϊό, ανέφερε η ανταποκρίτρια του πρακτορείου ειδήσεων Bloomberg στον Λευκό Οίκο, η Τζένιφερ Τζέικομπς, μέσω Twitter.

Ο Πενς έχει υποβληθεί επανειλημμένα σε τεστ — και χθες Κυριακή — τα οποία επέστρεψαν σε όλες τις περιπτώσεις αρνητικά, διευκρίνισε η Τζέικομπς στην ανάρτησή της [1].

Ο Λευκός Οίκος δεν απάντησε αμέσως όταν του ζητήθηκε σχόλιο για την πληροφορία αυτή.

Πληροφορίες από AFP μέσω του ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ουάσινγκτον, United States

Σε καραντίνα και ο αντιπρόεδρος Πενς: Φόβος ότι τον “κόλλησε” η εκπρόσωπος Τύπου, Κέιτι Μίλερ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: