JA Greece: Αυτή την Παρασκευή 8 Μαΐου ο διαδικτυακός διαγωνισμός μαθητικής επιχειρηματικότητας [video]

Η αφίσα της εκδήλωσης, στην οποία συμμετέχει ο διευθυντής της Καθημερινής Αλέξης Παπαχελάς.




Δέκα μαθητικές «επιχειρήσεις» διεκδικούν το πρώτο βραβείο αύριο Παρασκευή 8 Μαΐου στον Virtual & Live 15ο Πανελλήνιο Τελικό Διαγωνισμό «Καλύτερη Μαθητική Εικονική Επιχείρηση 2020» του Junior Achievement Greece.

Είναι η πρώτη φορά που ο διαγωνισμός πραγματοποιείται διαδικτυακά -λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού- με τις διαγωνιζόμενες ομάδες, τους κριτές και τους προσκεκλημένους να συμμετέχουν με σύνδεση από τα σπίτια και τα γραφεία τους.

Ο διαδικτυακός διαγωνισμός θα μεταδοθεί απ’ ευθείας στο www.jagreece.org και στα social media του JA Greece, Facebook, Instagram, Twitter, LinkedIn και ΥouTube. Ο Μεγάλος Τελικός, στην πρωτόγνωρη, virtual μορφή του, έχει προσελκύσει Ευρωπαϊκό και παγκόσμιο ενδιαφέρον από χιλιάδες γραφεία του Junior Achievement σε όλο τον κόσμο και θα διαθέτει μετάφραση στα αγγλικά.

Από τις 09:00 έως τις 14:00 οι 10 ομάδες θα πραγματοποιήσουν τις παρουσιάσεις των «επιχειρήσεών» τους και θα δώσουν LIVE συνέντευξη στην κριτική επιτροπή. Μεταξύ 14:00 και 15:00 θα γίνει διάλειμμα και θα συνεδριάσει η κριτική επιτροπή για να βγάλει τα αποτελέσματα και στις 15:00 θα ξεκινήσει η τελετή των βραβεύσεων που θα ολοκληρωθεί στις 17:15. Το διαγωνισμό και την τελετή των βραβεύσεων θα παρουσιάσει η Δημοσιογράφος, Υπεύθυνη Επικοινωνίας του JA Greece, Mαρία Γιαννέτου.

Στις 17:00 θα γίνει σύνδεση με το γραφείο της Α.Ε. της Προέδρου της Δημοκρατίας κυρίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου, η οποία θα απευθύνει χαιρετισμό και θα ανακοινώσει τη μαθητική «επιχείρηση» που κερδίζει το πρώτο βραβείο. Η νικήτρια ομάδα θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό του JA Europe που θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά διαδικτυακά, με έδρα το Junior Achievement Πορτογαλίας.

Το 2ο Βραβείο θα απονείμει η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως, το τρίτο βραβείο η Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Σοφία Ζαχαράκη και τα 4 ειδικά βραβεία θα απονείμουν ο Πρόεδρος της ΕΡΤ Κωνσταντίνος Ζούλας, ο Πρόεδρος και Γενικός Διευθυντής του Αθηναϊκού και Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων Ευτύχης Παλλήκαρης, ο Διευθυντής της «Καθημερινής» Αλέξης Παπαχελάς και ο Πρόεδρος των Αττικών Εκδόσεων Θεοχάρης Φιλιππόπουλος.

Την κριτική επιτροπή αποτελούν: Μάρκος Βερέμης, Πρόεδρος JA Greece – Συνιδρυτής και Πρόεδρος Upstream, Αιμίλιος Κυριάκου, Αντιπρόεδρος JA Greece – Citi Country Officer, Corporate Banking Head Greece, Cyprus & Malta, Λεωνίδας Κανελλόπουλος Tαμίας JA Greece – Διευθυντής Εκμετάλλευσης Κλάδου Τσιμέντου Ελλάδος του Ομίλου ΤΙΤΑΝ και Ματθαίος Σαράντος, Yπεύθυνος Επικοινωνίας και Μάρκετινγκ Accenture.

Οι 10 Μαθητικές «Εικονικές Επιχειρήσεις» που διεκδικούν το πρώτο βραβείο, με αλφαβητική σειρά επωνυμίας της επιχείρησης, είναι: ΕCO-WAVE – Aριστοτέλειο Κολλέγιο Θεσσαλονίκης, ΕLEPHANT – ΓΕΛ Φιλοθέης & ΓΕΛ Τραγαίας Νάξου, FeyeREi – EΠΑΛ Μυκόνου, GRID – Kολλέγιο Ανατόλια, jewelQRy – Eκπαιδευτήρια Καντά, KINESIS – Πειραματικό Λύκειο Πανεπιστημίου Μακεδονίας, Linkteen – CGS (Costeas-Geitonas School) MEDINOW – Λύκειο Κολλεγίου Ψυχικού, STUSHION – PIERCE – Aμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος, V Project – Σχολή Μωραΐτη. Πληροφορίες για τα προϊόντα των μαθητικών επιχειρήσεων θα βρείτε εδώ.

Τη σχολική χρονιά 2019-2020 συμμετείχαν στο πρόγραμμα της Μαθητικής «Εικονικής Επιχείρησης 2020», ομάδες από 150 Γυμνάσια και Λύκεια σε όλη την Ελλάδα και οι 10 προκρίθηκαν στον Τελικό για να διεκδικήσουν το πρώτο βραβείο.

Το JA Greece (μέλος του παγκόσμιου JA Worldwide) ευχαριστεί θερμά τους υποστηρικτές της Μαθητικής «Εικονικής Επιχείρησης», που ειδικά σε αυτή την ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο, δίνουν στη νέα γενιά δύναμη και αισιοδοξία.

Κύριοι Χορηγοί: MetLife, Citi Foundation, Εθνική Τράπεζα, Raycap, EY, Accenture. Χορηγοί Επικοινωνίας: EΡΤ, Πρώτο Πρόγραμμα, KΟSMOS 93.6, ΕΡΑ Σπορ, Η Καθημερινή, Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, epixeiro.gr, Capital.gr, 95.2 Athens DeeJay, 969 Rock FM, Λάμψη 92.3, Τηλεθεατής, Τηλέραμα, elculture.gr.

Οι έφηβοι «επιχειρηματίες» αλλάζουν τις ζωές τους και την Ελλάδα

Η ηλικία της εφηβείας είναι καθοριστικής σημασίας καθώς τότε τα παιδιά αρχίζουν να προβληματίζονται για το επαγγελματικό τους μέλλον. Η ενασχόλησή τους με την επιχειρηματικότητα και με τους τομείς που θα επιλέξουν μέσα στην εταιρεία (οικονομικά, παραγωγή, πωλήσεις, μάρκετινγκ, διαφήμιση, δημόσιες σχέσεις) τα βοηθά όσο τίποτα άλλο:

-Να αποκτήσουν αυτογνωσία, αυτοπεποίθηση και «εργασιακή» εμπειρία,

-Να εντοπίσουν και να αξιοποιήσουν τα ταλέντα τους,

-Να επιλέξουν το επάγγελμα που τους ταιριάζει,

-Να καταλάβουν πως δημιουργούνται και πως αξιοποιούνται τα χρήματα,

-Να μάθουν να συνεργάζονται με «συναδέλφους»,

-Να κατακτήσουν απαραίτητες κοινωνικές και επαγγελματικές δεξιότητες (οργάνωση, τήρηση προθεσμιών, καλή συμπεριφορά κ.ά.).

Το project της «Εικονικής Επιχείρησης», ενθουσιάζει τις μαθήτριες και τους μαθητές, σε βαθμό που όπως λένε τα ίδια τα παιδιά «αλλάζει η ζωή τους». Το γεγονός ότι κερδίζουν χρήματα λανσάροντας στην «αγορά» προϊόντα και υπηρεσίες που εμπνεύσθηκαν και δημιούργησαν μόνα τους, δίνει στους εφήβους τεράστια χαρά και ενέργεια με αποτέλεσμα να γίνονται και καλύτεροι, πιο ώριμοι μαθητές. Τα έσοδα από τις μαθητικές «επιχειρήσεις» διατίθενται σε φιλανθρωπικούς και κοινωφελείς σκοπούς.

Η Μαθητική «Εικονική Επιχείρηση» λειτουργεί καταλυτικά υπέρ της επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα ενώ δημιουργεί υπεύθυνους πολίτες που αντιλαμβάνονται την αξία των ηθικών και πρακτικών κανόνων της αγοράς και της ζωής. Σύμφωνα με παγκόσμια στατιστικά στοιχεία, τα «στελέχη» των μαθητικών «επιχειρήσεων» έχουν τριπλάσιες πιθανότητες να γίνουν αληθινοί επιχειρηματίες και να δημιουργήσουν τις δικές τους θέσεις εργασίας, σε σχέση με παιδιά που δεν έχουν συμμετάσχει στο πρόγραμμα, ενώ το 60% των αποφοίτων φθάνει σε διευθυντικές θέσεις.

Με πληροφορίες από “Καθημερινή”

1 δισ. ευρώ της «επιστρεπτέας προκαταβολής» σε περίπου 90.000 επιχειρήσεις: Θα εκταμιευθεί την επόμενη εβδομάδα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: