Ηθελημένα ή όχι, βάση σχεδίου ή όχι (και στοιχεία δεν υπάρχουν ακόμα), ο κινεζικός δράκος έχει καταφέρει να γονατίσει τον πλανήτη…

Φοβερό έργο τέχνης σε τοίχο στο Βερολίνο. Δείχνει τον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ να φιλά τον Κινέζο ομόλογό του, Xi Jinping. Το …καλό είναι ότι φορούν μάσκες! EPA, OMER MESSINGER




ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ:
Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ, Hellas Journal

Η μία μετά την άλλη οι χώρες, καλούν εμμέσως τους πολίτες τους να ξεχάσουν τις διακοπές τους στο εξωτερικό και να περιοριστούν στον εσωτερικό τουρισμό.

Είναι μία λογική εξέλιξη εν μέσω της πανδημίας του κορωναϊού, που δεν προβλέπεται ότι θα νικηθεί μέχρι το καλοκαίρι. Όλες οι πληροφορίες συγκλίνουν ότι έχουμε μπροστά μας πολύ δρόμο ακόμα, μέχρι να επανέλθουν οι ζωές μας στην κανονικότητα. Μπορεί και να χρειαστούν άλλοι 18 μήνες, εφόσον και εάν οι επιστήμονες ανακαλύψουν το εμβόλιο.

Η μόνη χώρα, η οποία φαίνεται ότι ξεμπερδεύει ανώδυνα -αν και ελάχιστοι άνθρωποι πιστεύουν τους αριθμούς που ανακοινώνει- είναι η Κίνα, από την οποία και ξεκίνησε η επιδημία. Ηθελημένα ή όχι, βάση σχεδίου η όχι (στοιχεία δεν υπάρχουν ακόμα), ο κινεζικός δράκος έχει καταφέρει να γονατίσει τον πλανήτη.

Ρίξτε μία ματιά στον χάρτη με τον αριθμό των κρουσμάτων και των θανάτων, που ανανεώνει καθημερινά το Πανεπιστήμιο Τζον Χόπκινς. Σίγουρα θα μελαγχολήσετε.

  • Είναι γι’ αυτό το λόγο που οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες μελέτησαν επισταμένα όλες τις πληροφορίες που έχουν στη διάθεσή τους, και κατέληξαν σε ένα πρώτο συμπέρασμα με το οποίο διαφωνεί ο μόνιμα θυμωμένος πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ: Ο ιός, υποστηρίζουν, «δεν δημιουργήθηκε από τον άνθρωπο, ούτε έχει τροποποιηθεί γενετικά».

Με δηλώσεις του το Σαββατοκύριακο, ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο, αμφισβήτησε τις μυστικές υπηρεσίες, χωρίς να αναφερθεί στα συμπεράσματα τους. Υποστήριξε με το γνωστό αποφασιστικό του τρόπο ότι στοιχεία για το πως και που ξεκίνησε ο ιός υπάρχουν και είναι αδιάσειστα. Φαντάζομαι ότι γνωρίζει πως θα χρειαστεί να τα δώσει στη δημοσιότητα, διότι οι άνθρωποι ακούνε ένα σωρό ισχυρισμούς, αλλά αποδείξεις δεν βλέπουν.

Βεβαίως, αν πάει κανείς πίσω και αποφασίσει να διαβάσει με επιμέλεια και υπομονή όλες τις πραγματικές αναφορές και όχι τα “fake news”, θα καταλήξει εύκολα στα συμπεράσματα του: Η Κίνα έχει και πρέπει να δώσει εξηγήσεις.

Όχι μόνο οι μυστικές υπηρεσίες, αλλά και οι δεξαμενές σκέψεις στην Ουάσιγκτον έχουν εστιαστεί στη διαπίστωση ότι ένας ιός μπόρεσε να υποτάξει τον πλανήτη. Το ερώτημα που τίθεται είναι τι άλλο ακολουθεί; Θα είναι ένας νέος ιός με στόχο την Κίνα ή θα είναι η κλιματική αλλαγή, η οποία δημιούργησε δύο στρατόπεδα φανατικών; Και οι δύο πλευρές καταφεύγουν στην καταστροφολογία, αλλά δεν προσφέρουν προτάσεις για να αποφευχθεί εκείνο το οποίο στην πραγματικότητα τρέμουν.

Οι απώλειες για τις χώρες και τους λαούς είναι τεράστιες, και ο κίνδυνος καθολικής κατάρρευσης της διεθνούς οικονομίας είναι ορατός. Λόγω της παγκοσμιοποίησης και της σύνδεσης, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, των οικονομιών σε παγκόσμιο επίπεδο, η μία χώρα θα παρασύρει την άλλη.

Και η απειλή είναι μεγαλύτερη για τις δυτικές χώρες, οι οποίες και υπηρετούν ακόμα τη Δημοκρατία και τα ανθρώπινα δικαιώματα. Εκτός αν η Αμερική και η Ευρωπαϊκή Ένωση έβρισκαν το δρόμο να συνεργαστούν και να κρατήσουν η μία την άλλη πάνω από το νερό.

  • Αυτή τη στιγμή δεν προβλέπεται καν η ευρωπαϊκή συλλογική αντίδραση. Πόσο μάλλον η σύζευξη στο αμερικανικό άρμα, και η συνεργασία στο δυτικό στρατόπεδο, που θα τους έδινε ένα προβάδισμα απέναντι στη λαίμαργη Κίνα.

Το βασικό ζήτημα είναι η προστασία των κατακτήσεων όλων μας. Και πάνω απ’ όλα της Δημοκρατίας. Η Κίνα είναι μία κομμουνιστική δικτατορία και οι πολίτες της κλεισμένοι σε μία απέραντη φυλακή. Αν δεν αντισταθεί η Δύση, που σε αυτή τη κρίσιμη στιγμή δεν είναι ενωμένη, η φυλακή θα επεκταθεί όπου η Κίνα εισβάλλει με τις αμφιλεγόμενες επενδύσεις της. Απαιτείται προσοχή.

Το θέμα του τουρισμού είναι κρίσιμο για την πατρίδα μας. Χρειάζεται οργάνωση, μεθοδικότητα, αλλά και φαντασία. Ο εσωτερικός τουρισμός δεν είναι μόνο μία κάποια λύση, όπως έγραψε ο ποιητής, αλλά η λύση.

Αν η Ελλάδα δείξει την ίδια πειθαρχία και αποτελεσματικότητα, θα μπορούσε να εξελιχθεί σε όαση ασφάλειας για τους Έλληνες και ξένους πολίτες που θα βοηθούσαν να κινηθεί η ελληνική οικονομία.

Θα μπορούσε, πιστεύω, να είναι η έκπληξη και το θέμα μίας νέας συζήτησης για το «ελληνικό θαύμα» στα διεθνή Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης…

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ ΕΔΩ

  • Τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν απαραίτητα τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες των συνεργατών της. Επίσης ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΔΙΑ ΝΟΜΟΥ η αναδημοσίευση των σχολίων χωρίς τη γραπτή έγκριση της ιστοσελίδας.

Ο Ερντογάν δείχνει ασέβεια προς την Αμερική και τον Τραμπ: Θα προσπαθήσει να διασώσει πάλι τον “φίλο” του;

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: