Ισπανία κατά Γερμανίας για στρέβλωση ανταγωνισμού: Η κρίση στις αερομεταφορές απαιτεί κοινή απάντηση

File photo: Καθηλωμένα λόγω πανδημίας αεροσκάφη της γερμανικής Lufthansa στο αεροδρόμιο της Φρανικφούρτης, Γερμανία. 23 Απριλίου 2020. Eπανάληψη 20 διεθνών δρομολογίων σε 20 προοδισμούς, ανακοίνωσε η εταιρεία, αρχής γενομένης την 15η Ιουνίου. EPA/ARMANDO BABANI
Η Ισπανία θέλει μια κοινή ευρωπαϊκή απάντηση στην κρίση που έχουν προκαλέσει στις αεροπορικές εταιρείες οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί που έχουν επιβληθεί με στόχο να συγκρατηθεί η πανδημία του κορωναϊού, ανακοίνωσε σήμερα η υπουργός Οικονομίας Νάντια Καλβίνο.

«Υποστηρίζουμε πως πρέπει να υπάρξει μια ευρωπαϊκή απάντηση», δήλωσε η Καλβίνο σε συνέντευξή της στο τηλεοπτικό δίκτυο Bloomberg TV, προσθέτοντας πως οποιεσδήποτε απαντήσεις από μεμονωμένοες χώρες δεν πρέπει να στρεβλώσουν τον ανταγωνισμό.

  • «Όλοι αυτοί οι μεγάλοι αερομεταφορείς δεν είναι της μιας εθνικότητας ή της άλλης, είναι ευρωπαϊκοί αερομεταφορείς», τόνισε.

Τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα πρέπει να εξασφαλίσουν ένα «πεδίο ισότιμου ανταγωνισμού» για τις αεροπορικές εταιρείες και δεν πρέπει να επιτραπεί στις χώρες, που έχουν τις πιο βαθιές τσέπες, να δώσουν περισσότερη βοήθεια στις δικές τους αεροπορικές εταιρίες σε βάρος των αεροπορικών εταιρειών άλλων χωρών, υπογράμμισε η Καλβίνο.

  • Μεγάλες ευρωπαϊκές αεροπορικές εταιρείες, όπως η γερμανική Lufthansa, διαπραγματεύονται συμφωνίες αρωγής με τις αντίστοιχες κυβερνήσεις.

«Πιστεύω πως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή παρακολουθεί στενά ώστε να εξασφαλίσει πως δεν θα παραβιασθούν οι κανόνες του ανταγωνισμού», δήλωσε η Καλβίνο.

Η Ισπανίδα υπουργός επανέλαβε επίσης τη θέση της Ισπανίας υπέρ της δημιουργίας ενός κοινού ευρωπαϊκού ταμείου ανάκαμψης που θα χρηματοδοτηθεί από κοινού από τα κράτη μέλη.

Με πληροφορίες από Reuters μέσω ΑΠΕ – ΜΠΕ
Μαδρίτη, Ισπανία

Εστίαση, τουρισμός και ακίνητα: Οι 3 προτεραιότητες μας το Μάιο, λέει ο Χρήστος Σταϊκούρας

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal