Οι Βρετανοί προτείνουν “αερογέφυρα” με την Ελλάδα για τους τουρίστες που επιθυμούν να την επισκεφθούν!

Η πανέμορφη παραλία της Καραθώνας στο Ναύπλιο. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ




Η Ελλάδα θα μπορούσε να είναι η πρώτη χώρα που θα επιτρέψει στους Βρετανούς παραθεριστές να την επισκεφθούν μέσω μιας «αερογέφυρας»  (“air bridge”) που αναιρεί την ανάγκη για καραντίνα δύο εβδομάδων κατά την άφιξη

Τα παραπάνω αναφέρει η βρετανική εφημερίδα The Telegraph.

Ο δημοφιλής ευρωπαϊκός προορισμός προβλέπει για όλους τους αφιχθέντες απομόνωση για 14 ημέρες, αλλά ο Έλληνας υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης ανέφερε ότι το μέτρο θα μπορούσε να καταργηθεί εάν το Ηνωμένο Βασίλειο διασφαλίσει το ίδιο.

Χθες, ο υπουργός Μεταφορών Grant Shapps δήλωσε ότι η Βρετανία θα μπορούσε να συνάψει συμφωνίες «αερογεφυρών» που  θα λειτουργούν χωρίς ταξιδιωτικούς περιορισμών με άλλες χώρες που έχουν χαμηλά ποσοστά μόλυνσης από κορωνοϊό. Η Ελλάδα είχε λιγότερες από 3.000 κρούσματα και μόλις 165 θανάτους.

Μιλώντας στο BBC, ο υπουργός  Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης είπε:

«Πιστεύουμε ότι είναι καιρός να αρχίσουμε να άρουμε περιορισμούς μας και να προσπαθούμε να εξαλείψουμε όσο το δυνατόν περισσότερα εμπόδια και παροτρύνουμε άλλες χώρες, συμπεριλαμβανομένου του Ηνωμένου Βασιλείου –  μόλις εμείς το κάνουμε αυτό, υποδεχόμαστε θετικά μια αμοιβαία κίνηση. Έτσι, εάν δεν επιβάλλουμε καραντίνα σε άτομα που έρχονται στην Ελλάδα από το Ηνωμένο Βασίλειο από κάποια μέρα και μετά, τότε θα χαιρόμασταν εάν το Ηνωμένο Βασίλειο έπραττε το ίδιο”.

Η Ελλάδα δήλωσε ότι θα ανοίξει εκ νέου τις επιχειρήσεις τουρισμού, συμπεριλαμβανομένων των θαλάσσιων πλοίων προς τα νησιά της, από τα μέσα Ιουνίου, σημειώνεται.

ΠΗΓΗ: Travel restrictions live: Greece could be first ‘air bridge’ holiday link

Οι Βρετανοί ελπίζουν ξανά από χθες να κάνουν καλοκαιρινές διακοπές στο εξωτερικό, αφού ο υπουργός Μεταφορών Grant Shapps ανακοίνωσε σχέδια για «αερογέφυρες» μεταξύ χωρών με χαμηλά ποσοστά μόλυνσης από κορωνοϊό, σημειώνει η εφημερίδα Times.

Ο  Shapps δήλωσε ότι η αυστηρή καραντίνα σε όλες τις αφίξεις στη Βρετανία θα μπορούσε να χαλαρώσει υπέρ μιας πιο στοχευμένης εστίασης σε άτομα από χώρες υψηλού κινδύνου.

Τα γενικά μέτρα θα εισαχθούν από τις αρχές του επόμενου μήνα για να αποφευχθεί μια δεύτερη επιδημία κορωνοϊού στη Βρετανία. Όλες οι αφίξεις στη χώρα – συμπεριλαμβανομένων των Βρετανών που επιστρέφουν από το εξωτερικό – θα πρέπει να απομονωθούν για δύο εβδομάδες, με πιθανά πρόστιμα 1.000 £ για όσους παραβιάζουν τους κανόνες.

Κατέστη σαφές χθες ότι οι περιορισμοί θα επανεξετάζονται κάθε τρεις εβδομάδες για να διασφαλιστεί ότι «παραμένουν αποτελεσματικοί και απαραίτητοι».

Μιλώντας στο κοινοβούλιο, ο Shapps επιβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση σκέφτεται επίσης να προχωρήσει σε μέτρα διαφορετικά από τα γενικότερα αυστηρά μέτρα για να επιτρέψει σε άτομα από ορισμένες χώρες χαμηλού κινδύνου να εισέλθουν στο Ηνωμένο Βασίλειο. Θα δημιουργήσει «αερογέφυρες» μεταξύ της Βρετανίας και αυτών των χωρών, είπε. Πολλές ευρωπαϊκές χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Γερμανίας, της Ισπανίας και της Ιταλίας, αρχίζουν να χαλαρώνουν τα μέτρα περιορισμού καθώς μειώνονται τα ποσοστά μόλυνσης από κορωνοϊό.

Οι δηλώσεις του υπουργού δημιουργούν ελπίδες ότι τα ταξίδια στο εξωτερικό, συμπεριλαμβανομένων των καλοκαιρινών διακοπών, εξακολουθούν να είναι πιθανά φέτος. Η αυστηρή καραντίνα θα μπορούσε να χαλαρώσει μέχρι το τέλος του επόμενου μήνα το νωρίτερο. [‘Air bridges’ plan revives hope of summer flights]

Το μεγάλο δίλημμα για την Ελλάδα: Και αν πάνε οι τουρίστες στη χώρα και εξαπλωθεί ξανά ο κορωναϊός;

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: