Η Βραζιλία ξεπέρασε την Ισπανία, κατατάσσεται πέμπτη παγκοσμίως σε αριθμό θυμάτων: 27.878 θάνατοι

File Photo: Ο Βραζιλιάνος πρόεδρος Ζαΐχ Μπολσονάρου. EPA, Joedson Alves




Οι θάνατοι εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού στη Βραζιλία έφθασαν τους 27.878, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας χθες Παρασκευή, με τον γίγαντα της Λατινικής Αμερικής να ξεπερνά την Ισπανία και να κατατάσσεται πλέον στην πέμπτη θέση στον πλανήτη ως προς τον αριθμό των θυμάτων.

Τις τελευταίες 24 ώρες στη Βραζιλία — χώρα που εδώ και λίγο καιρό κατατάσσεται δεύτερη σε αριθμό κρουσμάτων μόλυνσης παγκοσμίως, πίσω μόνο από τις ΗΠΑ — καταγράφηκαν 1.124 θάνατοι ασθενών που υπέκυψαν στην COVID-19 και 26.928 μολύνσεις από τον SARS-CoV-2.

Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων μόλυνσης αποτελεί νέο ρεκόρ σε 24 ώρες και αυξάνει το σύνολο των πολιτών που έχουν προσβληθεί από τον ιό στις 465.166.

Οι μόνες τέσσερις χώρες όπου καταγράφονται περισσότεροι θάνατοι απ’ ό,τι στη Βραζιλία είναι οι ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Ιταλία και η Γαλλία.

ΕΞΑΛΛΟΥ: Ο κοσταρικανός υπουργός Υγείας Ντανιέλ Σάλας ανακοίνωσε χθες Παρασκευή ότι το κλείσιμο των συνόρων της χώρας της κεντρικής Αμερικής παρατείνεται ως την 30ή Ιουνίου, στο πλαίσιο των μέτρων που εφαρμόζονται με σκοπό να περιοριστεί η εξάπλωση της πανδημίας του κορονοϊού.

Η ισχύς του μέτρου προβλεπόταν μέχρι τώρα πως θα τερματιζόταν την 15η Ιουνίου στην Κόστα Ρίκα.

Ωστόσο, οι αρχές αποφάσισαν να επιτρέψουν τη σταδιακή επανέναρξη της δραστηριότητας του τομέα του τουρισμού, αρχικά μόνο για τους πολίτες της χώρας. Από τη Δευτέρα 1η Ιουνίου, θα επιτρέπεται να κυκλοφορούν ξανά τουριστικά λεωφορεία στην Κόστα Ρίκα, ενώ θα δοθεί η άδεια στα ξενοδοχεία να ανοίξουν και πάλι, αν και με τον όρο η πληρότητά τους να μην υπερβαίνει το 50% των κλινών τους, διευκρίνισε ο Ντανιέλ Σάλας.

Οι αρχές στην Κόστα Ρίκα κατέγραψαν 22 νέα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2, με το σύνολο των ανθρώπων που έχουν προσβληθεί να ανέρχεται έτσι σε 1.022. Δέκα ασθενείς έχουν υποκύψει στην COVID-19.

Πληροφορίες από Reuters-AFP μέσω του ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ρίο ντε Ζανέιρο, Brazil – Σαν Χοσέ, Costa Rica

Τουλάχιστον 362.028 οι θάνατοι από κορωναϊό παγκοσμίως: Περισσότερα από 5.862.890 τα κρούσματα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: