Οι Βολιώτες κατέκλυσαν τις παραλίες και τα πάρκα αλλά τηρούσαν αποστάσεις

File Photo: Ο μύθος της Αργοναυτικής εκστρατείας σε μια “ζωντανή” τοιχογραφία στον Βόλο. Φωτογραφία: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Εικόνες καλοκαιριού στον Βόλο και τα προάστιά του, όπου χιλιάδες κάτοικοι βρήκαν την ευκαιρία να βγουν στους δρόμους και τις παραλίες.

Χαρακτηριστικό της ημέρας, η θερμοκρασία που έφτασε τους 28 βαθμούς και οι μεγάλες ουρές των αυτοκινήτων προς τα παραλιακά θέρετρα του Παγασητικού, όπου οι ελεύθερες παραλίες κατακλύσθηκαν από κόσμο.

Οι παραλίες του Αναύρου, των Αλυκών , τα Λιμανάκια στις Πλάκες και μέχρι το Σουτραλί γέμισαν από κόσμο που κολύμπησε στη θάλασσα, αλλά ήταν πολύ σημαντικό ότι ο κόσμος τηρούσε τις αποστάσεις ακόμα και κατά τη διάρκεια που πολλοί έκαναν αθλοπαιδιές.

Όλες οι οργανωμένες παραλίες σε Άφησσο, Μπούφα, Παράδεισο, Καλά Νερά και Κάτω Γατζέα ήταν “κλειστές” αλλά ο κόσμος απόλαυσε το μπάνιο του χωρίς τις υπηρεσίες, τις ξαπλώστρες και τον καφέ, αφού είχαν ήδη μεριμνήσει από νωρίς.

Στην κεντρική παραλία του Βόλου και μέχρι το παραλιακό πάρκο στον Άγιο Κωνσταντίνο που από νωρίς γέμισε από κόσμο και το βράδυ για άλλη μια φορά θα δεχθεί χιλιάδες Βολιώτες, κυρίως νέους και νέες, με τα ποτά στο χέρι να συναντιούνται και να διασκεδάζουν, χωρίς όμως να τηρούν τους κανόνες και τις απαραίτητες αποστάσεις, κάτι που προκαλεί κάθε μέρα την ανησυχία της συντριπτικής πλειοψηφίας των Βολιωτών.

Η περιοχή εποπτεύεται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου, από το οποίο έχει ζητηθεί κατ΄επανάληψη να αναλάβει δράση πριν υπάρξει κάποιο σοβαρό πρόβλημα εξ αιτίας του μεγάλου συγχρωτισμού.

Με πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ του Η. Παπαδημητρίου
Βόλος, Ελλάδα

Με παρατεταμένο χειροκρότημα το τελευταίο αντίο στον Δημήτρη Κρεμαστινό, στην Ρόδο

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal