Οι τρεις πρωτοβουλίες του ΥΠΕΣ για στήριξη εργαζομένων: Έχουμε πανίσχυρη εντολή, λέει ο Θεοδωρικάκος

File Photo: Ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ




Με τρεις σημαντικές παρεμβάσεις το υπουργείο Εσωτερικών στηρίζει τις θέσεις εργασίας σε μια δύσκολη περίοδο.

Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» στον ΑΝΤ1:

  • 1. Προκηρύχθηκε ήδη ο διαγωνισμός για τις περίπου 3.000 μόνιμες θέσεις εργασίας στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» που θα γίνει από το ΑΣΕΠ. Οι αιτήσεις θα γίνουν ηλεκτρονικά και μέχρι το τέλος του χρόνου οι εργαζόμενοι θα βρίσκονται στις θέσεις τους.
  • 2. Μέσα στις επόμενες ημέρες συνυπογράφεται η ΚΥΑ για την προκήρυξη 36.500 θέσεων εργασίας (8μηνα) που θα απορροφηθούν από την Αυτοδιοίκηση, την Εκκλησία και κοινωνικούς φορείς σε κοινωφελή προγράμματα. Η διαδικασία των προσλήψεων αναμένεται να ολοκληρωθεί έως το τέλος Ιουνίου.
  • 3. Την Παρασκευή θα ψηφισθεί η τροπολογία για την επέκταση των τραπεζοκαθισμάτων στα καταστήματα εστίασης δίνοντας τη δυνατότητα σε χιλιάδες επιχειρήσεις να διατηρήσουν τον τζίρο τους και τις χιλιάδες θέσεις εργασίας που προσφέρουν στην ελληνική οικονομία.

«Κάνουμε τα πάντα για να διευκολύνουμε τη λειτουργία της εστίασης γιατί είναι εκατοντάδες χιλιάδες οι εργαζόμενοι που δουλεύουν σε αυτόν τον χώρο. Είναι δεκάδες χιλιάδες οι επιχειρήσεις. Απεικονίζουν ένα μεγάλο κομμάτι του παραγόμενου εθνικού μας προϊόντος και θέλουμε να γίνουν τα πάντα για να στηριχθούν και να μείνουν όρθιες», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Θεοδωρικάκος.

Σε ερώτηση για το πώς θα διατεθούν από τις Περιφέρειες χρήματα που προορίζονταν για επιχορηγήσεις στον τομέα του πολιτισμού, αθλητισμού, τουρισμού κλπ, ο κ. Θεοδωρικάκος σημείωσε ότι οι Περιφέρειες αποτελούν αυτοτελή θεσμό. Ωστόσο, είπε, ότι η χορήγηση των σχετικών κονδυλίων μπορεί να αποτελέσει αντικείμενο συζήτησης.

  • Όσο αφορά στην επαναλειτουργία των παιδικών σταθμών, εξήγησε ότι, αναμένονται οδηγίες από την ειδική επιτροπή, λέγοντας ότι βρίσκεται σε επικοινωνία με τον κ. Σωτήρη Τσιόδρα γι’ αυτό το θέμα.

«Η εικόνα που έχουμε είναι ότι από Σεπτέμβριο τα πράγματα θα λειτουργήσουν κανονικά», είπε, διευκρινίζοντας ότι επειδή η κυβέρνηση θέλει να είναι έτοιμη για κάθε ενδεχόμενο για τη νέα σχολική σεζόν, σήμερα θα εξετασθεί το θέμα σε σύσκεψη στο Υπουργείο Εσωτερικών. «Θέλουμε να έχουμε ετοιμότητα για οποιοδήποτε ενδεχόμενο και για το λόγο αυτό προετοιμαζόμαστε», είπε ο κ. Θεοδωρικάκος.

Αναφερόμενος στο σχέδιο στήριξης της οικονομίας και της εργασίας που θα ανακοινώσει σήμερα ο Πρωθυπουργός, είπε ότι, θα αφορά κυρίως στη στήριξη του τουρισμού, εκτιμώντας ότι «θα πάμε καλά». «Θα υπάρχουν προβλήματα, αλλά θα τα αντιμετωπίσουμε με αποτελεσματικό τρόπο», διαβεβαίωσε, γιατί όπως τόνισε, η κυβέρνηση έχει σχέδιο.

  • Σε ερώτηση για την εικόνα που παρουσιάζουν οι δημοσκοπήσεις τόνισε ότι τα στοιχεία δείχνουν μια επιβράβευση της δουλειάς που έχει κάνει ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση. Και σημείωσε ότι σημασία έχει να συνεχίσει η κυβέρνηση να δουλεύει σωστά και στο τέλος της τετραετίας να κριθεί θετικά για το δημιουργικό της έργο.

Σε ερώτηση για το ενδεχόμενο εκλογών με το επιχείρημα ότι για άλλο πρόγραμμα ψηφίσθηκε η κυβέρνηση και άλλο καλείται να εφαρμόσει από το Σεπτέμβριο και μετά, ο κ. Θεοδωρικάκος απάντησε: «Ο Κυριάκος Μητσοτάκης πριν από 11 μήνες πήρε μια πανίσχυρη εντολή από τον ελληνικό λαό. Την έχει τιμήσει με το παραπάνω και έχει δημιουργήσει μια πολύ ισχυρή σχέση εμπιστοσύνης με την ελληνική κοινωνία. Βασικό στοιχείο αυτής της εντολής ήταν η ανάταξη της οικονομίας. Και τώρα είναι προφανές ότι θα έχουμε ως πρώτη προτεραιότητα την ανάταξη της οικονομίας και την στήριξη της εργασίας και των θέσεων των εργαζομένων. Γιατί είναι προφανές ότι, όπως συμβαίνει σε όλη την ανθρωπότητα η χώρα θα βρεθεί αντιμέτωπη με υφεσιακά κύματα που δημιούργησε η πανδημία του κορωναϊού. Ένας πανίσχυρος πρωθυπουργός και με ξεκάθαρη σχέση εμπιστοσύνης, μπορεί να πορευθεί με αυτήν την κυβέρνηση και να αντιμετωπίσει πολύ αποτελεσματικά τα προβλήματα».

Διαβάστε εδώ όλες τις ειδήσεις

Καθαρή «εντολή» για την εξάντληση της τετραετίας: Δημοφιλέστεροι Κικίλιας και Θεοδωρικάκος

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: