Η Τουρκία σχεδιάζει το σκηνικό του Έβρου στο Αιγαίο: Και τι κάνουν οι πολιτικοί μας; Αλληλοκατηγορούνται αντί να ενωθούν…

Ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης Νικόλαος Παναγιωτόπουλος εκπροσώπησε την Κυβέρνηση στις εκδηλώσεις Τιμής και Μνήμης του Ήρωα Σμηναγού (Ι) Κωνσταντίνου Ηλιάκη, που πραγματοποιήθηκαν στην Κάρπαθο. Σάββατο 23 Μαΐου 2020. ΑΠΕ- ΜΠΕ, ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΥΠΕΘΑ, STR




ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ:
Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ, Hellas Journal

Δεν μου αρέσει η κατάσταση στον Έβρο. Και δεν εισέρχομαι στη διαμάχη της κυβέρνησης με την αντιπολίτευση για το αν έχουμε ή όχι εισβολή από την Τουρκία. Ανησυχώ διότι είμαι δέκτης καλής πληροφόρησης για τα σχέδια της Τουρκίας που αφορούν τα ελληνικά νησιά. Σχεδιάζει να δημιουργήσει «κόλαση» το καλοκαίρι…

Δεν με απασχολεί επίσης τι λένε ειδήμονες και μη που πάντα «στρογγυλεύουν» τα πράγματα όπως τους βολεύει. Να με συμπαθούν όλοι, αλλά από τη μεταπολίτευση, το 1974, και μετά αλλάζουν μόνο οι ρόλοι.

  • Ο Ανδρέας Παπανδρέου, ο Γεώργιος Μαύρος και οι λοιποί (πολιτικοί μας) εναντίον του Κωνσταντίνου Καραμανλή. Μετά, το 1981, ο Ευάγγελος Αβέρωφ, ο Γεώργιος Ράλλης, ο Κωνσταντίνος  Μητσοτάκης, ο Κωστής Στεφανόπουλος και οι υπόλοιποι εναντίον του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ.
  • Στη συνέχεια, το 1991, ο Ανδρέας εναντίον του Μητσοτάκη. Ύστερα, το 1993, ο Μητσοτάκης εναντίον του Ανδρέα. Ακολούθησε ο Έβερτ εναντίον του Σημίτη μετά τα Ίμια, όταν το Αιγαίο έγινε γκρίζο. Ακολούθησε ο εξοχότατος Γεώργιος Α. Παπανδρέου (άλλως ΓΑΠ) εναντίον του Κώστα Καραμανλή. Ύστερα η δεξιά εναντίον του ΓΑΠ και πάει λέγοντας.

Για να φτάσουμε στον Αλέξη Τσίπρα και τον Αντώνη Σαμαρά. Μετά, το 2015, ήρθε η σειρά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ να «τρώει» ξύλο. Και τώρα ο Τσίπρας τα «ρίχνει» στον Μητσοτάκη.

Βαρεθήκαμε τους καυγάδες τους όταν μάλιστα αφορούν κρίσιμα εθνικά θέματα.

Εγώ γνωρίζω ότι στις σοβαρές χώρες, όταν δέχονται επίθεση και αμφισβητείται η κυριαρχία τους, οι πολιτικοί ενώνονται. Σε εμάς συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο. Όπως χθες και σήμερα. Και έρχεται η Τουρκία, με μία δήλωσή της, και τα ισοπεδώνει όλα. Και οι πολιτικοί μας κοιτούν όπως τους …χάνους! Έκαναν πάρτι οι Τούρκοι παρακολουθώντας τον καυγά κυβέρνησης και αντιπολίτευσης. Τα συγχαρητήρια μας!

Μέχρι πόσο όμως; Όταν η κατοχική δύναμη πατήσει τα ελληνικά χώματα;

Σε μένα προκαλεί εντύπωση το εξής: Δέχεται επίθεση η Ελλάδα μέσω ψεύτικων πληροφορίων που διαρρέει η Τουρκία… Δημιουργείται ένα περίεργο κλίμα… Και μετά ακολουθεί το επεισόδιο (με ή χωρίς) εισαγωγικά στο νότιο Έβρο.

  • Δεν υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι στην κυβέρνηση να αναλύουν όλα αυτά και να δίνουν καλές και καθαρές συμβουλές στον πρωθυπουργό και τον υπουργό Άμυνας; Τα παραπάνω δεν συνδέονται μεταξύ τους; Δεν το έχει σκεφθεί κανείς στην κυβέρνηση, αλλά και στην αντιπολίτευση; Τρελαίνομαι με τη σκέψη και μόνο ότι ουδείς βλέπει το …μέλλον!

Επειδή θα παρεξηγηθώ πάλι από τους αγαπητούς συναδέλφους των ξένων μέσων μαζικής ενημέρωσης, θα τους έλεγα ότι είναι η στιγμή να ξανασκεφθούν ποιοι, πως και γιατί τους διοχετεύουν συνέχεια αρνητικές πληροφορίες για την Ελλάδα.

Όχι, δεν συμφωνώ με μερικούς ξένους δημοσιογράφους: Γίνονται (άθελά τους;) “βαποράκια” του Ερντογάν και απαξιωμένων ΜΚΟ

Η χώρα μας, που δέχεται άθλια επίθεση από την Τουρκία, είναι το θύμα. Και οι ξένοι δημοσιογράφοι δεν το λένε ανοικτά και καθαρά. «Στρογγυλεύουν» τα γραφόμενα τους, ως η Ελλάδα να είναι η προβληματική και η Τουρκία η «αθώα περιστέρα». Ακριβώς το ανάποδο συμβαίνει. Και η δουλειά του δημοσιογράφου είναι να υπηρετεί την αλήθεια.

Είχαμε, λοιπόν, το επεισόδιο στον Έβρο. Το γνώριζαν στα υπουργεία Άμυνας και Εξωτερικών από την πρώτη στιγμή. Η γνώμη μου είναι ότι έπρεπε να ενημερώσουν αμέσως την αντιπολίτευση και να ζητήσουν την κατανόηση, αλλά και τη βοήθειά της.

Δεν το έπραξαν και ελέγχονται. Απ’ εκεί και πέρα χάθηκε η μπάλα κ. Δένδια και κ. Παναγιωτόπουλε. Καμία χώρα, δεν θα δρούσε όπως δράσατε εσείς. Ποτέ δεν είναι αργά. Καλέστε τους αντιπροσώπους της αντιπολίτευσης. Και ο πρωθυπουργός να μιλήσει με τους πολιτικούς ηγέτες, ακόμα και τους «ψεκασμένους» της ακροδεξιάς και της νεοφιλελεύθερης «αριστεράς».

Η απάντηση της Ελλάδας στην Τουρκία πρέπει να είναι σκληρή και συνολική από τον πολιτικό κόσμο. Οι πληροφορίες που υπάρχουν είναι ότι η κατοχική δύναμη ετοιμάζει την «έξοδο των μυρίων» προς τα ελληνικά νησιά το επόμενο διάστημα.

Ο Ταγίπ Ερντογάν θα μας στείλει εκπαιδευμένους «μετανάστες». Το σκηνικό του Έβρου θα επαναληφθεί. Η Ελλάδα ενωμένη πρέπει να αποφασίσει την απάντησή της…

ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ ΤΟ ΧΘΕΣΙΝΟ ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ: Επειδή σε τούτη την ιστοσελίδα σεβόμαστε απόλυτα τη δεοντολογία -άλλωστε δημοσιεύουμε συστηματικά τα κείμενα των ξένων συναδέλφων- ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΑΜΕ και τα σχόλια δύο ανταποκριτών γερμανικών μέσων ενημέρωσης, που σχολίασαν το προχθεσινό δημοσίευμά μου. Είναι οι αναρτήσεις τους στο Twitter. Με χαρά θα δημοσιεύσω και ότι άλλο αναρτήσουν και βέβαια περιμένω τα στοιχεία και τις αποδείξεις, που υπόσχομαι ότι θα δημοσιευθούν στην ιστοσελίδα μας. Μόνο μην μας στείλουν όλα αυτά τα «αναιμικά» ντοκουμέντα, που περιέχουν τα δημοσιεύματα τους, διότι είναι στοιχεία και αποδείξεις καφενείου. ΕΡΩΤΩ ΞΑΝΑ: Άραγε αυτοί θα σεβαστούν τη δημοσιογραφική δεοντολογία και θα δημοσιεύσουν στα μέσα ενημέρωσης που εργάζονται και τις δικές μας αντιρρήσεις στα ρεπορτάζ τους;

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ ΕΔΩ
ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΜΥΝΑΣ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

  • Τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν απαραίτητα τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες των συνεργατών της. Επίσης ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΔΙΑ ΝΟΜΟΥ η αναδημοσίευση των σχολίων χωρίς τη γραπτή έγκριση της ιστοσελίδας.

Οι ξένοι δημοσιογράφοι είναι υποχρεωμένοι να παρουσιάσουν στοιχεία και αποδείξεις για τις “αναιμικές” καταγγελίες τους…

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: