Η Ρωσία ξεπέρασε Κίνα, Τουρκία και Ιράν σε κρούσματα: Άνω των 10.000 σε μια μέρα

Μοσχοβίτης φορώντας μάσκα περνά μπροστά από τεράστιο γκραφίτι αφιερωμένο στην νίκη του Β Παγκοσμίου Πολέμου οι εροτασμοί για την οποία ακυρώθηκαν λόγω της πανδημίας του κορωναϊού. EPA/YURI KOCHETKOV




Η Ρωσία κατέγραψε σήμερα τη μεγαλύτερη ημερήσια αύξηση σε επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορωναϊού με 10.633 νέες περιπτώσεις, ανεβάζοντας τον συνολικό τους αριθμό σε 134.686, σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα των αρχών.

Ο συνολικός αριθμός των νεκρών αυξήθηκε σε 1.280 αφού ακόμα 58 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους το τελευταίο 24ωρο, όπως ανακοίνωσε το κέντρο που συντονίζει την απάντηση της χώρας στην επιδημία.

Η Ρωσία είναι τώρα η 7η χειρότερα πληττόμενη χώρα στον κόσμο από τον κορωναϊό, έχοντας ξεπεράσει την Κίνα, την Τουρκία και το Ιράν, την περασμένη εβδομάδα.

Ο πρωθυπουργός Μιχαήλ Μισούστιν βρέθηκε  την Πέμπτη θετικός στον κορωναϊό κι έτσι έγινε ο πρώτος υψηλόβαθμος κυβερνητικός παράγοντας της Ρωσίας που επλήγη από τον ιό.

Η Μόσχα, επίκεντρο της επιδημίας, βρίσκεται σε lockdown, ενώ ο πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε πως η κατάσταση παραμένει “πολύ δύσκολη” και προειδοποίησε ότι η χώρα δεν έχει φτάσει ακόμη στην κορύφωση της πανδημίας.

Με πληροφορίες από TASS, Reuters
Μόσχα, Ρωσία

 

“Ξεκλειδώνουν” αύριο πολλά από τα μέτρα κατά του covid-19 σε χώρες της Ευρώπης [αναλυτικά]

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: