Οι Ρώσοι απαντούν στη σκληρή δήλωση της αμερικανικής πρεσβείας: Γιατί “κυνηγούν” τον Τζέφρι Πάιατ…

Ο πρέσβης της Ρωσίας στην Ελλάδα Αντρέι Μάσλοβ (Δ) στα εγκαίνια του Ρωσικού Προξενείου, στην πλατεία Συντάγματος, στο Ναύπλιο. Διακρίνονται ακόμα ο Επίτιμος Πρόξενος της Ρωσικής Ομοσπονδίας στο Ναύπλιο, Κωνσταντίνος Δέδες, ο Μητροπολίτης Αργολίδος Νεκτάριος, ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ




Η πρεσβεία της Ρωσίας στην Αθήνα εξαπέλυσε νέα σφοδρή επίθεση εναντίον του πρέσβη των Ηνωμένων Πολιτειών στην ελληνική πρωτεύουσα, κ. Τζέφρι Πάιατ.

Η ρωσική πρεσβεία στο μήνυμά της στο Twitter, συμπεριέλαβε και το δημοσίευμα της ιστοσελίδας μας Hellas Journal που αναφερόταν στην σκληρή απάντηση του εκπροσώπου της πρεσβείας των ΗΠΑ στους Ρώσους επικριτές του κ. Πάιατ, ο οποίος θεωρείται ένας εκ των πιο ισχυρών εχθρών της Μόσχας.

Ουδείς γνωρίζει πως θα εξελιχθεί ο νέος κύκλος αντιπαράθεσης και πως θα απαντήσουν οι Αμερικανοί.

  • Οι Ρωσοι κυνηγούν τον κ. Πάιατ επειδή τον θεωρούν υπεύθυνο για την απώλεια της Ουκρανίας από τη Ρωσία, αλλά και για την αναγνώριση της Ουκρανικής Εκκλησίας από το Οικουμενικό Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως.
  • Ένα άλλο θέμα για το οποίο έχουν εκνευριστεί στη Μόσχα, είναι η ενίσχυση των στρατιωτικών σχέσεων της Αμερικής με την Ελλάδα.

Σημειώνουμε ότι ο Αμερικανός πρέσβης είναι και ο βασικός “παίκτης” του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για την απόκρουση της κινεζικής και της ρωσικής διείσδυσης στα Βαλκάνια.

Η ρωσική πρεσβεία έγραψε τα εξής στο λογαριασμό της στο Twitter:

Η Λιβύη, η Ουκρανία, η διάσπαση στην Ορθοδοξία είναι ακριβώς τα πλέον καταπληκτικά παραδείγματα του “σταθεροποιητικού” ρόλου των ΗΠΑ, όπως και η απροκάλυπτη και μόνιμη ανάμειξη στα εσωτερικά τρίτων χωρών. Μάλλον υποτιμάτε τη νοημοσύνη άλλων. Έλεος πια!

  • Hανακοίνωση του εκπροσώπου της Πρεσβείας των ΗΠΑ, ανέφερε τα εξής:

Κοιτάζοντας τις επιδόσεις (record) της Ρωσίας σε αυτήν την περιοχή, είναι δύσκολο να κατανοήσουμε την απάντηση της Πρεσβείας τους στη συνέντευξη του Πρέσβη.

Μόλις είδαμε φωτογραφίες τουλάχιστον 14 προηγμένων ρωσικών αεροσκαφών, συμπεριλαμβανομένου του υπερηχητικού βομβαρδιστικού Su-24, που παραδόθηκαν στην αεροπορική βάση Al Jufra στη Λιβύη με πιλότους Ρώσους στρατιωτικούς. Προφανώς αντιμετωπίζουμε τις αρνητικές συνέπειες για το ΝΑΤΟ της πώλησης των ρωικών S-400 στην Τουρκία.

Είδαμε Ρώσους να εκδιώκονται από την Ελλάδα το 2018 επειδή υπονόμευσαν τη συμφωνία των Πρεσπών και παρεμβαίνουν στις Ελληνο-Ορθόδοξες θρησκευτικές υποθέσεις. Συνεχίζουν να απειλούν και να εκφοβίζουν Έλληνες δημοσιογράφους.

Και ας μην αναφέρουμε την εμπλοκή τους στην απόπειρα πραξικοπήματος στο Μαυροβούνιο, την κατοχή της Κριμαίας και το βομβαρδισμό της Μαριούπολης στην Ουκρανία, που φιλοξενεί μια μεγάλη ελληνική κοινότητα της διασποράς.

Δεν θα χρησιμοποιούσα (για τη Ρωσία) τη φράση ο «πυλώνας της ειρήνης και της σταθερότητας» για να περιγράψω οποιαδήποτε από αυτές τις ενέργειες.

Η ΔΗΛΩΣΗ ΣΤΑ ΑΓΓΛΙΚΑ

Looking at Russia’s record in this region, it’s hard to understand their Embassy’s response to the Ambassador’s interview.

We’ve just seen photographs of at least 14 advanced Russian aircraft, including the Su-24 supersonic bomber, delivered to Al Jufra Air Base in Libya with Russian military members as pilots. We’ve obviously been dealing with the negative implications for NATO from Russia’s sale of S400s to Turkey.

We saw Russians kicked out of Greece in 2018 for undermining the Prespes agreement and meddling in Greek Orthodox religious affairs, and they continue to threaten and intimidate Greek journalists.

And that’s not even to mention their involvement in the coup attempt in Montenegro, the occupation of Crimea, and the shelling of Mariupol, Ukraine, home to a large Greek diaspora community.

I would not use “pillar of peace and stability” to describe any of these actions.

Η αμερικανική Πρεσβεία απαντά στους Ρώσους για την επίθεση στον Πάιατ: Κοιτάξτε τις επιδόσεις σας…

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: