Οι ψεκασμένες “συνωμοσίες” για τον κορωναϊό και η αλήθεια: Ευθύνεται απόλυτα η Κίνα, τα έκανε “σαλάτα” ο πρόεδρος Τραμπ

Ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ απαντά σε ερωτήσεις των δημοσιογράφων στον κήπο του Λευκού Οίκου EPA, Oliver Contreras / POOL




ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ:
Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ, Hellas Journal

Το τελευταίο διάστημα οι δημοσιογράφοι δέχονται επιθέσεις από ένα περίεργο σύστημα, που αποτελούν -καθώς αυτοχαρακτηρίζονται- φανατικοί οπαδοί του προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών Ντόναλντ Τραμπ. Πρόκειται για επικίνδυνους τύπους, που χρησιμοποιούν μύρια ψέματα.

Βασικά μοιράζονται την ψεκασμένη θεωρία ότι ο κορωναϊός, που εντοπίστηκε πρώτα στην Κίνα, και που με ευθύνη του Κομμουνιστικού Κόμματος εξαπλώθηκε σε όλο τον πλανήτη, είναι μία απλή γρίπη.

Βεβαίως ΔΕΝ είναι μία απλή γρίπη και αυτό το παραδέχονται όλοι οι σοβαροί επιστήμονες σε όλο τον κόσμο. Με λίγα λόγια ΔΕΝ πρόκειται για μία συνωμοσία που έχει στόχο τον πρόεδρο της Αμερικής. Είναι μία θανατηφόρα ασθένεια, η οποία μέχρι σήμερα σκότωσε 295 χιλιάδες συνανθρώπους μας, σε όλο τον κόσμο. Πάνω από 4 εκατομμύρια 300 χιλιάδες πολίτες του πλανήτη έχουν μολυνθεί με τον «κινέζικο ιό», όπως πολύ σωστά τον χαρακτήρισε ο κ. Τραμπ.

Η Κίνα είναι υπεύθυνη γι’ αυτή την τραγωδία που ζούμε.

  • Σύμφωνα με την πανεπιστημιακό, Sandra Szurek, που μίλησε στην εφημερίδα Le Monde, το Πεκίνο απέτυχε ως προς τις υποχρεώσεις του να συγκρατήσει την ασθένεια και προκάλεσε ζημιές σε άλλες χώρες που αξίζουν αποζημίωση.

Ο Αμερικανός πρόεδρος μίλησε επίσης για αποζημιώσεις και πρέπει να τις απαιτήσει από την κυβέρνηση της Κίνας. Δεν πρέπει να χαριστεί στους Κινέζους.

Ακόμα και αν δεν δημιουργήθηκε επί τούτου ο ιός -δεν υπάρχουν ακόμα αποδείξεις που να το επιβεβαιώνουν- το Πεκίνο δεν ενημέρωσε τις άλλες χώρες, ως όφειλε, και επίσης εκβίασε τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας να βοηθήσει στη συγκάλυση των ευθυνών του Κ.Κ. της Κίνας. Κάτι γνωρίζει περισσότερο από εμάς ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο για να έχει στοχεύσει τους Κινέζους κομμουνιστές.

Απ’ εκεί και πέρα, και σε ότι αφορά τον κ. Τραμπ, έχει τις δικές του ευθύνες. Ενημερώθηκε νωρίς για τις συνέπειες του ιού, και δεν έπραξε απολύτως τίποτα. Αντίθετα καθησύχασε το λαό και δυστυχώς έπεισε τους ψεκασμένους οπαδούς του ότι ο κορωναϊός είναι μία απλή γρίπη. Στη συνέχεια άλλαξε στάση. Αλλά άρχισε να κινητοποιείται πολύ αργά.

Από την Κίνα και την Ευρώπη που είχαν πληγεί, είχαν φτάσει ήδη αεροπορικώς στην Αμερική χιλιάδες Κινέζοι και Ευρωπαίοι. Οι ΗΠΑ είναι μία αχανής χώρα. Από τη στιγμή που έφτασε ο ιός στην αμερικανική υπερδύναμη ήταν δύσκολο να νικηθεί. Και αποδεικνύεται καθημερινά. Ο αριθμός των νεκρών και των κρουσμάτων αυξάνεται κάθε μέρα.

Οι ψεκασμένοι οπαδοί του κ. Τραμπ σε όλο τον κόσμο, έχουν μείνει στην αρχική δήλωση του, ότι είναι μία απλή γρίπη, και δεν παρακολουθούν τις ενέργειες της κυβέρνησής του, που εγκρίνονται από τον ίδιο.

Ο Αμερικανός πρόεδρος έκανε το πρώτο λάθος, ότι αντέδρασε όταν ο ιός έφτασε παντού στην Αμερική. Και κάνει και δεύτερο λάθος όταν επιμένει να «ανοίξει» η χώρα προτού τεθεί ο ιός υπό έλεγχο. Δεν πρόκειται να εξαφανιστεί αν δεν βρεθεί το εμβόλιο. Δεν αντιλαμβάνεται αυτό το πολύ απλό. Ότι η Αμερική περιόρισε κάπως την πανδημία, επειδή κλείστηκαν οι Αμερικανοί στα σπίτια τους. Και θα υπάρξει έξαρση μόλις συμβεί αυτό που απαιτεί ο κ. Τραμπ: «να “ανοίξει” η χώρα». Μερικές πολιτείες προχώρησαν σε επανεκκίνηση της οικονομίας. Και όπως περίμεναν οι επιστήμονες, σημειώθηκε αύξηση στα κρούσματα και τους θανάτους.

Η πρόβλεψη του Institute for Health Metrics and Evaluation (IHME) του πανεπιστημίου της Ουάσινγκτον για 147 χιλιάδες νεκρούς μέχρι τις 4 Αυγούστου, αναθεωρήθηκε -όπως αναφέρουν οι ερευνητές του- λόγω μεταβολών που καταγράφονται ως προς τις διαγνωστικές εξετάσεις, τη μεγαλύτερη ελευθερία της κίνησης των πολιτών και τη χαλάρωση των πολιτικών κοινωνικής αποστασιοποίησης.

Τα στελέχη της κυβέρνησης του ακούνε τους επιστήμονες. Ο κ. Τραμπ όχι, επειδή ενδιαφέρεται μόνο για την επανεκλογή του.

ΩΣ ΚΑΤΑΛΗΞΗ: Οι Κινέζοι προκάλεσαν την τεράστια ζημιά σε όλο τον πλανήτη, αλλά οι χώρες -επειδή πήραν τα χρήματα τους- ακόμα και η Ευρωπαϊκή Ένωση φοβούνται να ζητήσουν ευθύνες. Πρέπει να το κάνει ο κ. Τραμπ με καταλυτικό τρόπο. Η Κίνα πρέπει να πληρώσει, είτε μας έστειλε ηθελημένα, είτε όχι, τον θανατηφόρο ιό. Και ο πρόεδρος της Αμερικής πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του για την τραγωδία που βιώνει η Αμερική. Όπως ανακοίνωσε το βράδυ της Τετάρτης ο αμαρτωλός Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, ο κορωναϊός της Κίνας ήρθε για να μείνει. Δυστυχώς…

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ ΕΔΩ

  • Τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν απαραίτητα τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες των συνεργατών της. Επίσης ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΔΙΑ ΝΟΜΟΥ η αναδημοσίευση των σχολίων χωρίς τη γραπτή έγκριση της ιστοσελίδας.

Δεν είναι έντιμος συμβιβασμός να δοθεί το μισό Αιγαίο στον Ερντογάν και να παραχωρηθεί το 40% της Κύπρου στους Αττίλες

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: