Οι πρώτες 19 χώρες που θα στείλουν τουρίστες στην Ελλάδα: Ανοίγουν 1η Ιουλίου όλα τα αεροδρόμια

FILE PHOTO: Άποψη της Σαντορίνης. ΑΠΕ-ΜΠΕ, STR




Δεκαεννέα είναι οι χώρες που σύμφωνα με πληροφορίες θα ξεκινήσουν να στέλνουν τουρίστες στην Ελλάδα.

Πρόκειται, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται ο ιστότοπος «Liberal» για για τις Κύπρο, Ισραήλ, Κίνα, Ιαπωνία, Αυστραλία, Νορβηγία, Δανία, Αυστρία, Βουλγαρία, Σερβία, Ρουμανία, Αλβανία, Βόρεια Μακεδονία, Βοσνία, Κροατία, Πολωνία, Ουγγαρία, Σλοβακία και Τσεχία.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με την ενημέρωση που έκανε χθες ο αρμόδιος υπουργός Χ. Θεοχάρης  από τις 15 Ιουνίου απελευθερώνονται οι πτήσεις προς το Ελευθέριος Βενιζέλος, πλην όμως από χώρες με παρόμοια επιδημιολογικά χαρακτηριστικά και από 1η Ιουλίου οι πτήσεις προς όλα τα αεροδρόμια της χώρας.

Οπως επίσης ανακοίνωσε ο υπουργός Τουρισμού, οι δυνητικοί επισκέπτες της Ελλάδας δεν θα είναι υποχρεωμένοι να πραγματοποιήσουν τεστ ανίχνευσης του κορωνοϊού, ούτε θα μπαίνουν σε καραντίνα, ωστόσο θα γίνονται στην Ελλάδα δειγματοληπτικά τεστ στους επισκέπτες.

Κατά τη χθεσινή ενημέρωση, ο υπουργός ανέπτυξε και το πλαίσιο υγειονομικής διαχείρισης στους εν Ελλάδι τουριστικούς προορισμούς.

Στο πλαίσιο αυτό θα ορίζεται συνεργαζόμενος γιατρός με κάθε κατάλυμα ως πρώτο σημείο αξιολόγησης των κρουσμάτων. Την ίδια στιγμή το κάθε κατάλυμα θα διαθέτει συντονιστή, προκειμένου η συνεργασία του γιατρού με τον συντονιστή να βοηθάει στο μέγιστο τη διαχείριση των τυχόν κρουσμάτων που θα προκύψουν και την επικοινωνία με την Πολιτική Προστασία.

Επιπλέον , ο γιατρός καταλύματος να επιλαμβάνεται σε πρώτο χρόνο και την ίδια στιγμή θα υπάρχει μέριμνα για ειδικούς χώρους για καραντίνα ανά προορισμό και πρόνοια για μεταφορά σε ιατρική δομή αν αυτό κριθεί σκόπιμο.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ, Liberal,

Θα μας δεχθεί η Ελλάδα; Ρωτούν με αγωνία οι Βρετανοί τουρίστες: Λάθος η απαλλαγή από την καραντίνα;

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: