Η πανδημία επιβάλλει μία νέα πραγματικότητα: Προστατευτικές μάσκες στα χρώματα της Νις

Προστατευτικές μάσκες στα χρώματα της Νις κατασκευάσε η γαλλική ομάδα. Φωτογραφία EPA, ΑΠΕ-ΜΠΕ




Η νέα πραγματικότητα που επιβάλει η πανδημία του κορονοϊού στην παγκόσμια κοινότητα, έχει φέρει στην καθημερινότητα της ανθρωπότητας και τις προστατευτικές μάσκες.

Οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις, αίρουν σταδιακά τα περιοριστικά μέτρα, με απαραίτητες προϋποθέσεις την κοινωνική αποστασιοποίηση και την χρήση μασκών.

Συνθήκες από τις οποίες δεν θα μπορούσε να εξαιρεθεί το ποδόσφαιρο. Την ώρα που αρκετοί ειδικοί προτείνουν την χρήση προστατευτικών μασκών από τους ποδοσφαιριστές ακόμη και κατά την διάρκεια των αγώνων, οι υπεύθυνοι της Νις, θέτουν στην διάθεση κάθε ενδιαφερόμενου, τέτοιες μάσκες σχεδιασμένες στα χρώματα της ομάδας.

Πρόκειται για μία δράση που προέκυψε μετά από σχετική απαίτηση των φιλάθλων της γαλλικής ομάδας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Αυτές οι μάσκες, που θα πωλούνται έναντι πέντε ευρώ, σύντομα θα είναι διαθέσιμες (σ.σ. σε μεγέθη ενηλίκων και παιδιών) στο επίσημο κατάστημα και στο ηλεκτρονικό κατάστημα του συλλόγου.

Για κάθε μάσκα που πωλείται, ένα ευρώ θα διατίθεται στο ταμείο δωρεών του συλλόγου και θα χρησιμοποιηθεί για δράσεις που διεξάγονται στον αγώνα κατά της Covid-19, όπως η παράδοση βασικών τροφίμων και συσκευών υγιεινής, στο ιατρικό προσωπικό του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Νίκαιας, του CCAS της πόλης της Νίκαιας και της Τράπεζας Τροφίμων Alpes-Maritimes.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΙΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τεστ για κορωναϊό τη Δευτέρα στον Παναθηναϊκό και μετά επιστροφή στις… προπονήσεις

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: