Η μεγάλη θερινή εκκίνηση: Ανοίγουν το Σάββατο οι οργανωμένες παραλίες, στα νησιά από 25 Μαΐου

File Photo: Εικάζεται ότι μεταξύ των πιθανών πράσινων προορισμών θα μπορούσαν να είναι τα νησιά στα οποία έχει ολοκληρωθεί ο εμβολιασμός του πληθυσμού από τις ελληνικές αρχές, αλλά και η Ρόδος, η Κως, η Ζάκυνθος, η Κέρκυρα και η Κρήτη που ήδη περιλαμβάνονται στη λίστα ασφαλών ταξιδιωτικών προορισμών του Foreign Office. Φωτογραφία via amna.gr (ΑΠΕ_ΜΠΕ)




Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται ο σχεδιασμός της κυβέρνησης για την άρση των μέτρων στις μετακινήσεις λόγω του κορωναϊού και σύμφωνα με πληροφορίες το Σαββατοκύριακο θα ανοίξουν οι οργανωμένες παραλίες, ενώ από την μεθεπόμενη Δευτέρα 25 Μαΐου θα επιτραπεί η ελεύθερη μετακίνηση σε όλα τα νησιά σε Αργοσαρωνικό, Αιγαίο και Ιόνιο.

Σημειώνεται ότι όπως ανακοίνωσε χθες Τρίτη ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς,  από την ερχόμενη Δευτέρα (18/5) έχει προγραμματιστεί η επανεκκίνηση των μετακινήσεων προς την ηπειρωτική χώρα αλλά και την Κρήτη.

Ο κ. Χαρδαλιάς είχε ήδη επισημάνει από χθες ότι η πρόθεση της κυβέρνησης είναι η μετακίνηση στα νησιά να επιτραπεί από τις 25 Μαιου και μετά και εφόσον τα πράγματα εξελιχθούν ομαλά.

Η κυβέρνηση έχει ζητήσει από την επιτροπή των ειδικών επιστημόνων να τους δώσει έως σήμερα το μεσημέρι ένα πλήρες σχέδιο για το πώς θα μπορέσουν να ανοίξουν οι οργανωμένες παραλίες ενόψει του καύσωνα που έρχεται το Σαββατοκύριακο και οι πολίτες αναμένεται να μεταβούν στις παραλίες.

  • Το σκεπτικό της κυβέρνησης για το άνοιγμα των οργανωμένων πλαζ είναι ότι θα πρέπει οι πολίτες να διασπαρούν και στις οργανωμένες παραλίες και να μη συνωστίζονται στις ελεύθερες, όπως παρατηρήθηκε το προηγούμενο Σαββατοκύριακο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το μεσημέρι αναμένεται να ενημερωθούν οι δήμαρχοι των περιοχών που υπάρχουν οργανωμένες παραλίες για τα μέτρα προστασίας που θα πρέπει να λάβουν οι διαχειριστές των πλαζ προκειμένου να υποδεχθούν με ασφάλεια τους λουόμενους. Σύμφωνα με πληροφορίες οι παραλίες θα ανοίξουν με συγκεκριμένους κανόνες και αποστάσεις μεταξύ των λουομένων. Στα beach μπαρ δεν θα παίζει μουσική και θα επιτρέπεται μόνο το take away.

Η Επιτροπή των λοιμωξιολόγων εισηγήθηκε να ανοίξουν οργανωμένα οι χώροι όπου θα μπορέσουν να βρεθούν «συντεταγμένα» και «προστατευμένα» οι πολίτες που θα θελήσουν να κάνουν μπάνιο στη θάλασσα. Και αντί να συγχρωτίζονται όλοι, ατάκτως εριμμένοι, χωρίς αποστάσεις και μέτρα υγιεινής, σε παγκάκια στις πλατείες και στα πάρκα και σε πάνω στην άμμο, στα κοντινά παράκτια σημεία, να πραγματοποιήσουν την αναγκαία για όλους έξοδο σε συνθήκες ασφάλειας για τη δημόσια υγεία.

Στο κυβερνητικό στρατόπεδο έχουν επίγνωση πως η ελεύθερη μετακίνηση δεν είναι ένα απλό εγχείρημα και χρειάζεται μεγάλη προσοχή από τους πολίτες και τους επισκέπτες των νησιών, οι οποίοι θα πρέπει να τηρούν ευλαβικά όλα τα μέτρα προστασίας, προσωπικής υγιεινής, αλλά και τις αποστάσεις ασφαλείας.

Ωστόσο, τονίζουν πως πρόκειται για ένα μεγάλο τεστ που θα αποδείξει και στους ξένους επαγγελματίες του Τουρισμού, αλλά και τους τουρίστες που επιθυμούν να επισκεφθούν τη χώρα μας, ότι η Ελλάδα ακολουθεί όλα τα προσεκτικά βήματα και είναι ένας από τους ασφαλέστερους προορισμούς διακοπών.

 

Με πληροφορίες από ΕΘΝΟΣ/ΣΚΑΙ

Ο πρώτος καύσωνας προ των πυλών σε Ελλάδα-Κύπρο: Οδηγίες για σωστή χρήση κλιματιστικών

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: