Η κυβερνήτης του Μίσιγκαν στο μάτι του κυκλώνα: Έσπασε ο σύζυγός της την “σκληρή” καραντίνα της…

File photo: Τα αυστηρά μέτρα περιορισμού που επέβαλε η κυβερνήτης Γκρέτσεν Ουίτμερ προκάλεσαν πολλές διαδηλώσεις στο Μίσιγκαν από οπαδούς του προέδρου Τραμπ. EPA/JEFFREY SAUGER




Η Δημοκρατική κυβερνήτρια του Μίσιγκαν Γκρέτσεν Ουίτμερ βρέθηκε σήμερα στο επίκεντρο μιας διαμάχης, αφού ο σύζυγός της προσπάθησε να εκμεταλλευτεί τη θέση της για να επιστρέψει το οικογενειακό σκάφος πίσω στο νερό, σε αντίθεση με τις αυστηρές συστάσεις καραντίνας που η ίδια είχε εκδώσει.

Στα μέσα Μαρτίου, η Ουίτμερ εξέδωσε από τους αυστηρότερους περιορισμούς στη χώρα με στόχο την αναχαίτιση της επιδημίας του νέου κορωναϊού στην πολιτεία της, στο βόρειο τμήμα των ΗΠΑ, μίας από τις πλέον πληγείσες από την Covid-19.

  • Για αυτόν τον λόγο βρέθηκε στο στόχαστρο των πολεμίων της καραντίνας και του ίδιου του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, υποστηρικτή της ταχείας επανεκκίνησης της αμερικανικής οικονομίας.

Την περασμένη εβδομάδα, ο ιδιοκτήτης μιας εταιρείας διαχείμασης σκαφών στο βόρειο τμήμα του Μίσιγκαν περιέγραψε στη σελίδα της στο Facebook ότι δέχθηκε ένα τηλεφώνημα από έναν άνδρα που του ζητούσε να ρίξει το πλεούμενό του πίσω στο νερό ενόψει του τριημέρου της Ημέρας της Μνήμης, γράφει η εφημερίδα Detroit News.

Στο μήνυμα που ανάρτησε, το οποίο δεν είναι πλέον δημοσίως ορατό, ο Ταντ Ντάουκερ εξηγεί πως οι υπάλληλοί του απάντησαν αρνητικά στον πελάτη, καθώς η εταιρεία άνοιξε ξανά «με τρεις εβδομάδες καθυστέρηση» λόγω της καραντίνας.

  • Ο άνδρας στην άλλη άκρη της τηλεφωνικής γραμμής διευκρίνισε κατόπιν ότι λεγόταν Μαρκ Μάλορι κι ήταν ο σύζυγος της Ουίτμερ. Ρώτησε δε εάν αυτό είχε «καμία διαφορά».

Η κυβερνήτρια θεωρείται ως μία από τις διεκδικήτριες της θέσης του αντιπροέδρου του Τζο Μπάιντεν, του Δημοκρατικού υποψηφίου για τις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου.

Στις 18 Μαϊου, η Ουίτμερ επέτρεψε την επαναλειτουργία ορισμένων επιχειρήσεων για την Ημέρα Μνήμης στο βόρειο τμήμα της πολιτείας, μιας τουριστικής περιοχής που περιβάλλεται από λίμνες, όπου η ίδια διατηρεί ένα σπίτι.

Εντούτοις, προειδοποίησε τους επίδοξους επισκέπτες να «σκεφτούν καλά» προτού μεταβούν εκεί.

Σε ένα δελτίο τύπου, η εκπρόσωπος τύπου της Ουίτμερ, Τίφανι Μπράουν, αρνήθηκε να σχολιάσει «τη διαχείριση του προσωπικού χρόνου της κυβερνήτριας ή της οικογένειάς της», όπως και «όλες τις φήμες που κυκλοφόρησαν» στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Σε μήνυμα που αναρτήθηκε αργότερα, η εταιρεία διαχείμασης σκαφών διευκρίνισε πως ο Μαρκ Μάλορι απάντησε πως κατανοεί την κατάσταση, όταν του είπαν πως το να βάλουν το σκάφος του πίσω στο νερό ήταν αδύνατο να γίνει σύντομα.

Με πληροφορίες από AFP μέσω ΑΠΕ – ΜΠΕ
Ουάσινγκτον, ΗΠΑ

Ακόμα καλύτερα τα νέα για την Αμερική: Μειώθηκε και άλλο ο αριθμός των θανάτων από τον ιό μέσα σε 24 ώρες

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: