Η Κυπριακή Δημοκρατία συνδράμει στην κατάσβεση της πυρκαγιάς στα κατεχόμενα

File Photo: Τρία αεροπλάνα επιχειρούν σ την πυρκαγιά που ξέσπασε νωρίς το απόγευμα στην περιοχή μεταξύ Αλεύγας και Καλυβάκια. ΚΥΠΕ




Η Κυπριακή Δημοκρατία συνδράμει στην κατάσβεση της μεγάλης πυρκαγιάς που μαίνεται στα κατεχόμενα.

Αυτό δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κυριάκος Κούσιος.

Ο κ. Κούσιος είπε πως κατόπιν αιτήματος του Τ/κ ηγέτη, Μουσταφά Ακιντζί, η Κυπριακή Δημοκρατία προσφέρθηκε να παράσχει βοήθεια για κατάσβεση της πυρκαγιάς στις κατεχόμενες περιοχές.

Πρόσθεσε πως το πυροσβεστικό αεροπλάνο του Τμήματος Δασών άρχισε να επιχειρεί από νωρίς το απόγευμα και συνεχίζει να επιχειρεί για κατάσβεση της πυρκαγιάς.

Είπε ακόμη πως αναμένεται στο άμεσο χρονικό διάστημα να επιχειρήσει προς τον σκοπό αυτό και το ελικόπτερο του Κέντρου Έρευνας και Διάσωσης.

Ταυτόχρονα, η Κυπριακή Δημοκρατία έχει θέσει στη διάθεση των Τουρκοκυπρίων τρία από τα νέα πυροσβεστικά οχήματα που έχει παραλάβει τα οποία, εάν ζητηθεί, θα αποσταλούν για να επιχειρήσουν στην κατάσβεση της πυρκαγιάς, ανέφερε.

Απαντώντας σε ερώτηση, ο κ. Κούσιος είπε πως η Κυπριακή Δημοκρατία ανταποκρίθηκε άμεσα στο αίτημα του κ. Ακιντζί, ο οποίος είχε άμεση επικοινωνία με εκπρόσωπο της Προεδρίας της Δημοκρατίας, που ενημέρωσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, ο οποίος έδωσε σχετικές οδηγίες προς τους αρμόδιους Υπουργούς.

Ευχαριστίες Ακιντζί προς ΠτΔ για την άμεση βοήθεια

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης είχε σήμερα το απόγευμα, τηλεφωνική επικοινωνία με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί, ο οποίος εξέφρασε τις ευχαριστίες του για την άμεση ανταπόκριση του Προέδρου της Δημοκρατίας να παραχωρήσει πτητικά πυροσβεστικά μέσα για να επιχειρήσουν στην κατάσβεση της μεγάλης πυρκαγιάς στην περιοχή Μόρφου.

Οπως αναφέρει σε γραπτή δήλωσή του ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κυριάκος Κούσιος, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας διαβεβαίωσε τον κ. Ακιντζί ότι είναι στη διάθεση του για οποιαδήποτε δυνατή βοήθεια χρειάζονται οι Τουρκοκύπριοι συμπολίτες μας.

ΚΥΠΕ, Μαρία Κονιώτου
Λευκωσία, Κύπρος

 

Πορτοκαλί συναγερμός στην Κύπρο: Αναμένεται να αγγίξει τους 42,5 βαθμούς ο υδράργυρος

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: