Η κινεζική απειλή θα είναι το βασικό θέμα των προεδρικών εκλογών του 2020, υποστηρίζει ο Στιβ Μπάνον

File Photo: Ο Στιβ Μπάνον, πρώην σύμβουλος στρατηγικής του προέδρου Τραμπ. EPA, ETTORE FERRARI




Ο πρώην σύμβουλος στρατηγικής του Trump, Steve Bannon, πιστεύει, ότι οι λαοί της Δύσης πρέπει να αναγκάσουν τις ελίτ τους

να ζητήσουν από το  Πεκίνο να λογοδοτήσει, για τη «σφαγή» που προκλήθηκε από την πανδημία κορωναϊού, γράφει η εφημερίδα Le Figaro.

Επισημαίνει ταυτόχρονα, ότι ακόμη και αν έχει περάσει απαρατήρητο, η πιο σημαντική γεωπολιτική ανακοίνωση των τελευταίων χρόνων, είναι το έργο «Δρόμοι του Μεταξιού» (Silk Road), στο κέντρο του οποίου είναι η εταιρεία Huawei, η οποία παρουσιάζεται ως ένας νέος τεχνολογικός «ηγεμόνας».  Για τον ίδιον, οι δυτικές οικονομικές ελίτ,  όπως το City του Λονδίνου, οι χρηματοδότες του Παρισιού και οι άνδρες της Γουόλ Στριτ δεν πρόκειται να αλλάξουν το μοντέλο τους, επειδή βγάζουν πολλά χρήματα και επομένως, εναπόκειται στους λαούς της Δύσης να εγερθούν ενάντια στην αποβιομηχανοποίηση.

Αναφέρει, ότι ο Trump ήρθε στην εξουσία σε μια φάση παρακμής  της Δύσης,  που έγινε αποδεκτή από τις παγκοσμιοποιημένες ελίτ,  που έχασαν την  εμπιστοσύνη τους στη δύναμη του Δυτικού Ιουδαίο-Χριστιανισμού και έπεσαν στην παγίδα του  Θουκυδίδη, σύμφωνα με την οποία, η Κίνα είναι η ανερχόμενη δύναμη και οι Ηνωμένες Πολιτείες η παρακμάζουσα. Κατά την άποψή του, αυτό είναι επίσης εμφανές και στη Γαλλία, όπου ο Macron πιστεύει, ότι η πρωτεύουσα της Γαλλίας είναι οι Βρυξέλλες και όχι το Παρίσι, γεγονός που πυροδότησε τα «κίτρινα γιλέκα».

«Αυτή η προσέγγιση οδήγησε τα κράτη μας  να υποτιμηθούν και να κατανοήσουν, ότι έχουμε εγκαταλείψει στρατηγικές γραμμές παραγωγής», αναφέρει ο Bannon, προσθέτοντας, ότι το σοκ της διαπίστωσης υπάρχει μόνο για τις ελίτ, που δεν ήθελαν να δουν, ότι φυσικά τα εργοστάσια είχαν φύγει και Φυσικά οι Κινέζοι είχαν τον έλεγχο της φαρμακευτικής βιομηχανίας.

Υποστηρίζει, ότι δεν είναι η Αμερική που προώθησε την παγκοσμιοποίηση, αλλά οι «ελίτ του Νταβός», που πίστευαν σε αυτήν την ουτοπία και ότι χωρίς το δυτικό κεφάλαιο και την τεχνολογία, το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα πέφτει σαν ένας χάρτινος πύργος! Κατά τον ίδιον, «πρέπει πρώτα να κοπούν οι κεφαλαιακές προμήθειες και η μεταφορά τεχνολογίας και να απαιτηθούν αποζημιώσεις, διότι, διαφορετικά θα χρειαστεί μια δεκαετία για ανάκαμψη»

Οι Ευρωπαίοι πιστεύουν, ότι η Αμερική του Trump τους έχει εγκαταλείψει, ενώ η Κίνα ασκεί διείσδυση. Θα πεισθούν να πραγματοποιήσουν ένα νέο ψυχρό πόλεμο κατά της Κίνας, από την οποία εξαρτώνται, ερωτά η δ/φος, με τον Bannon να απαντά:

«Δεν είναι ένας ψυχρός πόλεμος αλλά ένας καυτός πόλεμος, στον κυβερνοχώρο, στην προπαγάνδα και φυσικά στην οικονομία. Πρέπει να ενωθούμε, διαφορετικά οι ευρωπαϊκές χώρες θα γίνουν υποτελείς της Κίνας. Η πεποίθησή μου είναι, ότι θα ξυπνήσουμε και θα κάνουμε μαζί αυτόν τον αγώνα για να τον κερδίσουμε. Έχω ήδη προειδοποιήσει τους Ευρωπαίους, ότι δεν πρέπει να στηρίζονται στις Βρυξέλλες, αλλά στα έθνη τους.

Ως προς τον υποψήφιο των Δημοκρατικών Joe Biden, εκφράζει την άποψη, ότι  «είναι πολύ αδύναμος» και ότι εάν οι Δημοκρατικοί δεν μπορούν να τον ξεφορτωθούν και να βάλουν κάποιον άλλον, δεν θα είναι σε θέση να κερδίσουν έναντι του Trump.

Σχετικά με την προειδοποίηση των ΗΠΑ προς της Κίνα, για το ζήτημα του Χονγκ Κονγκ, αναφέρει:

«Οι πολίτες της Γαλλίας γνωρίζουν το τίμημα που πλήρωσαν, επειδή δεν υπερασπίστηκαν την Τσεχοσλοβακία ή την Αυστρία κατά των Ναζί. Εάν η Δύση επιτρέπει στο κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα να ακυρώσει τις υποσχέσεις του, για ένα ελεύθερο και δημοκρατικό Χονγκ Κονγκ, τότε τίποτα δεν θα τους σταματήσει. Στη συνέχεια, θα πέσει η Ταϊβάν και θα βρεθούμε αναπόφευκτα σε έναν καυτό πόλεμο, για να υπερασπιστούμε τη Θάλασσα της Νότιας Κίνας»

ΠΗΓΗ: Steve Bannon: «La menace chinoise sera le sujet clé de la présidentielle de 2020»

Η Ευρώπη εμπιστεύεται την Ελλάδα της νέας εποχής, είπε ο Πρωθυπουργός: Δεν θα σκορπίσουμε τα χρήματα της Ε.Ε.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: