Η Κίνα είναι πιο επικίνδυνη από τη Ρωσία: Το μήνυμα του Τραμπ για τον “ανόητο Κινέζο” έχει μεγίστη σημασία…

Ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, μιλά στους δημοσιογράφους στον Λευκό Οίκο. EPA, KEVIN DIETSCH / POOL




ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ:
Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ, Hellas Journal

Πολλοί εξεπλάγησαν με την επίθεση που εξαπέλυσε ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Ντόναλντ Τραμπ εναντίον της Κίνας, η οποία ευθύνεται για τη λαίλαπα που σαρώνει όλο τον πλανήτη και ειδικά την Αμερική.

Παρά το γεγονός ότι έχει και ο ίδιος ευθύνη για την αμερικανική τραγωδία, είναι απόλυτα δικαιολογημένος να κτυπά αλύπητα το Κομμουνιστικό Κόμμα της Κίνας, το οποίο είναι ακόμα πιο σκληρό από το καθεστώς της πάλαι ποτέ Σοβιετικής Ένωσης.

Σχεδόν ενάμιση δισεκατομμύριο άνθρωποι είναι φυλακισμένοι σε μία αχανή χώρα, τους οποίους εκμεταλλεύεται μία διαφθαρμένη ηγεσία, μία ελίτ που αποτελείται τι πολύ από 30-40 χιλιάδες σκληρούς κομμουνιστές.

Έκανε αίσθηση, λοιπόν, η επίθεσή του κ. Τραμπ και η φράση του για την «παγκόσμια μαζική δολοφονία», για την οποία ευθύνεται η Κίνα, όπως τόνισε. Προκάλεσε σοκ και ταρακούνησε όλους όσους διυλίζουν των κώνωπα και δεν βλέπουν ούτε ένα πόντο μπροστά στα μάτια τους.

  • Τι νομίζω ότι αντιλήφθηκε επιτέλους ο κ. Τραμπ; Ότι η Κίνα είναι η παγκόσμια απειλή -ιδιαίτερα για τις ΗΠΑ- και όχι η Ρωσία, όπου έχει στρέψει την προσοχή της η διπλωματική και στρατιωτική μηχανή της Αμερικής. Είμαι βέβαιος ότι αυτό σκέφτεται, χωρίς να το έχω ακούσει από κάποιο αξιωματούχο.
  • Ο τόνος του μηνύματος του, αλλά και η πληροφόρηση μέσω ενός μηνύματος περίπου 250 χαρακτήρων, δείχνει ότι ξέρει. Και αυτό που γνωρίζει τον ενοχλεί πάρα πολύ.

«Ένας τρελός στην Κίνα», έγραψε ο Αμερικανός πρόεδρος, «δημοσίευσε μια ανακοίνωση κατηγορώντας όλον τον κόσμο εκτός της Κίνας για τον ιό, που σκότωσε εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους».

«Σας παρακαλώ», συνέχισε ο κ. Τραμπ, «εξηγήστε σε αυτόν τον ανόητο ότι η ανικανότητα της Κίνας, και τίποτα άλλο, προκάλεσε αυτήν την παγκόσμια μαζική δολοφονία!».

Δεν λέει ποιος είναι ο ανόητος. Αλλά στο κομμουνιστικό καθεστώς της Κίνας δεν γίνεται απολύτως τίποτα αν δεν έχει την έγκριση της κομμουνιστικής Κίνας και του προέδρου της.

Οι …”υπερπατριώτες” Έλληνες οπαδοί του Τραμπ και οι δαίμονές τους: Οι ηγέτες καταστρέφουν τους λαούς…

Στην αρχή, ο κ. Τραμπ «κοιμόταν»… Ας το δεχθώ αν και πιστεύω πως ήταν σε ένα καθεστώς άρνησης, καθώς δεν μπορούσε να διανοηθεί ότι ένας ιός θα μπορούσε να φέρει τόση καταστροφή και να διαλύσει μία ισχυρή οικονομία, για την ανάπτυξη και ανάσταση της οποίας ο ίδιος εργάστηκε νύχτα και μέρα.

Αντι να προστατεύσει την οικονομία, που πρωτίστως τον ενδιαφέρει και τον αμερικανικό λαό, και επειδή ως γνωστό είναι και …γιατρός (πανάθεμα τον), διέγνωσε(!) ότι μία γρίπη είναι και θα περάσει.

Αυτή η φράση θα τον κυνηγά πάντα. Αυτή η φράση μπορεί να του κοστίσει τις εκλογές. Διότι από τότε μέχρι σήμερα η Αμερική μετρά 92 χιλιάδες νεκρούς και ενάμιση και πλέον εκατομμύριο άνθρωποι έχουν μολυνθεί. Η χώρα δέχεται μεγάλη επίθεση από τον «αόρατο εχθρό», όπως κατήγγειλε ο κ. Τραμπ. Και ο αόρατος εχθρός έγινε ορατός, κατά τον Αμερικανό Πλανητάρχη. Είναι η Κίνα.

  • Δυστυχώς σε πολλές χώρες -και στην Ελλάδα και την Κύπρο- αντί να κλείσουν την πόρτα στην Κίνα, δέχθηκαν και την βρώμικη βοήθειά της, χωρίς να δημοσιοποιήσουν ότι το μεγαλύτερο ποσοστό του υλικού ήταν σκάρτο.

Πιστεύω -και το ακούω και από άλλους- ότι σε τούτη την επιδημία η Ρωσία έδειξε μία καλή και συνετή στάση. Η Μόσχα συνεργάστηκε με τους Αμερικανούς και ίσως ανοίξει ο δρόμος για διάλογο. Μακάρι. Διότι οι Ρώσοι και οι Αμερικανοί θα μπορούσαν να συνεργαστούν σε πολλούς τομείς, και να βάλουν φρένο στους εξοπλισμούς.

Θα πρέπει να συνεργαστούν και για ένα άλλο λόγο: Η Κίνα είναι ο εχθρός. Απέδειξε ότι δεν έχει καμία απολύτως ευαισθησία στον Άνθρωπο. Και φέρθηκε σε όλους τους λαούς, όπως στον καταπιεσμένο κινεζικό. Χωρίς ανθρωπιά, αλλά χρησιμοποιώντας ένα τρόπο διαφορετικής βίας. Ο κορωναϊός, άσχετα αν κατασκευάστηκε επί τούτου ή όχι, έκλεισε δισεκατομμύρια ανθρώπους στα σπίτια τους. Έγινε ο πλανήτης μία απέραντη φυλακή. Με ευθύνη της Κίνας. Όχι της Ρωσίας. Και αυτό πρέπει να το βάλουν καλά στο μυαλό τους οι Αμερικανοί.

Ως γνωστό, ούτε υποστηρικτής της Ρωσίας είμαι, ούτε του Βλαντιμίρ Πούτιν. Για πολλούς λόγους, με πιο βασικό διότι -όπως και ο Ντόναλντ Τραμπ- οι Ρώσοι βοηθούν την παραβατική Τουρκία και στην πραγματικότητα βοηθούν και την επιθετικότητά της εναντίον όλων των χωρών της ανατολικής Μεσογείου, και ειδικά εναντίον της Ελλάδας και της Κύπρου.

Η υπόθεση της πανδημίας έδειξε το αισχρό πρόσωπο της Κίνας. Το μήνυμα της, κυρίως προς τους Αμερικανούς, είναι ότι δεν τους φοβάται και ότι διεκδικεί τα σκήπτρα της παγκόσμιας υπερδύναμης…

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ: Όλα έχουν ένα τέλος, έλεγε ο μακαρίτης ο Ρίτσαρντ Χόλμπρουκ, όταν έφτανε στο σημείο που έπρεπε να δώσει ριζική λύση στα παγκόσμια προβλήματα. Αναζητούσε βεβαίως τη “νομιμότητα” μέσω του διεφθαρμένου Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ), και την έπαιρνε… Όταν, λοιπόν, κατηγορούν τους ανθρώπους με “fake news”, με ασύστολα ψέματα οι ψεκασμένοι, πρέπει αυτοί να τους αντιμετωπίζουν με ριζικά μέσα: Το καλύτερο και πιο αποδοτικό, είναι τα Δικαστήρια. Αυτά…

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ ΕΔΩ

  • Τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν απαραίτητα τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες των συνεργατών της. Επίσης ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΔΙΑ ΝΟΜΟΥ η αναδημοσίευση των σχολίων χωρίς τη γραπτή έγκριση της ιστοσελίδας.

Οι αλήθειες και τα ψέματα για τον “κινέζικο ιό”: Οι ψεκασμένες θεωρίες του Τραμπ, που μερικές φορές σωστά τα λέει!

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: