Οι Ισραηλινοί καλώς πράττουν και διαψεύδουν τους Τούρκους, αλλά πρέπει και να κάνουν αυτό που οφείλουν έναντι της Ελλάδας και της Κύπρου

FILE PHOTO: Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου, φορώντας μάσκα, πάει στο χώρο της ορκωμοσίας του υπουργικού συμβουλίου. EPA, ALEX KOLOMIENSKY / POOL POOL




ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ:
Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ, Hellas Journal

Τα “fake news” που εκπορεύονται από την τουρκική μηχανή παραπληροφόρησης, για τη δήθεν οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών μεταξύ της Τουρκίας και του Ισραήλ, έφεραν τα πάνω-κάτω στο διπλωματικό σκηνικό.

Όπως γνωρίζουν οι αναγνώστες μας αποδείχθηκαν τα τουρκικά ψέματα. Άλλωστε η Τουρκική Προεδρία φρόντισε χθες να μην αφήσει καμία αμφιβολία για τις πραγματικές προθέσεις της κατοχικής δύναμης έναντι του Εβραϊκού Κράτους.

Όπως έγραψε η ιστοσελίδα μας:

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν, διά του εκπροσώπου της Τουρκικής προεδρίας Ιμπραήμ Καλίν ανακοίνωσε ότι το καθεστώς του Τελ Αβίβ πρέπει να σταματήσει τις παράνομες εκστρατείες του, καλώντας τη διεθνή κοινότητα να τερματίσει τον «σύγχρονο βανδαλισμό» του Ισραήλ.

  • «Η πολιτική κατοχής και προσάρτησης του Ισραήλ αποτελεί πρόσκληση για περισσότερες συγκρούσεις και κλιμάκωση. Το Ισραήλ πρέπει να σταματήσει τις παράνομες δραστηριότητές του και ο κόσμος πρέπει να σταματήσει αυτόν τον σύγχρονο βανδαλισμό», είπε, τονίζοντας, «η Τουρκία και όλοι με αίσθημα δικαιοσύνης θα υποστηρίξουν Παλαιστινιακός λαός”, κατήγγειλε ο Καλίν.

Οι τηλεφωνικές γραμμές πήραν φωτιά και η Αθήνα και η Λευκωσία ζήτησαν διευκρινήσεις από την κυβέρνηση του πρωθυπουργού του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου. Οι Ισραηλινοί είναι καθησυχαστικοί άλλωστε η πρεσβεία τους στην Άγκυρα εξέδωσε δημόσια και άμεσα, θα έλεγα, διάψευση.

Ισχυρή ήταν και η διάψευση από τον Ισραηλινό πρέσβη στην Αθήνα που έκανε δηλώσεις στο κανάλι OPEN.

Όμως, προκαλεί κατάπληξη ο άθλιος τρόπος με τον οποίο οι Τούρκοι σκαρφίζονται και διαρρέουν ψεύτικες πληροφορίες, που αφορούν χώρες, όπως το Ισραήλ, που ο πρόεδρος τους, o Ταγίπ Ερντογάν έχουν εξυβρίσει με τον χειρότερο τρόπο. Ο ισλαμιστής πρόεδρος έφτασε στο σημείο να συγκρίνει το Εβραϊκό Κράτος με τη ναζιστική Γερμανία και τον κ. Νετανιάχου με τον …Αδόλφο Χίτλερ. Υπάρχει μεγαλύτερη ύβρις για το Ισραήλ; Δεν νομίζω…

Βεβαίως, θα μου πείτε, οι πολιτικοί -και ειδικά ο Ερντογάν- λένε και ξελένε. Όμως εδώ τα πράγματα είναι διαφορετικά.

Ο Τούρκος πρόεδρος έχει εξελιχθεί στον μεγαλύτερο εχθρό του Εβραϊκού Κράτους και δεν είναι μυστικό ότι ενισχύει στρατιωτικά και οικονομικά τους τρομοκράτες που μάχονται το Ισραήλ. Είναι με τουρκική ενίσχυση που δολοφονούνται Εβραίοι πολίτες μέσα στο ισραηλινό έδαφος.

Και αναρωτιέται ο κάθε καλόπιστος άνθρωπος: πως μπορεί να σημειωθεί έστω και η παραμικρή βελτίωση στις σχέσεις του Ισραήλ με την Τουρκία; Ποιος Ισραηλινός ηγέτης έχει την τόλμη να αθωώσει τον Ερντογάν και το καθεστώς του, όταν φιλοξενεί στο τουρκικό έδαφος τους μεγαλύτερους εχθρούς του Ισραήλ. Και μάλιστα δεν κρύβεται. Φωτογραφίζεται μαζί τους και η Τουρκική Προεδρία δημοσιοποιεί τα «τεκμήρια του εγκλήματος»…

Επειδή βλέπω δια γυμνού οφθαλμού τον απαράδεκτο τρόπο με τον οποίο καλύπτει την Τουρκία ο Λευκός Οίκος του Ντόναλντ Τραμπ, δεν μπορώ πια να είμαι απόλυτος για χώρες και ηγέτες. Αν και το Ισραήλ με τον κ. Νετανιάχου στην εξουσία, δεν έχει δείξει δείγματα υποχώρησης όταν το θέμα αφορά την εθνική ασφάλεια της χώρας του. Και οι απειλές του Ερντογάν στοχεύουν την ασφάλεια και την κυριαρχία του Εβραϊκού Κράτους.

ΕΙΔΗΣΗ: ΑΗΘΗΣ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΠΡΟΕΔΡΙΑΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ

Με δεδομένη, λοιπόν, την αλλοπρόσαλλη στάση του κ. Τραμπ, πρέπει η ελληνική και η κυπριακή διπλωματία να αντιμετωπίζουν τους πάντες και τα πάντα με καχυποψία.

Οι Τούρκοι κυνηγούν ελληνικές ιστοσελίδες: Και …παράγουν “fake news” για το Ισραήλ που δήθεν τους …θερμοπαρακαλεί!

Σίγουρα, ο τουρκικός ισχυρισμός για συνεργασία με το Ισραήλ, μπάζει από παντού. Για να υπογράψει το Ισραήλ την οριοθέτηση θαλάσσιων ζωνών με την Τουρκία, πρέπει να ακυρώσει όλες τις συμφωνίες της με την Ελλάδα και την Κύπρο. Συμφωνίες που είναι πολύ ισχυρές. Πως θα συμβεί άραγε αυτό; Και τι θα γίνει με τον περίφημο EastMed που τόσο πολύ διαφήμισε ο ίδιος ο κ. Νετανιάχου πηγαίνοντας στην Αθήνα για να υπογράψει τη συμφωνία;

  • Με σιγουριά θα έλεγα ότι αυτό δεν μπορεί να συμβεί, ακόμα και αν γυρίσει ο κόσμος ανάποδα. Και βεβαίως, γιατί να εμπιστευθεί ο πρωθυπουργός του Ισραήλ ένα παρανοϊκο δικτάτορα που μισεί τη χώρα του και έχει αναδειχθεί παγκοσμίως στον μεγαλύτερο αντισημίτη.
  • Ο Τούρκος πρόεδρος είναι αυτή τη στιγμή ότι οι Ισραηλινοί μισούν μέχρι αηδίας. Ακούω και διαβάζω πως αντιμετωπίζουν οι Εβραιοαμερικανοί του Εβραϊκού Λόμπι τον Ταγίπ Ερντογάν. Μιλώ μαζί τους και γνωρίζω. Δεν μπορώ να διανοηθώ ότι όλα αυτά θα ξεχαστούν σε μία μέρα…

Έγραφα τις προάλλες ότι η Αθήνα και ειδικά η Λευκωσία πρέπει να κάνουν μία αντρίκια κουβέντα με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ. Ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης έχει αναπτύξει μία πραγματικά καλή σχέση συνεργασίας και φιλίας μαζί του. Με τον πρωθυπουργό της Ελλάδας, Κυριάκο Μητσοτάκη έχει μία σχέση εμπιστοσύνης.

Γνωρίζουν και οι δύο, ο κ. Μητσοτάκης και ο κ. Αναστασιάδης, ότι ο πόνος του Ισραηλινού πρωθυπουργού είναι η αναγνώριση της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσας του Ισραήλ. Και αυτός ξέρει ότι η Κύπρος έχει ανάγκη από προστασία. Ένα και ένα κάνουν δύο, όχι …έντεκα. Όλες οι πλευρές γνωρίζουν τα υπέρ και τα κατά.

Τα τελευταία χρόνια, οι φίλοι μας οι Παλαιστίνιοι για τους οποίους διαδηλώναμε στην Αθήνα, τη Λευκωσία και όσοι μένουμε στο εξωτερικό, σε ξένες πρωτεύουσες μας έχουν «προδώσει» επιλέγοντας τον Ερντογάν, ο οποίος τους έχει φλομώσει στο ψέμα. Αρκετοί Έλληνες και Ελληνοκύπριοι φάγανε και ξύλο στις διαδηλώσεις υπέρ της Παλαιστίνης.

Το θέμα πλέον είναι η εθνική κυριαρχία και ανεξαρτησία της Ελλάδας και της Κύπρου, που απειλούνται από την επεκτατική και παραβατική Τουρκία. Να θυμίσω επίσης ότι πριν ο Ερντογάν ανακαλύψει ότι είναι ο απόλυτος εχθρός του Ισραήλ, είχε στρατηγική και στρατιωτική συμμαχία με το Ισραήλ, γράφοντας στα παλιά του τα παπούτσια τους Παλαιστίνιους. Η Ελλάδα και η Κύπρος τους υποστήριζαν. Και τι κέρδισαν; Η ιστορία είναι αμείλικτη. Τα γεγονότα βοούν. Οι καλοί κυβερνήτες κοιτούν πρώτα τους δικούς τους λαούς, και μετά όλους τους υπόλοιπους. Καλές οι φιλίες, αλλά υπάρχουν και συμφέροντα.

Στη φάση που βρίσκονται η Ελλάδα και η Κύπρος πρέπει να προχωρήσουν σε στρατηγικές και στρατιωτικές συνεργασίες με φιλικές χώρες. Η Ευρωπαϊκή Ένωση των γραφειοκρατών και των εθνομηδενιστών, σε ότι αφορά την στήριξη της στην Ελλάδα και την Κύπρο, αποδεικνύεται μία απάτη. Η ευρωπαϊκή βοήθεια και αλληλεγγύη προς την Αθήνα και τη Λευκωσία, σε ότι αφορά την τουρκική επιθετικότητα, είναι μηδενική…

Όσον αφορά τις Ηνωμένες Πολιτείες, ακόμα και αν τις έχει προδώσει η Τουρκία συνεργαζόμενη με τη Μόσχα και την Τεχεράνη, συνεχίζουν να αλλοιθωρούν προς τον Ερντογάν. Και αναγκάζουν τους πολίτες στην Ελλάδα και την Κύπρο να σκέφτονται όπως και το 1974…

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ ΕΔΩ

  • Τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν απαραίτητα τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες των συνεργατών της. Επίσης ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΔΙΑ ΝΟΜΟΥ η αναδημοσίευση των σχολίων χωρίς τη γραπτή έγκριση της ιστοσελίδας.

Ταγίπ εναντίον Μπενιαμίν μέχρι τέλους: Πως ο Ερντογάν εξαπάτησε τον Τραμπ και τον Νετανιάχου

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: