Οι …”υπερπατριώτες” Έλληνες οπαδοί του Τραμπ και οι δαίμονές τους: Οι ηγέτες καταστρέφουν τους λαούς…

Ο πρέοδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ στην αίθουσα του υπουργικού συμβουλίου, στο Λευκό Οίκο. EPA, Doug Mills / POOL
ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ:
Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ, Hellas Journal

Οι Ηνωμένες Πολιτείες βρίσκονται σε μία περίεργη φάση της νεότερης ιστορίας τους.

Όντως η υπερδύναμη, που διαθέτει την καλύτερη πολεμική μηχανή στον κόσμο, για την οποία ξοδεύει τρισεκατομμύρια δολάρια, αποδεικνύεται μία μικρή και αδύναμη χώρα στην αντιμετώπιση του «κινέζικού ιού», όπως ορθά χαρακτηρίζει ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ τον κορωναϊό.

Είναι μία συνηθισμένη πλέον φράση, που λέγεται όχι μόνο για την Αμερική, αλλά και τη Ρωσία και την Ευρωπαϊκή Ένωση και άλλες χώρες: ότι έχουν ηττηθεί καταλυτικά από ένα ιό, έχουν ηττηθεί όχι σε ένα πόλεμο, και χωρίς να έχει ριχθεί ούτε μία σφαίρα.

Αποδεικνύεται ότι χώρες προηγμένες στον τομέα της ιατρικής, όπως οι ΗΠΑ, ήταν εντελώς ανέτοιμες να αντιμετωπίσουν μία σοβαρή ασθένεια. Και φέρουν ευθύνη οι ηγέτες, Δημοκρατικοί και Ρεπουμπλικάνοι, διότι και η Αμερική και τα περισσότερα κράτη μείωσαν τα κονδύλια για την ιατρική έρευνα και τις δαπάνες για τα συστήματα υγείας, και τα διοχέτευσαν στην άμυνα, για το ενδεχόμενο ενός πολέμου, που είναι πάντα καταστροφικός.

  • Την ίδια στιγμή, ο άκρατος νεοφιλελευθερισμός, που ενισχύεται από περίεργους τύπους, όπως ο Τζόρτζ Σόρος, κτύπησε άγρια τον τομέα της δημόσιας υγείας και τον παραχώρησε στους άπληστους ιδιώτες. Ο νεοφιλελευθερισμός και η παγκοσμιοποίηση -ευθύνονται και τα δύο κόμματα στην Αμερική- είναι η μεγαλύτερη μάστιγα για τον πλανήτη. Καταστρέφουν τους λαούς.

Μέχρι τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές, η Αμερική έχει χάσει σχεδόν 90 χιλιάδες ανθρώπους. Τα κρούσματα έφτασαν τα 1,496,509. Η πρόβλεψη του Πανεπιστημίου Ουάσιγκτον είναι πραγματική καταθλιπτική. Με βάση τα μέχρι στιγμής περιστατικά θανάτων και κρουσμάτων, οι ερευνητές του Πανεπιστημίου πιστεύουν ότι θα πεθάνουν 147.004 άνθρωποι μέχρι τις 4 Αυγούστου.

Οι ΗΠΑ έχουν σπάσει όλα τα προηγούμενα ρεκόρ. Ακόμα και τον αριθμό των νεκρών του Βιετνάμ. Ενός πολέμου που κράτησε δέκα τόσα χρόνια. Οι νεκροί του κορωναϊού έχασαν τις ζωές του μέσα σε διάστημα δύο μηνών. Ο καθένας μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματά του.

Ουδείς γνωρίζει το τέλος αυτής της δυσάρεστης ιστορίας, όχι μόνο για τον πρόεδρο της Αμερικής, αλλά για τους ηγέτες όλων των χωρών. Μερικοί, όπως ο Ντόναλντ Τραμπ, ο Βλαντιμίρ Πούτιν, ο Μπόρις Τζόνσον, ο Ταγίπ Ερντογάν και άλλοι, απέτυχαν παταγωδώς, αφήνοντας ανυπεράσπιστους τους πολίτες τους. Οι μεγάλες απώλειες οφείλονται στο γεγονός ότι οι ηγέτες πίστεψαν ψεκασμένες θεωρίες για τον κορωναϊό και δεν έδρασαν άμεσα και καταλυτικά. Τα αποτελέσματα τα βλέπουμε.

  • Δυστυχώς αποδείχθηκαν «χοντρόπετσοι». Ουδείς παραιτήθηκε μέχρι τώρα. Δεν νιώθουν ευθύνη για τους νεκρούς. Ας ελπίσουμε ότι οι πολίτες θα πράξουν το καθήκον τους μπροστά στις κάλπες και θα τους τιμωρήσουν. Διότι έφεραν μεγάλη καταστροφή στις χώρες τους. Και πόνο.

Παρακολουθώντας κανείς εκ του σύνεγγυς τον κ. Τραμπ, εύκολα αντιλαμβάνεται ότι είναι ένας πολιορκημένος άνθρωπος που δεν μπορεί να δαμάσει τους δαίμονες του. Πιστεύει όλες τις βλακείες που του λένε κάποιοι συνεργάτες του, και φυσικά τα παιδιά του. Τον κυριαρχούν αυτοί οι δάιμονες σε όλες τις στιγμές της ζωής του και γι’ αυτό καθίσταται ακόμα πιο επικίνδυνος. Ξεχνά ότι δεν αποφασίζει για τον εαυτό και τις επιχειρήσεις του, αλλά για την υπερδύναμη, που ηγείται όλου του ελεύθερου δυτικού κόσμου.

Το βεβιασμένο «άνοιγμα» της Αμερικής και η επανεκκίνηση της οικονομίας, χωρίς να είναι έτοιμοι οι πολίτες, μπορεί να βοηθήσει την επανάκαμψη του ιού σε χειρότερη μορφή. Οι προειδοποιήσεις είναι πολλές, αλλά δυστυχώς αποφασίζει ένας άνθρωπος, ο κ. Τραμπ, που δεν έχει ευαισθησίες για τους πολίτες της Αμερικής…

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ: Οι ψεκασμένοι (χωρίς εισαγωγικά η λέξη) οπαδοί του Αμερικανού Πλανητάρχη στην Ελλάδα είναι αυτοί οι λεγόμενοι «υπερπατριώτες» της …φακής, πρώην χουντικοί, οι οποίοι βρίζουν όλους εμάς επειδή αποκαλύπτουμε και καταγράφουμε καθημερινά την άνευ προηγουμένου υποστήριξη προς την Τουρκία, η οποία έχει κυριολεκτικά προδώσει την Αμερική επιλέγοντας τη στρατιωτική συμμαχία με τη Ρωσία. Ο κ. Τραμπ δεν καταλαβαίνει τίποτα. Όπως και ο Βλαντιμίρ Πούτιν, συνεχίζει να υποστηρίζει την κατοχική δύναμη και να «ρίχνει» την Ελλάδα και την Κύπρο, που είναι πραγματικοί και γνήσιοι σύμμαχοι της Ουάσιγκτον. Λυπάμαι πολύ που δεν μπορώ να υποστηρίξω τον μεγαλύτερο θιασώτη της Τουρκίας στην ιστορία των Ηνωμένων Πολιτειών. Όσον αφορά τους ψεκασμένους οπαδούς του κ. Τραμπ, στην πλειοψηφία τους πρώην χουντικοί και ταυτόχρονα οπαδοί του «ξανθού ηγέτη» -τι εκρηκτικό «μείγμα» Θεέ μου-, υπάρχουν και τα δικαστήρια. Και τους θυμίζω ότι ήταν η χούντα του Ιωαννίδη, που κατέστρεψε την Κύπρο… Θα επανέλθουμε.

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ ΕΔΩ

  • Τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν απαραίτητα τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες των συνεργατών της. Επίσης ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΔΙΑ ΝΟΜΟΥ η αναδημοσίευση των σχολίων χωρίς τη γραπτή έγκριση της ιστοσελίδας.

Οι Ισραηλινοί καλώς πράττουν και διαψεύδουν τους Τούρκους, αλλά πρέπει και να κάνουν αυτό που οφείλουν έναντι της Ελλάδας και της Κύπρου

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal


%d bloggers like this: