Οι “φονικοί” ρωσικοί αναπνευστήρες που έφτασαν στις ΗΠΑ δεν χρησιμοποιήθηκαν κι ούτε πρόκειται…

File Photo: Γιατρός προσφέρει υπηρεσίες σε ασθενή σε μονάδα εντατικής θεραπείας. EPA/US NAVY/MC2 SARA ESHLEMAN HANDOUT HANDOUT EDITORIAL USE ONLY/NO SALES




Οι αναπνευστικές συσκευές, τις οποίες είχε στείλει η Ρωσία στις Ηνωμένες Πολιτείες, ήταν οι συσκευές Aventa-M , εξαιτίας των οποίων προκλήθηκαν δύο θανατηφόρες πυρκαγιές σε ρωσικά νοσοκομεία και δεν χρησιμοποιήθηκαν καθόλου σε αμερικανικά νοσοκομεία, δήλωσε σήμερα η εκπρόσωπος τύπου της αμερικανικής υπηρεσίας Εκτάκτων Αναγκών (FEMA) Τζάνετ Μοντέζι.

Οι αναπνευστικές συσκευές Aventa-M , οι οποίες ευθύνονται για τους θανάτους έξι ασθενών «δεν χρησιμοποιήθηκαν στα νοσοκομεία» δήλωσε η Μοντέζι και για ευνόητους λόγους οι πολιτείες (στις οποίες εστάλησαν οι συσκευές) θα τις επιστρέψουν στην FEMA.

  • Σύμφωνα με τα στοιχεία της αμερικανικής υπηρεσίας Εκτάκτων Αναγκών( FEMA), οι αναπνευστικές συσκευές που έφθασαν από την Ρωσία στις ΗΠΑ στις αρχές Απριλίου εστάλησαν στις πολιτείες της Νέας Υόρκης και του Νιού Τζέρσι και βρίσκονταν σε αποθήκες ως εφεδρικός εξοπλισμός.

Η ρωσική ρυθμιστική αρχή για ζητήματα υγείας (Roszdravnadzor) ανακοίνωσε χθες ότι ξεκίνησε να πραγματοποιεί ελέγχους στις αναπνευστικές συσκευές Aventa -M, που έχουν τοποθετηθεί σε νοσοκομεία της Μόσχας και της Αγίας Πετρούπολης.

Στο νοσοκομείο του Αγίου Γεωργίου στην Αγία Πετρούπολη η πυρκαγιά εκδηλώθηκε το πρωί της 12ηα Μαίου στο τμήμα εντατικής θεραπείας με αποτέλεσμα να χάσουν την ζωή τους πέντε ασθενείς. Στις 9 Μαΐου, λόγω βραχυκυκλώματος της αναπνευστικής συσκευής είχε χάσει την ζωή της μια ηλικιωμένη, η οποία ήταν συνδεδεμένη με την συσκευή.

Με πληροφορίες από Reuters μέσω ΑΠΕ – ΜΠΕ
Ουάσινγκτον, ΗΠΑ

Σε επιφυλακή οι υπηρεσίες υγείας των ΗΠΑ: Κινεζικές κυβερνοεπιθέσεις με στόχο την έρευνα για Covid-19

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: