Η εργαλειοποίηση της τουρκικής Π.Α. για την αποστρατιωτικοποίηση των νησιών και την αμφισβήτηση του Ελληνικού ουρανού στο Αιγαίο

Μεγάλα Comao (σχηματισμοί) σαν αυτό της εικόνας, είναι η “συνταγή” της Πολεμικής Αεροπορίας από κάθε πολεμική Μοίρα για ν’ ασκηθούν στον ουρανό του Αρχιπελάγους είτε μεταξύ τους είτε αν συναντηθούν μαζί με μαχητικά άλλων Μοιρών κι όλα μαζί να εμπλακούν σε πολυποίκιλα σενάρια που τους δίνει το Αρχηγείο Τακτικής Αεροπορίας. Πηγή εικόνας Πολεμική Αεροπορία




ΡΕΠΟΡΤΑΖ HELLAS JOURNAL

Οι 270 και πλέον υπερπτήσεις μέσα στο 2020 μόνο τυχαίες δεν είναι. Οι Επιτελείς της Πολεμικής Αεροπορίας καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι σε κεντρικό επίπεδο η Άγκυρα, εργαλειοποιεί ιπταμένους και αεροσκάφη F-16 και F-4 ώστε ν’ αμφισβητεί δυο πράγματα:

Τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας στη νησιωτική γη και το δικαίωμα της νόμιμης άμυνας.

Δεν είναι τυχαίο το γεγονός πως ότι πράξη κάνει η Άγκυρα, δηλαδή παραβιάσεις του Εθνικού Εναέριου Χώρου, παραβάσεις του FIR Αθηνών και υπερπτήσεις εντάσσονται σ’ ένα ευρύτερο πλαίσιο που έχει να κάνει με την αμφισβήτηση είτε νησιών είτε του Ελληνικού ουρανού.

  • Έμπειροι πιλότοι σημείωναν ότι σε πρώτο βαθμό «ενοχλεί» τη γείτονα το FIR, όχι μόνο το ανατολικό εύρος των 10 ναυτικών μιλίων, αλλά πλέον και το νοτιοανατολικό κυρίως επειδή το ενδιαφέρον και πολλά συμφέροντα αναδύονται από τον βυθό της Αν. Μεσογείου.

Όμως ας μείνουμε λίγο στην διάρκεια της παρουσίας των Τουρκικών αεροσκαφών πάνω ή ανάμεσα στα Ελληνικά νησιά.

Εδώ και καιρό η Άγκυρα επιμένει στην αποστρατιωτικοποίηση νησιών στο Ανατολικό Αιγαίο, πολλά από τα οποία όμως εντάσσονται σε χάρτες που έχει εκδώσει κατά καιρούς ακόμη και μέσω του Τουρκικού τύπου, για τα οποία αμφισβητεί τα Ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα.

Παράλληλα η Τουρκία έχει παρατηρηθεί ότι «ενοχλείται» από την παρουσία των «Μπλε Φτερών» που ασκούνται στο Αιγαίο. Μόλις τα ραντάρ της γείτονος παρατηρήσουν ότι τ’ αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας κάνουν σχηματισμούς, μικρούς ή μεγάλους στον ουρανό του Αρχιπελάγους, τότε ξεκινούν έναν αγώνα δρόμου ώστε το Τουρκικό «scramble» να προλάβει τους ασκούμενους Έλληνες πιλότους, πριν προλάβουν τα Ελληνικά readiness να σπεύσουν για την αναχαίτιση.

Το συμπέρασμα των αεροπόρων είναι πως κι εδώ έχουμε μια ακόμη επιχείρηση αμφισβήτησης του δικαιώματος της Ελλάδας, τα μαχητικά της Πολεμικής Αεροπορίας ν’ ασκούνται στον Ελληνικό ουρανό για τον οποίο όλη την ευθύνη σε Διεθνές επίπεδο, φέρει η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας.

Για νέες γεωτρήσεις της Τουρκίας στα “αμφισβητούμενα νερά” της Μεσογείου, μεταδίδει το Bloomberg

  • Καμία πρόκληση ανεκτή

Στην παρούσα συγκυρία η κυβέρνηση έχει διαμηνύσει, πως «η προκλητικότητα σταματά στην αποφασιστικότητα» και πως «ό,τι απειλείται δεν αποστρατιωτικοποιείται».

Οι δυο αυτές εκφράσεις εδώ και χρόνια γίνονται πράξεις από τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, είτε αυτά είναι στον Έβρο, είτε αυτά φυλάττουν Θερμοπύλες στα νησιά.

Οι «νευρικοί» γείτονες λαμβάνουν απαντήσεις πυγμής οι οποίες αποτρέπουν, αλλά δεν οδηγούν τον «ακήρυχτο» πόλεμο του Αιγαίου σε επεισόδιο ή κάποιο ατύχημα.

Το θέμα της σοβαρής ύπαρξης ατυχήματος στο Αιγαίο, που μπορεί σαφέστατα να πάρει διαστάσεις καθώς η γείτονα θα θελήσει να το εκμεταλλευτεί, έχει θέσει και ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας τόσο σε Νατοϊκούς Αξιωματούχους πριν λίγα 24ωρα όσο και στους Ευρωπαίους ομολόγους του.

  • Επικίνδυνοι και άπειροι…

Το ενδεχόμενο ενός ατυχήματος μπορεί να οφείλεται στην έως τώρα απειρία των Τούρκων ιπταμένων. Κάποια στιγμή θα γίνουν έμπειροι, ειδικά μετά τη δωρεάν εκπαίδευση που παίρνουν στο Αιγαίο από τους έμπειρους και με διεθνή αναγνώριση Έλληνες ιπταμένους.

Από το αποτυχημένο πραξικόπημα και μετά, που η κυβέρνηση Ερντογάν κατάφερε να το αποτρέψει, εκατοντάδες ιπτάμενοι πέρασαν την πόρτα της φυλακής και παραμένουν εκεί.

Όμως από το 2016 και μετά, ιπτάμενοι επανδρώνουν τις πολεμικές μοίρες, αεροπόροι που εξέρχονται της Τουρκικής Σχολής Ικάρων.

Τέσσερα χρόνια μετά, τρεις ή τέσσερις σειρές ιπταμένων έχουν δώσει «νέο αίμα» οι οποίοι σύμφωνα με πληροφορίες υπολογίζονται σε περισσότερους από 150. Αν λάβει κανείς υπόψη του ότι δεν φυλακίστηκαν όλοι οι ιπτάμενοι, αυτό σημαίνει ότι το ποσοστό επάνδρωσης των μαχητικών επιστρέφει ξανά σε προ του 2016 αριθμούς, όμως με χαμηλό επίπεδο εκπαίδευσης.

Αυτό συνηγορεί και με τις αναφορές ιπταμένων μετά από αερομαχίες καθώς ομιλούν για νευρικές ή σπασμωδικές κινήσεις στον αέρα που θέτουν σε κίνδυνο είτε τους ίδιους και το τουρκικό αεροσκάφος, είτε ακόμη και το ζευγάρι τους.

Στις αναφορές αυτές να θυμίσουμε ότι έχουν υπάρξει «διασταυρώσεις» στον αέρα με Ελληνικά μαχητικά, απορρίψεις φωτοβολίδων κι’ άλλα που θα μπορούσαν, αν δεν είχαν την εμπειρία και την ψυχραιμία τα «γεράκια» της Πολεμικής Αεροπορίας να καταλήξουν στο πολυπόθητο για την Άγκυρα ατύχημα στο Αρχιπέλαγος…

ΟΛΑ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΜΥΝΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΕΔΩ

Για νέες γεωτρήσεις της Τουρκίας στα “αμφισβητούμενα νερά” της Μεσογείου, μεταδίδει το Bloomberg

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: