Η επισκόπηση των κυπριακών εφημερίδων του Σαββάτου: Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι

FILE PHOTO: Πρωτοσέλιδα κυπριακών εφημερίδων. ΚΥΠΕ




Η ένταξη μεγάλων ιδιωτικών νοσηλευτηρίων ενόψει της β’ φάσης του ΓεΣΥ και η κριτική του Προέδρου της Δημοκρατίας κατά του Γενικού Ελεγκτή κυριαρχούν στα πρωτοσέλιδα του κυπριακού Τύπου το Σάββατο.

Άλλα θέματα που προβάλλονται είναι η κόντρα μεταξύ Γερμανικού Ογκολογικού και Γενικής Διευθύντριας του Υπουργείου Υγείας, οι εκτιμήσεις ειδικών ότι δεν θα υπάρξει δεύτερο κύμα της πανδημίας, η ολοκλήρωση των εργασιών ανάπλασης του εμπορικού τριγώνου στη Λευκωσία και οι προτάσεις εταιρειών για την έλευση φυσικού αερίου.

Η «Αλήθεια» υπό τον τίτλο «Κεραυνοί κατά Οδυσσέα» γράφει στο κύριο θέμα της ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ξεσπάθωσε σε συνέντευξή του στο OMEGA κατά του Γενικού Ελεγκτή, ενώ εξέφρασε την ενόχλησή του για τον τρόπο που χειρίζεται τα διάφορα θέματα ο Οδυσσέας Μιχαηλίδης. Σε άλλο θέμα γράφει ότι το μεγάλο στοίχημα της β’ φάσης του ΓεΣΥ κερδήθηκε. Ακόμη αναφέρεται στην κόντρα του Γερμανικού Ογκολογικού Κέντρου με τη ΓΔ του Υπουργείου Υγείας, ενώ λέει ότι αναμένεται παρέμβαση του Υπουργού Υγείας.

Ο «Πολίτης» τιτλοφορεί το πρωτοσέλιδό του «Είπαν ναι στο ΓεΣΥ με το 75% των κλινών» και γράφει ότι η ενδονοσοκομειακή περίθαλψη στο πλαίσιο του ΓεΣΥ λαμβάνει σάρκα και οστά με τους δικαιούχους να αποκτούν δικαίωμα επιλογής του νοσηλευτηρίου όπου θα τύχουν περίθαλψης. Ακόμη γράφει ότι αύριο δίδεται στην κυκλοφορία η Στασικράτους. Επίσης γράφει για αχρείαστη διαμάχη μεταξύ του Προέδρου του Γερμανικού Ογκολογικού Κέντρου Κίκη Καζαμία και της ΓΔ Διευθύντριας Χριστίνας Γιαννάκη.

Ο «Φιλελεύθερος» στεγάζει το κύριο θέμα του υπό τον τίτλο «Το 75% των κλινών στο ΓεΣΥ» και γράφει ότι 50 νοσηλευτήρια, 42 ιδιωτικά και 8 δημόσια, είναι στη διάθεση των δικαιούχων του συστήματος. Επίσης γράφει ότι για θλιβερή πρωτιά της Κύπρου στην ΕΕ, καθώς οδηγοί σκοτώνονται μόνοι του στο δρόμο. Επίσης, αναφέρεται σε δριμεία επίθεση του Προέδρου Αναστασιάδη κατά του Γενικού Ελεγκτή.

Η «Χαραυγή» με τίτλο «Ακόμη ένα βήμα για την υλοποίηση του ΓεΣΥ» γράφει στο πρώτο της θέμα ότι η θετική κατάληξη των δύο μεγάλων ιδιωτικών νοσοκομείων, του Αρεταίειου και του Απολλώνειου, έγειρε την πλάστιγγα προς την κάλυψη του στόχου που είχε θέσει από την αρχή ο ΟΑΥ. Σε άλλο θέμα, αναφέρεται στην εκστρατεία με αφορμή την Ημέρα Πολλαπλής Σκλήρυνσης, που στοχεύει στην εξάλειψη των κοινωνικών εμποδίων. Επίσης, γράφει για πόλεμο εταιρειών για την έλευση του φυσικού αερίου.

Η αγγλόγλωσση “Cyprus Mail” τιτλοφορεί το πρωτοσέλιδό της «Ειδικοί: Κανένα δεύτερο κύμα» και γράφει στο κύριο θέμα της ότι ειδικοί επιστήμονες από την Κύπρο δεν αναμένουν δεύτερο κύμα του κορωνοϊού, πιστεύοντας ότι ο ιός έχει κάνει τον κύκλο του, κάτι που ανοίγει τον δρόμο για άρση περιορισμών και άνοιγμα οδοφραγμάτων. Επίσης γράφει ότι παραδίδεται το Σάββατο το αναβαθμισμένο εμπορικό τρίγωνο της Λευκωσίας. Αλλού γράφει ότι αυξάνονται οι αντιδράσεις στη Βρετανία για το άνοιγμα των σχολείων.

ΚΥΠΕ / Αντώνης Γκιλδάκης
Λευκωσία, Κύπρος

H επισκόπηση των κυπριακών εφημερίδων της Παρασκευής: Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: