Η επισκόπηση των κυπριακών εφημερίδων του Σαββάτου: Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι

File Photo: Κυπριακές εφημερίδες. ΚΥΠΕ




Οι ανακοινώσεις χθες για το άνοιγμα αεροδρομίων και για τις πρώτες αφίξεις τουριστών από συγκεκριμένες ομάδες χωρών, είναι το βασικό θέμα στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων σήμερα.

Αναφορά γίνεται στο άνοιγμα των οδοφραγμάτων, στις συνεχιζόμενες αντιδράσεις για τον αποκλεισμό παιδιών της ειδικής εκπαίδευσης από την επιστροφή στα σχολεία, στα νομοσχέδια που ψήφισε η Ολομέλεια της Βουλής, στο πως θα λειτουργήσουν οι παραλίες με το άνοιγμά τους και στα επιδημιολογικά στοιχεία για τον κορωνοϊό σε Κύπρο και διεθνώς.

Η «Αλήθεια» στεγάζει το κύριό της θέμα κάτω από τον τίτλο «Ξανανοίγουν οι αιθέρες» και αναφέρει πως σε δύο φάσεις γίνεται η άρση των μέτρων στις πτήσεις και ισχύουν ειδικά πρωτόκολλα για είσοδο από τις δύο κατηγορίες χωρών. Αλλού αναφέρεται στο άνοιγμα των οδοφραγμάτων και στο γεγονός ότι η απόφαση Αναστασιάδη- Ακιντζί δεν συνάντησε αντιδράσεις στα κατεχόμενα. Η «Α» αναφέρει αλλού ότι διαπιστώνονται παραβιάσεις στους χώρους εστίασης και ανησυχούν οι επιδημιολόγοι.

«Ανοίγουμε παράθυρο στον υπόλοιπο κόσμο» τιτλοφορεί το κύριό του θέμα ο «Πολίτης» που γράφει ότι τα αεροδρόμια επαναλειτουργούν για επιβάτες από συγκεκριμένες χώρες και ότι έως 19 Ιουνίου απαιτείται υποχρεωτικό τεστ κορωνοϊού με αρνητικό αποτέλεσμα για όλους τους επιβάτες προς Κύπρο. Σε άλλο ρεπορτάζ αναφέρει ότι όλα τα μέτωπα στο ΓεΣΥ είναι ανοικτά και ότι περικοπές θα γίνουν και στους ειδικούς γιατρούς. Ο «Π» γράφει αλλού για τις οδηγίες για άνοιγμα παραλιών και τι θα ισχύει για λουόμενους και επιχειρήσεις.

Κάτω από τον τίτλο «Βγαίνουμε κυνήγι τουριστών» ο «Φιλελεύθερος» αναφέρει στο κύριό του θέμα πως ανοίγουν αεροδρόμια και ξενοδοχεία και επισκέπτες από 13 χώρες θα γίνονται δεκτοί χωρίς τεστ. Αναφέρει αλλού ότι ανοίγει σε μία βδομάδα η αρτηρία της Πλατείας Ελευθερίας με τη λεωφόρο Ομήρου, με μόνο έξι μήνες καθυστέρηση. Ο «Φ» αναφέρεται ακόμη στο άνοιγμα εκκλησιών και στην οδηγία για υπόκλιση στις εικόνες αντί ασπασμού.

Η «Χαραυγή» με τίτλο «Πρώτες αφίξεις με πιστοποιητικό κορωνοϊού» αναφέρει στο κύριό της θέμα ότι επαναλειτουργούν ξενοδοχεία από την 1η Ιουνίου και αίρονται σταδιακά τα μέτρα στις πτήσεις. Αλλού αναφέρεται στην εκδήλωση διαμαρτυρίας έξω από το Υπουργείο παιδείας των γονέων παιδιών ειδικές ανάγκες την μη επιστροφή τους στα σχολεία. Επίσης η «Χ» αναφέρεται σε παραχώρηση άδειας για κατασκηνωτικό χώρο σε τ/κ γη εντός περιοχής Νατούρα.

«Επίσκεψη στην Κύπρο; Πρώτα τεστ» τιτλοφορεί το κύριό της θέμα η αγγλόγλωσση Cyprus Mail αναφερόμενη στα μέτρα για επισκέπτες που θα έρχονται στο νησί μετά το άνοιγμα των αιθέρων. Αλλού αναφέρεται στις διαπιστώσεις των επιθεωρητών ότι εντοπίζονται χαλαρώσεις στα μέτρα και στις πιο αυστηρές ποινές για όσους παραβιάζουν διατάγματα. Η εφημερίδα προβάλλει ακόμη τις δηλώσεις της διευθύντριας του νοσοκομείου Αναφοράς για τα συναισθήματα του προσωπικού που φρόντιζε ασθενείς με COVID 19.

ΚΥΠΕ – Κυριακή Χριστοδούλου
Λευκωσία, Κύπρος

Η επισκόπηση των κυπριακών εφημερίδων της Παρασκευής: Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: