Η επισκόπηση των κυπριακών εφημερίδων της Τρίτης: Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι

FILE PHOTO: Πρωτοσέλιδα κυπριακών εφημερίδων. ΚΥΠΕ




Οι συζητήσεις για το κυβερνητικό νομοσχέδιο για τις κρατικές εγγυήσεις, η ανακοίνωση χθες μόνο ενός επιβεβαιωμένου κρούσματος κορωνοϊού, η κατάσταση στα νοσοκομεία και το πιθανόν άνοιγμα των παραλιών νωρίτερα είναι μερικά από τα θέματα που προβάλλουν σήμερα οι εφημερίδες.

Η «Αλήθεια» γράφει στο κύριο της θέμα με τίτλο «Κίνδυνος εκτροχιασμού» πως τα κόμματα της αντιπολίτευσης επιμένουν με υποβολή τροπολογιών να οδηγούν σε αδιέξοδο τις προσπάθειες της Κυβέρνησης για αναθέρμανση της οικονομίας. Αλλού γράφει πως η Κύπρος βρίσκεται μια ανάσα από τα μηδέν κρούσματα. Επίσης αναφέρει πως εκδιώκονται οι έμποροι από τις λαϊκές αγορές.

Ο «Πολίτης» με τίτλο στο κύριο του θέμα «Αδιέξοδο στη Βουλή, ασφυξία στην αγορά» γράφει πως κόκκινη γραμμή για την Κυβέρνηση είναι ο εκ των προτέρων έλεγχος από Γενικό Ελεγκτή. Αλλού σημειώνει πως δεν εντοπίστηκαν νέα κρούσματα κορωνοϊού σε σχολεία. Αλλού αναφέρεται στη ληστεία χρηματαποστολής που σημειώθηκε χθες στη Λευκωσία.

«Ο Φιλελεύθερος» υπό τον τίτλο «Ξαναγράφουν τις εγγυήσεις» γράφει στο κύριο του θέμα πως η αντιπολίτευση κτίζει πλειοψηφία για σημαντικές αλλαγές επί του κρατικού νομοσχεδίου για τις εγγυήσεις. Αλλού αναφέρει πως πιθανόν είναι το άνοιγμα όλων των παραλιών νωρίτερα. Επίσης γράφει πως οι ιδιοκτήτες μικρών μπαρ έκαναν προετοιμασίες για να ανοίξουν, αλλά το διάταγμα τους άφησε σε επόμενη φάση.

Η «Χαραυγή» με τίτλο στο κύριο της θέμα «Φταίνε οι άλλοι … ποτέ η κυβέρνηση!» γράφει πως το ΑΚΕΛ διερωτάται πότε θα αναλάβει ευθύνη η κυβέρνηση που κυβερνά για 7,5 χρόνια. Αλλού κάνει λόγο για κακοποίηση και χρήση υπέρμετρης βία εναντίον λουομένων από αστυνομικούς. Σε άλλο θέμα αναφέρει πως χωρίς στελέχωση μένουν τα νοσοκομεία.

Η αγγλόγλωσση “Cyprus Mail” γράφει στο κύριο της θέμα με τίτλο «Δεν υπήρξε συμφωνία για το πακέτο για τα δάνεια» γράφει ότι τα κόμματα της αντιπολίτευσης παρουσιάστηκαν έτοιμα να αλλάξουν το νομοσχέδιο για τις κρατικές εγγυήσεις παρά την προεδρική έκκληση για έγκρισή του όπως είναι. Αλλού σημειώνει πως οι κάτοικοι του Κορμακίτη έκαναν έκκληση για βοήθεια από την Κυπριακή Δημοκρατία μετά την καταστροφική πυρκαγιά. Αλλού αναφέρεται στην παραλαβή δυο νέων αεροσκαφών για κατάσβεση πυρκαγιών.

ΚΥΠΕ / Μαρία Κονιώτου
Λευκωσία, Κύπρος

Η επισκόπηση των κυπριακών εφημερίδων της Δευτέρας: Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: