Η επισκόπηση των κυπριακών εφημερίδων της Τετάρτης: Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι

FILE PHOTO: Πρωτοσέλιδα κυπριακών εφημερίδων. Πηγή: ΚΥΠΕ




Η εκστρατεία της κυβέρνησης για προσέλκυση της Κύπρου ως τουριστικού προορισμού εν μέσω της πανδημίας παγκόσμια, είναι από τα κύρια θέματα του σημερινού Τύπου.

Προβάλλεται επίσης το σχέδιο β΄για οικονομική στήριξη των επιχειρήσεων που αναμένεται να ανακοινωθεί σήμερα από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, η έναρξη της β’ φάσης του Γενικού Σχεδίου Υγείας, η σύγκρουση μεταξύ Δημήτρη Παπαδάκη με τον Μαρίνο Σιζόπουλο, οι πυρκαγιές και άλλα.

Η «Αλήθεια» κάτω από τον κύριο τίτλο «Κοπιάστε στην Κύπρο», αναφέρεται στην δυναμική εκστρατεία προσέλκυσης τουριστών με τον Σάββα Περδίο να σημειώνει ότι υπάρχει ενδιαφέρον από ξένους τουρίστες και ειδικά από Ισραήλ, Γερμανία, Αυστρία και Ελβετία. Αλλού αναφέρει ότι στην ΕΔΕΚ καταστρέφουν έγγραφα, σύμφωνα με τον Ευρωβουλευτή Δημήτρη Παπαδάκη και το επιβεβαίωσε ο πρόεδρός της, Μαρίνος Σιζόπουλος ο οποίος είπε ότι τα κατέστρεψαν για να μην διαρρεύσουν. Γράφει επίσης ότι ο πρώην Διευθυντής της Πολιτικής Αεροπορίας καταδικάστηκε σε έξι μήνες φυλάκιση για πλαστογραφία.

O «Πολίτης» με κύριο τίτλο «Ανοίγουμε 9 Ιουνίου και σας περιμένουμε!» αναφέρει ότι ως το πρώτο σημαντικό βήμα της επαναλειτουργίας της τουριστικής βιομηχανίας της Κύπρου χαρακτηρίζει ο υφυπουργός Τουρισμού το επίσημο έγγραφο της ΚΔ, που φέρει την υπογραφή τριών υπουργών και στάλθηκε χθες το απόγευμα σε όλους τους τουριστικούς φορείς. Γράφει επίσης ότι οργανωμένοι γονείς και μαθητές καλούν το Υπ. Παιδείας να τηρήσει τις αρχικές του δεσμεύσεις, να αναθεωρήσει τον τελικό προγραμματισμό που έχει ανακοινώσει και να μεταφέρει τις εξετάσεις απόλυσης από τις 3 Ιουνίου που έχουν οριστεί, μετά το τέλος των παγκύπριων εξετάσεων. Αναφέρεται επίσης σε νέα διαμάχη της ΕΔΕΚ με τον Ευρωβουλευτή Δημήτρη Παπαδάκη.

«Ο Φιλελεύθερος» με πρωτοσέλιδο τίτλο «Το σαφάρι τουρισμού άρχισε» γράφει ότι με την οριστικοποίηση των ημερομηνιών λειτουργίας αεροδρομίων και ξενοδοχείων, πλέον, όλη η έμφαση δίδεται στην προσέλκυση τουριστών στη χώρα τους επόμενους μήνες με τους υπουργούς Εξωτερικών, Μεταφορών και Τουρισμού να συνυπογράφουν επιστολή με παραλήπτες όλους τους τουριστικούς συνεργάτες της Κύπρου. Αλλού αναφέρει ότι πακέτο 20 μέτρων και βοήθεια 22 εκατ. Ευρώ θα δοθεί για στήριξη των αγροτών. Γράφει επίσης ότι νέο κτίριο της Βουλής θα ανεγερθεί επισήμως.

Η «Χαραυγή» με κύριο τίτλο Ξέχασαν γρήγορα ‘δεσμεύσεις’ για νοσοκομεία» γράφει ΄ότι λίγες μέρες πριν από την έναρξη της β’ φάσης του ΓεΣΥ, αδυνατούν να δώσουν λύσεις στα προβλήματα με τους ιατρούς να προειδοποιούν για μέτρα. Γράφει επίσης ότι είναι άγνωστο για το πότε και ποια ξενοδοχεία θα λειτουργήσουν τελικά. Αλλού αναφέρει ότι είναι δραματική η κατάσταση με τα υψηλά ενοίκια και απαιτείται η άμεση λήψη μέτρων.

Η αγγλόγλωση “Cyprus Mail” με τίτλο «Ενδιαφέρον τουριστών για ένα κυπριακό καλοκαίρι» και αναφέρεται στο ενδιαφέρον που επιδεικνύει η Γερμανία και το Ισραήλ. Αναφέρει επίσης ότι στις τελευταίες δύο βδομάδες σημειώθηκαν 450 πυρκαγιές, σύμφωνα με τον Εκπρόσωπο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Αλλού αναφέρει ότι ο Υπουργός Εσωτερικών δήλωσε πως η κυβέρνηση δεν θα επιτρέψει την αναρχία στο κέντρο υποδοχής στην Κοκκινοτριμιθιά.

Η «Οικονομική Καθημερινή» στον κύριο τίτλο της «Επιδότηση 150-200 εκατ. Σε επιχειρήσεις» αναφέρεται σε δανειοδότηση από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων ποσού που δεν αναμένεται να ξεπεράσει το ένα δις. Περιλαμβάνει το σχέδιο β΄ της κυβέρνησης. Αλλού αναφέρει ότι επιπλέον 60 εκατ. Φτωχούς δημιουργεί η πανδημία. Γράφει επίσης ότι στους ειδικούς τα διαδικαστικά για το άνοιγμα των οδοφραγμάτων.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ – Αιμιλία Χριστοφή
ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία

Η επισκόπηση των ελληνικών εφημερίδων της Τετάρτης: Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: