Η επισκόπηση των κυπριακών εφημερίδων της Κυριακής: Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι

FILE PHOTO: Πρωτοσέλιδα κυπριακών εφημερίδων. ΚΥΠΕ




Ποικίλα θέματα προβάλλουν στα πρωτοσέλιδά τους σήμερα οι εφημερίδες μεταξύ αυτών τις εξελίξεις στην ΑΟΖ και τα βήματα της Τουρκίας για σεισμικές έρευνες αλλού, πληροφορίες για ύποπτους τρομοκράτες στη Μενόγεια και τις προσπάθειες απέλασής τους, τα βήματα επανεκκίνησης στον τουρισμό και τα μηδενικά κρούσματα κορωνοϊού στην Κύπρο. Όλες οι εφημερίδες φιλοξενούν επίσης συνεντεύξεις για διάφορα θέματα της επικαιρότητας.

«Πονοκέφαλος για 17 ύποπτους τρομοκράτες» είναι ο κύριος τίτλος της «Αλήθειας» που γράφει πως κρατούνται στο κέντρο στη Μενόγεια και η ΚΔ προσπαθεί να τους απελάσει καθώς υπάρχουν πληροφορίες από Ιντερπόλ και αλλού που τους διασυνδέουν με τρομοκρατικές οργανώσεις και κυρίως τον ΙΣΙΣ. Αλλού γράφει πως πιάσαμε το απόλυτο μηδέν στα κρούσματα σε σύνολο 2.414 τεστ. Η «Α» επίσης φιλοξενεί συνέντευξη του Υφυπουργού Τουρισμού για τα επόμενα βήματα επανεκκίνησης στον τουρισμό.

Ο «Πολίτης» στεγάζει το κύριό του θέμα κάτω από τον τίτλο «Στο πρώτο τρίμηνο πήραν όλοι άριστα» και φιλοξενεί δημοσκόπηση για λογαριασμό  του σε σχέση με το τι πιστεύουν οι πολίτες για τους χειρισμούς των κυβερνώντων το πρώτο τρίμηνο της καραντίνας. Αλλού φιλοξενεί συνέντευξη του Προέδρου του Eurogroup ότι δεν είναι ώρα για κόκκινες γραμμές σε σχέση με το ταμείο  ανάκαμψης. Ο «Π» επίσης προβάλλει συνέντευξη του Υφυπουργού Καινοτομίας για την ηλεκτρονική διακυβέρνηση στην μετά τον κορωνοϊό εποχή.

Με τίτλο «Η Κρήτη ο επόμενος στόχος» ο «Φιλελεύθερος» γράφει στο κύριό του θέμα ότι η Άγκυρα αποφάσισε να στείλει εντός Ιουλίου το Φατίχ στην Κρήτη για σεισμικές έρευνες και ότι η ΤΡΑΟ  θα ενεργεί εκ μέρους του καθεστώτος της Λιβύης. Ο «Φ» αλλού αναφέρεται στο άνοιγμα των παραλιών και στις ανησυχίες ότι η χαλαρότητα θα μας στοιχίσει  και φιλοξενεί δηλώσεις του Δρ Μάριου Λοϊζου του ΟΚΥπΥ. Σε άλλο ρεπορτάζ γίνεται αναφορά σε προβληματισμούς για την άφιξη παράτυπων μεταναστών από Τουρκία σε ποσοστό 80%.

«Φθηνό αέριο χωρίς δαπανηρές επενδύσεις» τιτλοφορεί το κύριό της θέμα η «Χαραυγή» που φιλοξενεί συνέντευξη του Χαράλαμπου Έλληνα, πρώην προέδρου της ΚΡΕΤΥΚ ο οποίος εισηγείται εγκατάλειψη του έργου κατασκευής όλων των υποδομών που περιλαμβάνουν πλωτή μονάδα εισαγωγής ΦΑ και αναφέρεται σε φθηνότερες λύσεις. Η «Χ» αναφέρεται επίσης στα μηνύματα Μουσταφά Ακιντζί για τη γιορτή του Ραμαζανιού και τις ευχές του Προέδρου της Δημοκρατίας για υγεία, ειρήνη και ευμάρεια. Αλλού αναφορά γίνεται στα προβλήματα των κατοίκων Πισσουρίου με τις συνεχείς κατολισθήσεις και καθιζήσεις του εδάφους.

«Μηδέν κρούσματα για πρώτη φορά» είναι ο τίτλος της αγγλόγλωσσης “Cyprus Mail” που γράφει ότι για πρώτη φορά η Κύπρος καταγράφει μηδενικά κρούσματα κορωνοϊού και ότι ο Υπουργός υγείας επαινεί όλους για τις προσπάθειές τους. Αλλού γράφει για ένοπλες συμμορίες στη Χλώρακα που προκαλούν τρόμο στους κατοίκους. Αναφορά γίνεται και στη μεγάλη φωτιά που κατέστρεψε αρχαίο ελαιώνα στο κατεχόμενο Καπούτι.

Η εβδομαδιαία «Καθημερινή της Κυριακής» με τίτλο «Ο ιός ανεβάζει τον προεκλογικό πυρετό» γράφει στο κύριό του θέμα πως οι κρατικές εγγυήσεις και οι εξελίξεις στο ν/σ έστειλαν το  μήνυμα ότι τα κόμματα άρχισαν να σκέφτονται τις βουλευτικές. Αλλού αναφέρει ότι είναι επιτακτική ανάγκη να τεθεί ενεργά στο προσκήνιο η ψυχική υγεία. Η «Κ» αναφέρει ακόμη ότι η Κύπρος τρέφει προσδοκίες για άφιξη τουριστών από Γερμανία.

«Διακοπές στο σπίτι τους 1 στους 3 Κύπριους» τιτλοφορεί το κύριό της θέμα η «Σημερινή» που αναφέρεται στα ευρήματα δημοσκόπησης με βάση τα οποία 60% δεν θα έκαναν διακοπές γιατί φοβούνται για την υγεία τους αλλά και για οικονομικούς λόγους. Αλλού φιλοξενεί συνέντευξη του Υπουργού Παιδείας για τη νέα σχολική χρονιά μετά την κρίση. Επίσης προβάλλει τα επόμενα βήματα μετά την απόσυρση του ν/σ για τις κρατικές εγγυήσεις.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ, Κυριακή Χριστοδούλου
Λευκωσία, Κύπρος 

Η επισκόπηση των ελληνικών εφημερίδων της Κυριακής: Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: