Οι ένστολοι διακινητές της Άγκυρας στο Αιγαίο: Οι προσπάθειες να σπάσουν το τείχος Λιμενικού και Π.Ν.

Οι ελιγμοί που κάνουν οι Τουρκικές ακταιωροί και αποτυπώνονται στις εικόνες, δείχνουν ότι επιδιώκουν να φέρουν σε δύσκολη θέση τα έμπειρια πληρώματα του Λιμενικού που βρίσκονται ακριβώς πάνω στην οριογραμμή με την γείτονα και αποτρέπουν οποιαδήποτε παράνομη είσοδο μεταναστών. Πηγή: via You Tube, “Λιμενικά Νέα”.




ΡΕΠΟΡΤΑΖ Γ.Σ., HELLAS JOURNAL

Οι εικόνες μιλούν από μόνες τους για το πως θέλουν να παίξουν το παιχνίδι στο Αρχιπέλαγος οι διακινητές της Τουρκικής ακτοφυλακής.

Μετά το βίντεο που αποδέσμευσε το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος, οι νέες εικόνες από τα «Λιμενικά Νέα» δείχνουν την ομάδα «κρούσης» της Τουρκικής Ακτοφυλακής που επιχειρεί να σπάσει το πλωτό τείχος από τα πλωτά μέσα του Λιμενικού και των Ενόπλων Δυνάμεων και να εισβάλει στα Ελληνικά Χωρικά Ύδατα.

Βίντεο 1 (από τα Λιμενικά Νέα):

Ακόμη και στις συσκέψεις της ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων, όλες οι πληροφορίες που φτάνουν στο Επιτελείο συνεχίζουν να ομιλούν για μακρά περίοδο εγρήγορσης, κυρίως στο Βόρειο και το κεντρικό Ανατολικό Αιγαίο.

Όσο τα νερά του Αιγαίου ζεσταίνονται, γίνονται πολύ φιλόξενα και δίνουν τη δυνατότητα σε κάθε επίδοξο που σκέφτεται να περάσει παράνομα στην Ελλάδα, να το επιχειρήσει, σημείωναν με νόημα ανώτατα χείλη.

Η αποτρεπτική δύναμη που δεν έχει σταματήσει να πλέει στο Αιγαίο, ενισχυμένη, όλοι στο Επιτελείο προβλέπουν πως θα συνεχίσει όλο το επόμενο διάστημα, από την στιγμή που ήδη οι καιρικές συνθήκες ευνοούν απόλυτα τις παράνομες ενέργειες.

Βίντεο 2:

Πάντως δεν μπορεί να μην προκαλέσει εντύπωση, όχι μόνο στις Ελληνικές αρχές, αλλά και σε διεθνείς οργανισμούς, ο ρόλος της Τουρκίας που είναι ο ένστολος διακινητής μεταναστών στο Αιγαίο.

Ο ρόλος που διαδραμάτισε επί έναν μήνα στον Έβρο η στρατοχωροφυλακή της γείτονος, ήταν ίδιος ακριβώς με αυτό που πράττει η ακτοφυλακή στο Αιγαίο.

Βλέποντας ότι όλο το μήκος από τη Σαμοθράκη έως τη Στρογγύλη, είναι «κατειλημμένο» από τα Ελληνικά μέσα που επιτηρούν, οι ακτοφύλακες κάνουν κινήσεις απελπισίας από τη μια πλευρά, ιδιαίτερα προκλητικές όμως από την άλλη.

Βίντεο 3:

Οι δε κινήσεις τους στην θάλασσα ξεπερνούν κάθε ίχνος ναυτοσύνης, κυρίως όταν οι ελιγμοί εμπλοκής βρίσκονται σε εξέλιξη.

Στον αέρα καθημερινά υπάρχει ο κίνδυνος ενός ατυχήματος, αλλά όπως μπορεί ο καθένας να παρατηρήσει μέσα από τα βίντεο αυτά και οι θαλάσσιοι ελιγμοί εγκυμονούν κινδύνους.

Οι Επιτελείς σημειώνουν ότι αναζητούν και το ατύχημα στην θάλασσα εκτός από τον αέρα, «όποιο συμβεί πρώτο»…

Το γεγονός πάντως ότι εκτός του οπτικού υλικού πριν μια εβδομάδα, που στην πρύμνη δυο σκαφών της Τουρκικής ακτοφυλακής ήταν κρυμμένες και έσερναν βάρκες με μετανάστες για να τους προωθήσουν στα Ελληνικά νερά, έρχονται να προστεθούν επιπλέον εικόνες φανερώνουν τις άνωθεν εντολές που έχουν πάρει για να συνεχίσουν την πίεση προς την Αθήνα.

Το σημαντικό όλων είναι το τελευταίο βίντεο, που είναι το αποτέλεσμα του πλωτού τείχους. Όπως μπορεί κανείς να δει από την στιγμή που παρά τις επιθετικές ενέργειες κανείς δεν κατάφερε να πλησιάσει στα Εθνικά Χωρικά Ύδατα, οι μετανάστες ανέβηκαν σ’ ένα από τα σκάφη της ακτοφυλακής για την επιστροφή τους στα Τουρκικά παράλια.

Βίντεο 4:

Η Τουρκική προκλητικότητα στο Αρχιπέλαγος μαρτυρούν και οι αριθμοί των παραβιάσεων Ιανουαρίου και Φεβρουαρίου. Τα Εθνικά Χωρικά ύδατα έχουν παραβιαστεί σχεδόν 500 φορές μόνο τους δυο πρώτους μήνες της χρονιάς.

Τα στοιχεία του Μαρτίου, ακόμη βρίσκονται υπό επεξεργασία από το Πολεμικό Ναυτικό διότι ήταν ο μήνας έξαρσης της ασύμμετρης απειλής στον Έβρο και ταυτόχρονα στα νησιά.

Αν και βρισκόμαστε πλέον στην 1η Μαϊου, καταλαβαίνει κανείς ότι Μάρτιο και Απρίλιο οι αριθμοί αναμένονται ιδιαιτέρως αυξημένοι, γεγονός βέβαια που θα συνηγορήσει και σε αυξημένους αριθμούς σε σχέση με τις άλλες χρονιές. Άλλωστε δεν ήταν λίγες οι φορές που οι ακτοφύλακες επιδόθηκαν σε ιδιαιτέρως προκλητικές ενέργειες, ακόμη και απόπειρες εμβολισμού των σκαφών του λιμενικού σώματος, με τα πληρώματα να δίνουν μαθήματα ψυχραιμίας.

Αποκλειστικό: Ραγδαίες αλλαγές στους SOF της Ελλάδας, δημιουργία του Joint Special Operations Command

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: