Η Ελλάδα μεταξύ των πρώτων χωρών που προτείνονται ως τουριστικοί προορισμοί, αναφέρει το CNBC

Λουόμενοι κάνουν βουτιές στην παραλία Καραθώνα στο Ναύπλιο, Κυριακή 24 Μαΐου 2020. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ




Στη στήλη Global Traveler του δικτύου CNBC δημοσιεύεται άρθρο της Vicky McKeever με προτάσεις για μέρη όπου μπορεί να ταξιδέψει κανείς τους επόμενους μήνες.

Και αυτό, καθώς αίρονται σταδιακά τα μέτρα που επιβλήθηκαν για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού, βάσει και των σχετικών κατευθυντηρίων γραμμών που εξέδωσε πρόσφατα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την επανέναρξη της τουριστικής βιομηχανίας ενόψει της καλοκαιρινής περιόδου.

Μεταξύ των χωρών που προτείνονται ως τουριστικοί προορισμοί, συγκαταλέγεται και η Ελλάδα.

Σημειώνεται ότι στο τηλεοπτικό διάγγελμα που απηύθυνε ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ανακοίνωσε την επανέναρξη της τουριστικής περιόδου, στις 15 Ιουνίου, και τη σταδιακή επαναλειτουργία των διεθνών πτήσεων, από την 1η Ιουλίου.

Υπογραμμίζεται ότι η Ελλάδα διαθέτει τα χαμηλότερα ποσοστά κρουσμάτων κορωνοϊού στην Ευρώπη, με 2.882 περιπτώσεις νοσούντων και 172 θανάτους, καθώς και ότι ήταν μεταξύ των χωρών που προέβησαν στην ταχύτερη λήψη αυστηρών μέτρων περιορισμού των μετακινήσεων, γεγονός που θεωρείται ότι συνέβαλε στον περιορισμό του ιού σε ελεγχόμενο επίπεδο.

Αναφέρεται, τέλος, ότι η χώρα έχει αρχίσει σταδιακά να αίρει τους περιορισμούς, επιτρέποντας, μεταξύ άλλων, την πρόσβαση σε περισσότερες από 500 παραλίες της.

ΠΗΓΗ: Here’s where in Europe you might be able to go on vacation this summer

Σε μερικές ευρωπαϊκές χώρες γίνονται ήδη κινήσεις προς την επανεκκίνηση της τουριστικής βιομηχανίας, χωρίς να λείπουν πάντως τα προληπτικά μέτρα κατά της εξάπλωσης του COVID-19, αναφέρει η Voice of America.

Η Ελλάδα, η οποία έχει μια οικονομία που στηρίζεται στον τουρισμό, επέτρεψε από τη Δευτέρα την επαναλειτουργία των καταστημάτων καφεστίασης, υπό την προϋπόθεση της τήρησης νέων κανόνων κοινωνικής αποστασιοποίησης.

Τα ταξίδια προς τα νησιά επιτράπηκαν, μόνο όμως για εκτέλεση εσωτερικών δρομολογίων των πλοίων, καθώς η χώρα δεν θα δεχθεί εισερχόμενους τουρίστες πριν τα μέσα Ιουνίου.

Στη συνέχεια του δημοσιεύματος γίνεται σύντομη αναφορά στην κατάσταση που επικρατεί σε σχέση με την άρση των περιοριστικών μέτρων στην Ισπανία, τη Γαλλία, τη Βραζιλία, την Ιαπωνία, τη Νότια Κορέα, την Αυστραλία και τις ΗΠΑ.

Γίνεται επιπλέον αναφορά στο γεγονός ότι οι υπάλληλοι πρέπει να φοράνε μάσκες εν ώρα υπηρεσίας και στο ότι πρέπει να τηρείται επαρκής απόσταση ανάμεσα στα τραπέζια. Το δημοσίευμα αναφέρει ότι η Ελλάδα ήταν ένα από τα πρώτα ευρωπαϊκά κράτη που έλαβε αποφασιστικά περιοριστικά μέτρα εθνικής εμβέλειας το Μάρτιο.

Φιλοξενούνται επίσης οι δηλώσεις που έκανε ο Δήμαρχος Αθηναίων Κ. Μπακογιάννης στο πρακτορείο Reutersσύμφωνα με τον οποίο « Η Ελλάδα είναι ανοικτή και ασφαλής. Είναι ένας προορισμός όπου μπορεί κανείς να απολαύσει τις διακοπές του ενώ ταυτόχρονα μπορεί να αισθάνεται ασφαλής και για την υγεία του».

Σύμφωνα με τον Πρωθυπουργό Κ. Μητσοτάκη, όλοι οι επισκέπτες θα πρέπει να κάνουν προληπτικό έλεγχο για τον κορωνοϊό και «να υπάρξει τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων, χωρίς να επισκιάζεται πάντως ο λαμπερός ήλιος και οι φυσικές ομορφιές της Ελλάδας».

Τέλος, ο Υπουργός Τουρισμού, Χ. Θεοχάρης, δήλωσε την περασμένη εβδομάδα πως οι ελληνικές αρχές θα ανακοινώσουν μια λίστα με χώρες από τις οποίες η Ελλάδα θα δέχεται επισκέπτες από το τέλος αυτού του μήνα.

Στην Ευρωζώνη αυξάνονται οι κίνδυνοι για τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα, σύμφωνα με έκθεση της ΕΚΤ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: