“Η Ελλάδα έτοιμη για θερινό τουρισμό” γράφει η μεγαλύτερη εφημερίδα της Αυστρίας

Τα καταστήματα εστίασης και τουρισμού, είναι έτοιμα για την επαναλειτουργία τους με φόντο το Ενετικό Λιμάνι των Χανίων. Με βάση το υγειονομικό πρωτόκολλο, ανοίγουν στις 25 Μαΐου 2020 . Κυριακή 24 Μαΐου 2020. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΩΤΑ ΚΟΡΜΠΑΚΗ
Η Ελλάδα προχωρεί σε περαιτέρω προετοιμασίες για τον θερινό τουρισμό και άνοιξε από σήμερα ξανά όλες τις ταβέρνες, τα μπαρ και τις καφετερίες σε όλη τη χώρα ενώ.

Παράλληλα, για πρώτη φορά εδώ και περισσότερο από δύο μήνες, όλοι οι ταξιδιώτες μπορούν να μετακινηθούν από την ηπειρωτική χώρα προς όλα τα νησιά του Αιγαίου και του Ιονίου, τόσο με πλοίο όσο και με αεροπλάνο, αναφέρει σε σημερινό δημοσίευμά της η μεγαλύτερη σε κυκλοφορία αυστριακή εφημερίδα Kronen Zeitung.

Στο δημοσίευμα με τίτλο “Η Ελλάδα έτοιμη για θερινό τουρισμό” υπογραμμίζεται ότι η χώρα εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τον τουρισμό, ο οποίος συμβάλλει σε ποσοστό πάνω από 30% στο ελληνικό ΑΕΠ, ενώ ταυτόχρονα επισημαίνεται ότι στα ελληνικά νησιά υπήρξαν μόνον λίγες περιπτώσεις λοίμωξης από κορωναϊό.

Για την προστασία από την πανδημία του κορωναϊού, η Αθήνα από τα τέλη Μαρτίου επέτρεπε μόνον στους μόνιμους κατοίκους των νησιών να ταξιδεύουν από την ηπειρωτική χώρα στα νησιά, ενώ οι ταβέρνες, τα μπαρ και οι καφετέριες επιτρεπόταν να προσφέρουν μόνο υπηρεσίες παραλαβής και παράδοσης, επισημαίνει η εφημερίδα.

Στο δημοσίευμα παρατίθενται περαιτέρω πληροφορίες για όσα θα ισχύουν πλέον στον τουρισμό, όπως ότι τα πορθμεία επιτρέπεται να μεταφέρουν μόνον το 50% του έως τώρα επιτρεπόμενου αριθμού επιβατών ή ότι στον χώρο της εστίασης μόνο τα μισά τραπέζια μπορούν να χρησιμοποιηθούν στις ταβέρνες, όπου επιτρέπεται το πολύ έξι άτομα να κάθονται σε ένα τραπέζι, «ενώ στην Αυστρία επιτρέπονται, αντίστοιχα, τέσσερα άτομα συν ανήλικα παιδιά».

Τα περιφερειακά αεροδρόμια έχει προγραμματιστεί να ανοίξουν από την 1η Ιουλίου, ενώ η Αθήνα έχει ήδη ανακοινώσει ότι θα ήθελε να ξαναρχίσει να δέχεται τουρίστες από το εξωτερικό και στα τέλη Μαΐου το ελληνικό επιτελείο αντιμετώπισης της πανδημίας θα ανακοινώσει τον κατάλογο των χωρών από τις οποίες οι τουρίστες μπορούν να εισέρχονται στην Ελλάδα χωρίς καραντίνα δύο εβδομάδων.

Αρχικά θα πραγματοποιούνται πτήσεις από το εξωτερικό προς την Αθήνα από τις 15 Ιουνίου, ενώ από την 1η Ιουλίου όλα τα περιφερειακά αεροδρόμια θα ανοίξουν επίσης για πτήσεις από το εξωτερικό, αναφέρει το δημοσίευμα της Kronen Zeitung.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ του ανταποκριτή  Δ. Δημητρακούδη
Βιέννη, Αυστρία

Τα παιδιά ζωγράφισαν το Πριν και το Μετά της καραντίνας: 103 φωτογραφίες με χιούμορ και μελαγχολία

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal