Η Μπαρτσελόνα είπε «στοπ» στη διαχείριση της Nike και ξεκινά ηλεκτρονικό κατάστημα

Φωτογραφία αρχείου: Καταναλωτές κατευθύνονται σε ένα κατάστημα της Nike. EPA, Andre Pichette




Ένα νέο βήμα προς τα εμπρός έκανε η Μπαρτσελόνα, αναφορικά με την εμπορική και ψηφιακή στρατηγική της.

Ο καταλανικός σύλλογος ξεκίνησε το «Barça Store», το επίσημο κανάλι ηλεκτρονικού εμπορίου, όπου οι φίλοι της ομάδας θα μπορούν να αγοράζουν πολλά προϊόντα διαθέσιμα μόνο σε καταστήματα που διαχειρίζεται απευθείας ο σύλλογος.

Η έναρξη του νέου διαδικτυακού καταστήματος αποτελεί μέρος της δέσμευσης του συλλόγου να επεκτείνει τις επιχειρήσεις λιανικής. Από χθες – Πέμπτη 7 Μαΐου – το κατάστημα είναι διαθέσιμο για αγορές στην Ισπανία, αλλά η πρόβλεψη είναι να επεκταθούν οι πωλήσεις σε διάφορες χώρες της Ε.Ε., καθώς και στην Ελβετία και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Η κυκλοφορία του τμήματος ηλεκτρονικού εμπορίου είναι μέρος της στρατηγικής του συλλόγου, που γεννήθηκε το 2018 για να ανακτήσει τον έλεγχο των εμπορικών δικαιωμάτων του, τα οποία προηγουμένως βρίσκονταν στα χέρια της «FCB-Merchandising», μιας εταιρείας που ελέγχεται 100% από τη Nike.

Έκτοτε, η Βαρκελώνη ανέλαβε άμεσα τη διαχείριση της επιχείρησης, δημιουργώντας την εταιρεία «Barça Licensing & Merchandising» (BLM), με στόχο να μπορεί να ελέγχει άμεσα πάνω από 7.000 επίσημα προϊόντα με διεθνή άδεια και συνεπώς να παγιώνει την επέκτασή της παγκόσμια.

Εκτός από το διαδικτυακό κανάλι, η στρατηγική περιλαμβάνει τη δημιουργία ενός δικτύου επίσημων σημείων πώλησης που διαχειρίζεται εξ ολοκλήρου ο σύλλογος, επί του παρόντος σε έξι σημεία: τα καταστήματα στο Camp Nou, Canaletes, Passeig de Gràcia, La Roca Village, το σημείο πώλησης στον τερματικό σταθμό 2 στο αεροδρόμιο της Βαρκελώνης (άνοιξε μόλις πριν από ένα χρόνο), κι άλλο ένα στον τερματικό σταθμό 1, για τον οποίο η Μπαρτσελόνα απόκτησε πρόσφατα τα δικαιώματα για τα επόμενα πέντε χρόνια.

Το νέο διαδικτυακό κανάλι πωλήσεων είναι επίσης ένα από τα βασικά στοιχεία του νέου ολοκληρωμένου οικοσυστήματος ψηφιακών προϊόντων και υπηρεσιών, το οποίο κυκλοφόρησε ως μέρος της δέσμευσης του συλλόγου για ανάκαμψη της ψηφιακής στρατηγικής του.

Μια νέα στρατηγική με μια προσέγγιση με επίκεντρο τους οπαδούς και φίλους των «μπλαουγκράνα», με την οποία ο σύλλογος ελπίζει να πλησιάσει ακόμη περισσότερο όλους τους οπαδούς του, σε όλο τον κόσμο.

Αυτό συμβαίνει επειδή, παρόλο που η «Μπάρτσα» έχει αυτήν τη στιγμή περίπου 350 εκατομμύρια θαυμαστές στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, μόνο 4 εκατομμύρια έχουν την ευκαιρία να επισκέπτονται το Camp Nou, το μουσείο και τα καταστήματα του συλλόγου κάθε χρόνο.

Με πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

«Θέλω να μείνω στον Παναθηναϊκό»: Ο Χρήστος Δώνης μίλησε στην κάμερα του ΟΠΑΠ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: