Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης (Δ) και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας (Α) πραγματοποιούν τα εγκαίνια του συντονιστικού ΕΛΑΣ – Δημοτικής Αστυνομίας, την Παρασκευή 8 Μαΐου 2020, στη Θεσσαλονίκη. ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αρβανιτίδης Νίκος




«Η Ελληνική Αστυνομία θα είναι κοντά στους πολίτες και πάλι, όπως ήταν αυτούς τους δυο μήνες, με σεβασμό στην προσωπικότητα και την αξιοπρέπεια του καθενός, με φιλική διάθεση, με συμβουλές, έτσι ώστε όλοι μαζί να περάσουμε και το δεύτερο βήμα, μέχρις ότου τελικώς να μπορέσουμε να εξαφανίσουμε αυτόν τον αόρατο εχθρό του κορονοϊού».

Αυτό δήλωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για την παρουσία της Αστυνομίας στην πλατεία της Αγίας Παρασκευής και σε άλλες πλατείες όπου συγκεντρώνονται νέοι.

«Οι Έλληνες ήταν αξιοθαύμαστοι, επέδειξαν απόλυτη υπακοή και σεβασμό στις επιταγές των ειδικών και στις συμβουλές τους, προκειμένου να παραμείνουν στο σπίτι, και τελικώς νικήσαμε, στην πρώτη μάχη που δώσαμε, μένοντας στο σπίτι, την επιδημία», είπε ο υπουργός, ο οποίος βρέθηκε σήμερα στη Θεσσαλονίκη για τα εγκαίνια του Ενιαίου Συντονιστικού Κέντρου της ΕΛ.ΑΣ και του Δήμου Θεσσαλονίκης και την υπογραφή μνημονίου συνεργασίας.

«Το δεύτερο βήμα», συνέχισε, «είναι να μείνουμε ασφαλείς κυκλοφορώντας έξω. Το δικαίωμα του καθενός να κυκλοφορεί είναι συνταγματικό, είναι δεδομένο, είναι ατομικό και ανθρώπινο δικαίωμα. Νομίζω ότι δεν υπάρχουν ιδιαίτερα προβλήματα, νομίζω ότι όλοι μας μέρα με τη μέρα αντιλαμβανόμαστε, με βάση τις συμβουλές των ειδικών, τους κινδύνους που περιλαμβάνει η έλλειψη απόστασης μεταξύ μας και πιστεύω- είμαι βέβαιος γι’ αυτό- και αυτό θα κάνει και η Ελληνική Αστυνομία».

Επισήμανε ότι οι άνδρες και οι γυναίκες της Ελληνικής Αστυνομίας έδωσαν τη μάχη στα ελληνοτουρκικά σύνορα στον Έβρο και απέτρεψαν την εισβολή προσφύγων και μεταναστών, ενώ χιλιάδες από αυτούς ήταν καθημερινά στους δρόμους, με κίνδυνο της υγείας τους, για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

«Θα είμαστε, λοιπόν, κοντά στους πολίτες, μαζί με τους πολίτες και όλοι μαζί θα ξεπεράσουμε και αυτή τη δοκιμασία. Θα βγούμε νικητές από την κρίση της πανδημίας και την οικονομική που έρχεται και να είστε βέβαιοι ότι ανατέλλει το 2021 ένας καινούργιος χρόνος με τους Έλληνες να είναι αισιόδοξοι και κάθε μέρα όλο και περισσότερο πιο δραστήριο και ενεργοί», υπογράμμισε ο κ. Χρυσοχοΐδης.

ΑΠΕ-ΜΠΕ / Νίκος Ρούμπος
Θεσσαλονίκη, Ελλάδα

Στη δημοσιότητα τη Δευτέρα τα πόθεν έσχες των 300 της Βουλής

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: