Η αναζήτηση για χρυσό στάθηκε μοιραία: Θρίλερ στο Λουτράκι με τις σορούς 4 αντρών σε σπήλαιο

Τα 4 άτομα φέρεται να έχασαν τη ζωή τους από αναθυμιάσεις των καυσαερίων της γεννήτριας και δεν πρόλαβαν να βγουν από το καταφύγιο. Photo via loutraki365.gr




Πυκνό μυστήριο καλύπτει την τραγωδία που εκτυλίχθηκε τα ξημερώματα στο Λουτράκι, όταν τέσσερις άνδρες βρέθηκαν νεκροί από την Πυροσβεστική, σε σπήλαιο στην περιοχή Καρμπουνάρι σε βάθος 25 μέτρων, το οποίο ήταν καταφύγιο του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

  • Ως πιθανότερο σενάριο εξετάζεται το ενδεχόμενο να αναζητούσαν χρυσό και να έχασαν τη ζωή τους από ασφυξία λόγω αναθυμιάσεων από τα καυσαέρια της γεννήτριας που είχαν μαζί τους.

Τι είπε ο δήμαρχος Λουτρακίου Γιώργος Γκιώνης

Στην πολύωρη επιχείρηση συμμετείχαν 21 πυροσβέστες με 5 οχήματα. Οι σοροί των θυμάτων μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Κορίνθου, και όπως δήλωσε ο δήμαρχος Λουτρακίου ερευνώνται όλα τα σενάρια, ενώ σημείωσε ότι στο συγκεκριμένο σημείο δεν πηγαίνουν συνήθως για περιήγηση ή αναρρίχηση.

  • Πιθανότερο σενάριο ωστόσο όπως είπε, να πέθαναν από το διοξείδιο του άνθρακα από τις καύσεις της γεννήτριας, την οποία είχαν βάλει μέσα στο σπήλαιο στην προσπάθειά τους να μην κινήσουν υποψίες για τις δραστηριότητές τους λόγω του θορύβου λειτουργίας της. «Τη νύχτα σε εκείνο το σημείο επικρατεί απόλυτη ησυχία» είπε ο κ. Γκιώνης.

Σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα της νεκροτομής ο θάνατός τους οφείλεται σε ασφυξία.

  • Κατά τις πληροφορίες, τα 4 άτομα έψαχναν για κάποιο κρυμμένο θησαυρό. Εκείνη την ώρα που συνέβη το μοιραίο προσπαθούσαν να διανοίξουν κάποια δίοδο και είχαν κάνει προετοιμασίες για μικρή αυτοσχέδια έκρηξη.

Οι αρχές κινητοποιήθηκαν για την ανεύρεσή τους έπειτα από τηλεφώνημα που δέχθηκαν από άτομο του στενού περιβάλλοντος ενός εκ των θυμάτων.

  • Επίσης, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, οι πυροσβέστες που βρήκαν τις σορούς των τεσσάρων ανδρών, δεν διαπίστωσαν κάποια κατολίσθηση μέσα στην σπηλιά.

Σημειώνεται ότι οι σοροί των 4 ανδρών βρέθηκαν σε βάθος 20 μέτρα.

Η αστυνομία έχει απαγορεύσει την κυκλοφορία στην περιοχή.

Συγκλονισμένη η τοπική κοινωνία

Στο μεταξύ, συγκλονισμένη παρακολουθεί η τοπική κοινωνία τις εξελίξεις γύρω από την τραγωδία. Όπως αποδείχθηκε στη συνέχεια, η γυναίκα που ειδοποίησε τις Αρχές, ήταν η σύζυγος του ενός εκ των τεσσάρων θυμάτων. Μάλιστα, μαζί είχε και τα δύο ανήλικα παιδιά της. Οι Αρχές, εξετάζουν το ενδεχόμενο η γυναίκα του ενός εκ των 4 ατόμων που βρήκε τραγικό θάνατο, να γνώριζε το σημείο και μάλιστα να τους είχε πάει εκείνη με το αυτοκίνητό της, αφού στο σημείο δεν βρέθηκε κάποιο όχημα.

  • Οι ηλικίες των 4 θυμάτων είναι από τα 35 έως 70 έτη. Συγκεκριμένα, πρόκειται για τρεις κατοίκους Λουτρακίου και έναν κάτοικο Ισθμίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του loutraki365.gr, πρόκειται για έναν ιδιοκτήτη ξενώνα ηλικιωμένων, το οποίο βρίσκεται στο Λουτράκι, ηλικίας 49 ετών κάτοικο Λουτρακίου, έναν συνταξιούχο ηλικίας 70 ετών κάτοικο Λουτρακίου, ο οποίος διατηρούσε επιχείρηση κοντά στην Εκκλησία του Αγίου Ιωάννη, έναν 35χρονο ιδιοκτήτη συνεργείου αυτοκινήτων στο Λουτράκι, κάτοικο Λουτρακίου και έναν υπάλληλο συνεργείου αυτοκινήτων ηλικίας 38 ετών, κάτοικο Ισθμίας.

Με πληροφορίες από ΕΡΤ1, Πρώτο Πρόγραμμα,  και
Loutraki365.gr

Επέμβαση των ΜΑΤ σε πλατεία στη Θεσσαλονίκη: Ένταση και κρότου λάμψης κατά την εκκένωση

 

 

 

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: