Οι αλήθειες και τα ψέματα για τον “κινέζικο ιό”: Οι ψεκασμένες θεωρίες του Τραμπ, που μερικές φορές σωστά τα λέει!

Ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ απευθύνεται στους δημοσιογράφους, στο Λευκό Οίκο. EPA, JIM LO SCALZO




ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ:
Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ, Hellas Journal

Το πρόβλημα είναι σοβαρό… Και η κατάσταση στον πλανήτη θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως το απόλυτο χάος. Και βεβαίως, ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Ντόναλντ Τραμπ, όχι μόνο δεν βοηθά να λυθεί το πρόβλημα, αλλά δημιουργεί και όλο αυτό το κλίμα αμφιβολίας για μεγάλους επιστήμονες με περγαμηνές.

Υποστηρίζει θεωρίες που είναι ψεκασμένες και επικίνδυνες. Μερικές φορές λέει και κάποια σωστά πράγματα, αλλά στη συνέχεια τα ανατρέπει, ξεχνώντας προφανώς ότι επρόκειτο για δικές του δηλώσεις.

Προσωπικά πιστεύω -απ’ όσα άκουσα σε ενημερώσεις- ότι ο κορωναϊός είναι ένας «κινέζικός ιός», όπως ορθά το επισήμαναν ο πρόεδρος Τραμπ και ο υπουργός Εξωτερικών, Μάικ Πομπέο.

Μέχρι της στιγμής δεν γνωρίζουμε εάν κατασκευάστηκε επί τούτου για να στείλει το Κομμουνιστικό Κόμμα της Κίνας ένα μήνυμα στους υπόλοιπους δυνατούς της γης, ότι δηλαδή, είμαστε εδώ και ελέγχουμε, εκτός των οικονομιών σας, και τις χώρες σας. Ούτε οι Αμερικανοί μπορούν πια με βεβαιότητα να υποστηρίξουν αυτή τη θεωρία. Θα έλεγα ότι -αυτή τη στιγμή- δεν έχουν κανένα στοιχείο. Ή αν έχουν δεν το έχουν αποκαλύψει.

Ο κ. Τραμπ και ο Μάικ Πομπέο έχουν δίκιο και σε δύο άλλες κατηγορίες που εκτόξευσαν:

  • Ότι οι Κινέζοι γνώριζαν από το Φθινόπωρο ότι η επιδημία εξελίσσεται σε πανδημία και δεν ενημέρωσαν κανένα, και
  • Ότι «συνωμότησαν» με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας για να κρύψουν τη σοβαρότητα της κατάστασης. Ο ΠΟΥ, που είναι οργανισμός των Ηνωμένων Εθνών έχει σοβαρότατες ευθύνες.

Άρα ο πρόεδρος της Αμερικής και ο υπουργός του των Εξωτερικών, έχουν δίκιο στα παραπάνω και πρέπει να το αναγνωρίσουν και οι Κινέζοι και οι πλουσιοπάροχα αμειβόμενοι αξιωματούχοι του ΠΟΥ, που αποδεικνύονται -πέραν όλων των άλλων- και εντελώς ανίκανοι.

Δεν πιστεύω ότι πρέπει να κάνουν τα χατήρια της Αμερικής επειδή τους δίνει τα περισσότερα χρήματα -440 τόσα εκατομμύρια. Αλλά δεν είναι δυνατόν -όπως υποστηρίζει η αμερικανική κυβέρνηση- αυτοί οι τύποι να καλύπτουν την Κίνα, η οποία έχει προκαλέσει παγκόσμια καταστροφή. Πρέπει να είναι ανεξάρτητοι και να λένε ΜΟΝΟ την αλήθεια. Μέχρι της στιγμής δεν το κάνουν.

Η πλειοψηφία των χωρών, όταν εξέλθουν εντελώς από την καραντίνα, θα πρέπει να αντιμετωπίσουν τη χαώδη κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι οικονομίες τους. Οι λαοί θα υποφέρουν. Επειδή ακριβώς η Κίνα, δεν έπραξε το καθήκον της απέναντι των υπολοίπων χωρών.

Αυτή είναι η βασική ερώτηση και ας μην καμώνονται οι Κινέζοι ότι είναι …κουφοί: Γιατί δεν ενημέρωσε έγκαιρα το Πεκίνο; Θα είχαν αποτραπεί χιλιάδες θάνατοι, και οι χώρες θα είχαν κάνει τα κουμάντα τους για να προστατεύσουν τις οικονομίες τους.

  • Όσοι λένε ότι ο ιός κατασκευάστηκε στην Αμερική είναι άθλιοι ψεύτες. Ναι, ο πρόεδρος Τραμπ είναι προβληματικός.
  • Ναι, κάνει πολλές φορές «ψεκασμένες» δηλώσεις και παρασύρει και όλους αυτούς τους ανόητους -ακόμα και στην Ελλάδα- που πιστεύουν πως είναι ο επίγειος …Θεός.
  • Αλλά ότι έχει η Αμερική την παραμικρή σχέση με τον «κινέζικο ιό», είναι ψέμα.

Ο κ. Τραμπ ευθύνεται διότι τον Ιανουάριο δεν πίστεψε τους επιστήμονες όταν επιτέλους κατάλαβαν πως τα πράγματα είναι σοβαρά και πως η Κίνα κρύβει ένα μεγάλο μυστικό. Εκεί ήταν και το μεγάλο του λάθος. Και μέχρι να το διορθώσει, λαμβάνοντας τα πρώτα αναιμικά μέτρα, είχαν χαθεί μερικές χιλιάδες Αμερικανοί.

Χάθηκαν άδικα 90 τόσες χιλιάδες Αμερικανοί, και ο κ. Τραμπ φέρει την απόλυτη ευθύνη. Απ’ εκεί και πέρα δεν μπορούσε να βάλει χαλινάρι στην επιδημία. Το κινέζικο «άλογο» είχε ξεφύγει και ήταν ασταμάτητο.

Οι Ισραηλινοί καλώς πράττουν και διαψεύδουν τους Τούρκους, αλλά πρέπει και να κάνουν αυτό που οφείλουν έναντι της Ελλάδας και της Κύπρου

Για τα παραπάνω κατέφυγα σε επιστήμονα. Από αυτούς που οι πάντες θεωρούν σοβαρούς. Δείχνει μία απίστευτη συνέπεια στην επιστήμη της Ιατρικής. Όταν λέει πως τα πράγματα είναι σοβαρά, εγώ σιωπώ και ακούω.

Είναι πολύ σημαντικός επιστήμονας. Λέει πως ότι έγινε πρέπει να το αφήσουμε πίσω μας, παίρνοντας όμως το μάθημά μας. Πού κάναμε λάθος, πού κάναμε το σωστό. Και πλέον, τονίζει, ότι πρέπει να ασχοληθούμε με το μέλλον.

  • Πως θα οχυρωθούμε σε κάποιο νέο ιό, και το κυριότερο που τον προβληματίζει είναι εάν χώρες με διεφθαρμένα καθεστώτα, όπως η Κίνα, η Ρωσία, η Βόρεια Κορέα, το Ιράν, η Τουρκία και άλλα κράτη, χρησιμοποιήσουν στο μέλλον τους ιούς, ως πραγματικά όπλα.

Σκέφτηκα… Ένας ιός, που μπορεί να κατασκευαστεί με ελάχιστα χρήματα, καθήλωσε όλες τις χώρες. Όλο τον πλανήτη. Πολεμικά πλοία, πολεμικά αεροπλάνα, πύραυλοι, πυρηνικά όπλα για τα οποία ξόδεψαν τρισεκατομμύρια δολάρια έμειναν αχρησιμοποίητα. Που είναι οι ρωσικοί S-400 και τα αμερικανικά F-35;

Α, ξέχασα, αυτά είναι για να σκοτώνουν ανθρώπους.

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ Ι: Όταν οι δημοσιογράφοι λέμε με θάρρος τη γνώμη μας, έχουμε να αντιμετωπίσουμε τον ψεκασμένο όχλο που υποστηρίζει ηγέτες, οι οποίοι είναι επικίνδυνοι για την ασφάλεια μας. Η κριτική μου στον κ. Τραμπ, τον πρόεδρο της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν και τους κομμουνιστές του Πεκίνου, με έφερε αντιμέτωπο με μία ψεκασμένη ομάδα ακροδεξιών. Στην Ελλάδα, οι τύποι αυτοί ξεκινούν από τη διεφθαρμένη ναζιστική οργάνωση Χρυσή Αυγή, που ανασυντάσσεται, μέχρι τους ακραίους και των δύο άκρων. Αν δεν ήταν επικίνδυνοι για τη Δημοκρατία, θα έπρεπε να γελάμε μαζί τους. Στην Αμερική, λόγω του ιού, «αναστήθηκε» η ακροδεξιά. Και την ευθύνη φέρει ο κ. Τραμπ. Οι δημοκρατικές πολιτικές δυνάμεις στην Ελλάδα, πρέπει να προσέξουν αυτή την περίεργη φασιστική τάση, που αγαπά, και τον Τραμπ, και τον Πούτιν και τους Κινέζους κομμουνιστές. Η διείσδυση, ειδικά της Κίνας, στην Ελλάδα και στην Κύπρο πρέπει να μας προβληματίσει.

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ ΙΙ: Ρωτούν αναγνώστες της ιστοσελίδας τη γνώμη μου για την παγκοσμιοποίηση. Πιστεύω ότι είναι ότι χειρότερο συνέβη στους λαούς. Όπως και ο νεοφιλελευρισμός, που έχει καταλήξει στον εθνομηδενισμό. Η Πατρίδα είναι μεγάλη υπόθεση αγαπητοί αναγνώστες. Και πρέπει να την προστατεύσουμε…

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ ΕΔΩ

  • Τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν απαραίτητα τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες των συνεργατών της. Επίσης ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΔΙΑ ΝΟΜΟΥ η αναδημοσίευση των σχολίων χωρίς τη γραπτή έγκριση της ιστοσελίδας.

Οι …”υπερπατριώτες” Έλληνες οπαδοί του Τραμπ και οι δαίμονές τους: Οι ηγέτες καταστρέφουν τους λαούς…

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: