Οι ακρίτες μας κάνουν και πάλι υπερήφανους: Ύψωσαν τη μεγαλύτερη ελληνική σημαία στον Έβρο [videos]

Η τεράστια σε μέγεθος γαλανόλευκη, διαστάσεων 17,46 Χ 27,52 μέτρα, κυματίζει από το πρωί της 14ης Μαΐου στο λιμάνι της Αλεξανρούπολης. Photo via Youtube




Η μεγαλύτερη ελληνική σημαία, με επιφάνεια 600 τ.μ., υψώθηκε σήμερα στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, στο πλαίσιο του εορτασμού της απελευθέρωσης της πόλης.

Για την έπαρση της σημαίας, μια πρωτοβουλία της Λέσχης Αλεξανδρουπολιτών, χρησιμοποιήθηκε ειδικός γερανός, ενώ ο κόσμος παρακολουθούσε τηρώντας τις αποστάσεις ασφαλείας.

Η τεράστια σε μέγεθος γαλανόλευκη, διαστάσεων 17,46 Χ 27,52 μέτρα, είχε παραχωρηθεί από τον δήμο Διδυμοτείχου στην Λέσχη Αλεξανδρουπολιτών και έχει καταγραφεί στο βιβλίο Γκίνες ως η μεγαλύτερη σε επιφάνεια σημαία κράτους.

Επίσημη πρώτη στο Προεδρικό για την επίσημη φορεσιά
Στο μεταξύ, την πρώτη επίσημη εμφάνιση στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, έκανε σήμερα, με την ευκαιρία της επετείου των 100 χρόνων από την απελευθέρωση της Θράκης και την ενσωμάτωση της στον εθνικό κορμό, η θρακιώτικη φορεσιά, η οποία είχε ενταχθεί το Δεκέμβριο στην ιματιοθήκη της Προεδρικής Φρουράς.

Την κορυφαία, ιστορική και πολύ συγκινητική στιγμή για όλο τον θρακιώτικο ελληνισμό απανταχού της Γης, κατέγραψε σε ΒΙΝΤΕΟ ο Εβρίτης ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΙΑΛΑΚΗΣ:

Hellas Journal

Παρουσία Θεοδωρικάκου και Καράογλου ο εορτασμός των Ελευθερίων της Αλεξανδρούπολης

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: