Γραμματεία Ελλήνων της Διασποράς θα ανακοινώσει η Νέα Δημοκρατία: Αναλαμβάνει ο Λεωνίδας Μαρκαντωνάτος

Τη θέση του αρμόδιου για θέματα Βορείου Αμερικής θα αναλάβει ο Λεωνίδας Μαρκαντωνάτος. Φωτογραφία από το αρχείο




Στη σύσταση Γραμματείας Ελλήνων της Διασποράς προχωρά η Νέα Δημοκρατία. Βασικός στόχος του νέου οργάνου είναι να χτίσει γέφυρες επικοινωνίας και συνεργασίας µε τους Έλληνες του εξωτερικού.

Απώτερος στόχος είναι όσοι το επιθυμούν να επιστρέψουν στην Ελλάδα και όσοι παραμείνουν εκτός της χώρας να μπορούν να στηρίζουν το εθνικό κέντρο σε όλα τα επίπεδα και αντιστοίχως να στηρίζονται από την χώρα μας στις δικές τους προσπάθειες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τη θέση του αρμόδιου για θέματα βορείου Αμερικής θα αναλάβει ο Λεωνίδας Μαρκαντωνάτος. Συμφωνά με το βιογραφικό που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της Νέας Δημοκρατίας, ο κ. Μαρκαντωνάτος είναι σύμβουλος στρατηγικής, διεθνών σχέσεων και επικοινωνίας.

Σπούδασε διεθνείς σχέσεις στο τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Παντείου Πανεπιστημίου και συνέχισε με μεταπτυχιακές σπουδές στις διεθνείς σχέσεις και τα οικονομικά στο πανεπιστήμιο Johns Hopkins – SAIS στην Ουάσιγκτον των ΗΠΑ ως υπότροφος του ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

Επιπλέον, έχει εργαστεί μεταξύ άλλων για το The Fund for American Studies και το Atlas Network, ενώ από το 2018 ζει και εργάζεται μόνιμα στην Ελλάδα.

Η Γραμματεία θα αποτελείται κατά πλειοψηφία από γυναίκες, ενώ ο μέσος όρος ηλικίας των στελεχών της δεν ξεπερνά τα 34 έτη. Παράλληλα, η πλειοψηφία των στελεχών της Γραμματείας έχει ζήσει και εργαστεί στο εξωτερικό, ενώ το 33% προέρχεται από το Μητρώο Στελεχών της Νέας Δημοκρατίας.

Με απόφαση της Γραμματείας Ελλήνων της Διασποράς της Νέας Δημοκρατίας από σήμερα αναλαμβάνουν καθήκοντα συντονιστών οι κ.κ :

› Σέβη Κονταξή
› Λεωνίδας Μαρκαντωνάτος
› Μαρία Μαυριδάκη
› Άννα Ντάλες
› Γιάννης Παπαγεωργίου
› Ορσάκη Ρουσσέτου

Νέες οδηγίες προς το κοινό: Με ραντεβού οι επισκέψεις στο Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: