Για τους καθολικούς ιερείς, η πανδημία είναι ένα «πρόσχημα» για τον περιορισμό των ελευθεριών!

Ο Πάπας Φραγκίσκος σε λειτουργία στην εκκλησία Santa Marta, στο Βατικανό. EPA, VATICAN MEDIA HANDOUT




Αρκετοί καρδινάλιοι, αρχιεπίσκοποι και επίσκοποι υπέγραψαν ένα κείμενο, με «έντονη συνωμοσία», σχετικά με τις πολιτικές υγείας, που εφαρμόστηκαν τις τελευταίες εβδομάδες σε πολλές χώρες, αναφέρει η εφημερίδα  Le Monde.

Παρουσιαζόμενο ως υπόμνημα, δημοσιεύθηκε την Πέμπτη 7 Μαΐου το απόγευμα, σε ιστότοπο που δημιουργήθηκε για το σκοπό αυτό.

Αυτή η «έκκληση στους ανθρώπους καλής θέλησης» κατηγορεί τα κράτη, ότι χρησιμοποίησαν το «πρόσχημα» της επιδημίας για να περιορίσουν «με ένα δυσανάλογο και αδικαιολόγητο τρόπο τις θεμελιώδεις ελευθερίες, συμπεριλαμβανομένης της άσκησης της ελευθερίας της θρησκευτικής λατρείας», παρόλο που, σύμφωνα με αυτούς, «αυξάνονται οι αμφιβολίες, ως προς την αποτελεσματική μεταδοτικότητα, την επικινδυνότητα και την αντίσταση του ιού.»

Πρωτεργάτης αυτού του «καταπληκτικού» κειμένου δεν είναι άλλος από τον Αρχιεπίσκοπο Carlo Maria Vigano, τον πρώην αποστολικό καλόγερο, που είχε ζητήσει την παραίτηση του Πάπα Φραγκίσκου, τον Αύγουστο του 2018. 

Ακολουθεί ο Γερμανός Καρδινάλιος Gerhard Müller, ο οποίος ήταν επικεφαλής της Συνέλευσης για το Δόγμα της Πίστης, το όργανο που είναι υπεύθυνο για την καταπολέμηση της απόκλισης, ιδιαίτερα της δογματικής απόκλισης, στην Καθολική Εκκλησία.

Συνυπογράφει και ο επίσκοπος του Χονγκ Κονγκ Joseph Zen, ένας μεγάλος υπερασπιστής της πολιτικής προσέγγισης με το Πεκίνο, καθοδηγούμενος από το  Βατικανό, καθώς και άλλοι εκπρόσωποι, κληρικοί και λαϊκοί, της συντηρητικής πτέρυγας. 

ΠΗΓΗ: Pour des prélats catholiques, la pandémie est un « prétexte » pour limiter les libertés

Την ώρα που αίρουν τα περιοριστικά μέτρα μετά από 150 νεκρούς, οι Έλληνες απορούν με το χάος της Βρετανίας

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: