Για ποια θέματα μίλησαν ο Τραμπ με τον Ερντογάν: Η διαφωνία για τη Λιβύη παραμένει

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, με τον Τούρκο ομόλογό του Ταγίπ Ερντογάν. EPA, ERIK S. LESSER




ΡΕΠΟΡΤΑΖ HELLAS JOURNAL

Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Ντόναλντ Τραμπ, εξέφρασε την αντίθεσή του, μιλώντας με τον Τούρκο ομόλογό του, Ταγίπ Ερντογάν, για τις ξένες επεμβάσεις στη Λιβύη, εκφράζοντας τη θέση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, που επιθυμεί άμεσα εκεχειρία και κατάπαυση του πυρός.

Ο ίδιος ο κ. Τραμπ, δεν έχει ξεκάθαρη θέση για το πρόβλημα της Λιβύης, και για ένα διάστημα ερωτοτροπούσε με τον Χαλίφα Χάφταρ. Του είχε τηλεφωνήσει μάλιστα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Λευκού Οίκου, οι δύο ηγέτες είχαν σήμερα τηλεφωνική επικοινωνία. Δεν γνωρίζουμε αν αναφέρθηκαν και σε θέματα που αφορούν την Ελλάδα και την Κύπρο.

Συζήτησαν, όμως, διμερή και περιφερειακά θέματα, μίλησαν για τον κοινό αγώνα εναντίον της πανδημίας του κορωναϊού και την ανάγκη για επανεκκίνηση της παγκόσμιας οικονομίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες που δεν επιβεβαίωσε ακόμα ο Λευκός Οίκος συζήτησαν και την οικονομική κατάσταση στην Τουρκία, καθώς ο κ. Ερντογάν έχει καταθέσει άιτημα για βοήθεια.

Η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

Σήμερα, ο Πρόεδρος Donald J. Trump μίλησε με τον Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν της Τουρκίας. Ο Πρόεδρος Τραμπ και ο Πρόεδρος Ερντογάν συζήτησαν την πρόοδο σχετικά με το άνοιγμα και την ενίσχυση των παγκόσμιων οικονομιών μετά την πανδημία του κοροναϊού. Οι δύο ηγέτες συζήτησαν επίσης κρίσιμα περιφερειακά και διμερή θέματα. Ο Πρόεδρος Τραμπ επανέλαβε την ανησυχία του για την επιδείνωση της ξένης επέμβασης στη Λιβύη και την ανάγκη για ταχεία αποκλιμάκωση.

Ο Πρόεδρος Τραμπ και ο Πρόεδρος Ερντογάν επιβεβαίωσαν την επείγουσα ανάγκη για πολιτική επίλυση της σύγκρουσης στη Συρία, καθώς και την απρόσκοπτη ανθρωπιστική πρόσβαση σε ολόκληρη τη χώρα.

Συνομιλία Τραμπ – Ερντογάν με θέμα Λιβύη και Συρία σύμφωνα με την τουρκική προεδρία

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: