Για νέες γεωτρήσεις της Τουρκίας στα “αμφισβητούμενα νερά” της Μεσογείου, μεταδίδει το Bloomberg

Ο υπουργός Ενέργειας της Τουρκίας Φατίχ Ντονμέζ. Φωτογραφία via Twitter, @fatih_donmez




Η Τουρκία σχεδιάζει νέες (παράνομες) έρευνες, τον Ιούλιο, για τον εντοπισμό πετρελαίου και φυσικού αερίου σε “αμφισβητούμενα νερά”, προωθώντας αποφασιστικά τις διεκδικήσεις της και πιθανώς προκαλώντας εντάσεις με τους γείτονές της.

Αυτό αναφέρεται σε ρεπορτάζ του ανταποκριτή στην Άγκυρα του πρακτορείου Bloomberg, Selcan Hacaoglu, σε συνέχεια σχετικών δηλώσεων, σήμερα, στο πρακτορείο Anadolu του Τούρκου Υπουργού Ενέργειας Fatih Donmez.

Οι (παράνομες) εξορύξεις θα διεξαχθούν στην ανατολική Μεσόγειο και τη Μαύρη Θάλασσα από τον Ιούλιο, ενώ οι ερευνητικές δραστηριότητες θα εντατικοποιηθούν εντός των θαλάσσιων συνόρων που προσδιορίστηκαν από τη σχετική συμφωνία με τη διεθνώς αναγνωρισμένη κυβέρνηση της Λιβύης, δήλωσε ο Τούρκος Υπουργός.

Αναφερόμενος δε στην απόφαση της Exxon Mobil Corp να αναβάλλει, λόγω της πανδημίας του κορωνοιού και της πτώσης της τιμής του πετρελαίου, τις εξορύξεις σε μέρη της Κυπριακής ΑΟΖ, ο απαράδεκτος Τούρκος αξιωματούχος τόνισε:

Αυτοί που θέλουν να μας κρατήσουν μακριά, βγαίνουν εκτός παιχνιδιού”.

Ο δημοσιογράφος σημειώνει ότι δεν είναι ξεκάθαρο που ακριβώς σκοπεύει να δραστηριοποιηθεί η Τουρκία από τον Ιούλιο και προσθέτει ότι η Ε.Ε. εξετάζει το κατά πόσο θα επιβάλει κυρώσεις στην Τουρκία για τις δραστηριότητές της στα ανοιχτά της Κύπρου.

ΠΗΓΗ: Turkey Muscles In on Neighbors With Oil Drilling In Disputed Waters

Οι Τούρκοι κυνηγούν ελληνικές ιστοσελίδες: Και …παράγουν “fake news” για το Ισραήλ που τους …θερμοπαρακαλεί!

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: